Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 2
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Recenze (612)

Lima 

všechny recenze uživatele

Julie Caesare, Fréderica Forestiera předhodit lvům!!…Smutné znásilnění geniální komiksové předlohy. Z ní se vytáhlo pouze pár vtipných fragmentů, zbytek stopáže se zaplevelil humorem na úrovni nejtrapnějších TV estrád. Předchozí filmová adaptace také nebyla bůhvíjakým zážitkem, ale aspoň to kompenzovala tím, že se jakžtakž držela papírového předobrazu. Tohle je ale úplně mimo. René Goscinny se musí obracet v hrobě. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem se divil, že Alain tady vzal roli, protože v jednom ze svých rozhovorů, říkal že už bude točit výhradně v TV produkci, protože ta se nebojí dávat prachy do filmařsky zajímavých projektů. Jenže pak jsem viděl s jakou gracií si užívá postava Cesara "ave ja" a bylo jasno. Vůbec se biják dost povedl v hlavní roli není Asterix a bohužel ani Obelix, bohužel proto, že Gerard je bůh, ale Brutus v podání Benoita a ten se teda v tom filmu neskutečně vyřádil a Chemie mezi ním a Alainem je ozdobou celýho bijáku. Dalším kladem jsou neskutečně vymazlený dialogy, u proslovu Ceasara v podání Alaina Delona jsem vysloveně chcal smíchy a přišlo mě že Alainovi taky pěkně cukaj koutky. Jediný zápor shledávám v postavě Asterixe ta byla herecky mimořádně nepovedená, protože Clovis prostě není Christian. Ještě se vrátím ke Benoitovi, jeho schopnost zahrát žánrově naprosto rozdílný role ho řádí k absolutní herecké špičce současné Francie. Na rozdíl od mnohých mých kolegů nehodnotím název filmu, ale počet prochechtanejch minut během projekce a těch tady bylo dost. V létě se pokusím dát dohromady bandu a nacvičit bojovou formaci želva. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Keď som vychádzal z kina, díval som sa na tie vysmiate rodiny s tešiacimi sa deťmi, ktoré čakali na ďalšie predstavenie, a bolo mi ich úprimne ľúto. V tej chvíli ešte netušili, že ich čaká dvojhodinové PEKLO, ktoré je o to pekelnejšie, že vďaka tých prachom naozaj dobre vyzerá - digitálne triky sú obstojné, kamera Thierryho Arbogasta tradične dobrá a dekorácie také, že Ridley Scott a Wolfgang Petersen môžu len tíško závidieť. Lenže to, čo sa v tej vizuálnej paráde odohráva, je prosto obludné. Také scenáristické a režijné zúfalstvo sa vidí len zriedka. V celom filme je jeden vtip, pri ktorom som sa usmial (Alain Delon odkazuje na svoje staré filmy) a jeden, ktorý ma primel trochu sa uchechtnúť (gepardova smrť). Zvyšok je pekelná nuda. Každý náznak aspoň priemerného gagu je zabitý nevýslovnou neinvenčnosťou tvorcov. Preboha, keď už natáčam taký veľkofilm, to sa nemôže stretnúť pár dobrých scenáristov či komikov a spoločným brainstormingom vymyslieť aspoň desať nosných fórov?! Ako-tak ma prebrali len záverečné preteky na vozoch, ale celkom dobrý pocit z toho, že to malo aspoň solídne vyvrcholenie, zabila nasledujúca asi 10-minútová, neznesiteľne naťahovaná after-party, na ktorej sa predvedie zopár zvláštnych ľudí, zrejme slávnych športovcov, a má to byť akože strašná zábava. Žiadneho z tých neandertálcov som v živote nevidel a súdiac podľa rozpačitého ticha v kine ani nikto iný. Trpel som ako tuleň v ropnej škvrne. Nechoďte na to. Nepožičiavajte si to na DVD. A keď to raz budú dávať na druhý sviatok vianočný o 11.30 dopoludnia, bleskovo prepnite na päťstodvadsiatu reprízu Pyšnej princeznej. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Uffff..... Začnu několika málo pozitivy: .......................................... Tak, to je vše. A teď negativa (máte asi tak hodinku času?): ne, nebudu vás s nimi zatěžovat - tohle bylo prostě hrozné! Jednička i dvojka taky nepatřily do francouzské filmové klenotnice, ale vedle trojky jsou to cézarová veledíla, u nichž se člověk aspoň zasmál. Tady to byla místa nuda, místy trapnost, ta pak ostatně dokonale ovládla závěrečnou desetiminutovku, kdy už nuda nedostala prostor. Prostě děs tak na 15% hodnocení. A jedna malá poznámečka: možná to byl můj dojem, ale ten zamilovaný "Lávstorix" (tady v popisu se píše Alafolix) mi připomínal Pavla Lišku a upgradovaný Asterix (btw. ten jeho kovbojský postoj s nohama do O znamenal CO??) zase Jiřího Mádla. Konec malé poznámečky. Na tohle se rozhodně, ale ROZHODNĚ nedívejte, jinak se vám může Asterix znechutit tak nějak celkově, což by byla škoda... ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $93,7miliónaTržby USA $999,811(len Canada)║Tržby Celosvetovo $132,855,000║ Nehorázne otravná zbytočnosť. ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

ASTERIX A OLYMPIJSKÉ HRY. Počkat, může někdo nahradit Claviera, zvlášť když se jedná o něco jako Cornillac? NĚKDO, KDO DŘÍVE BÝVAL ASTERIX A OLYMPIJSKÉ HRY. Počkat, ne, o Asterixe a ani Obelixe tam nejde, protože jsou na plátně tak deset minut z dvouhodinového filmu. Takže jenom OLYMPIJSKÉ HRY. Ne, ne a ne, házení diskem či skok do dálky jsou něco mezi Zlatou mříží a Novotami, akorát dražší, takže akorát HRY. Počkat, ono to vlastně není ani vtipné, ani hravé, co do hu-humoru vyloženě repetitivní (mám se smát, protože je někdo chlupatý? mám se smát, protože se Brutus snaží po-x-té zabít svého otce? mám se... aha, asi jo, sorry), s nesnesitelně prodlužovaným přilepeným koncem a JEDNOU vtipnou replikou Alana Deloina. Ani ASTERIX, ani OLMYPIJSKÉ a nakonec ani HRY, ve výsledku nejdražší nic. Ale dát tomu hodnocení "žádné" by nebylo fér, to snad chápete... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

AVE tati, byl jsem v Řecku …. Brutus je idiot, ale není k smíchu. A Asterix taky! Vlastně i Obelix, jen není takovej idiot. Proč se všichni chovají jako kreténi? Proč stále říkají:,, to je směšné“? Ano, chtějí vypadat vesele a proto si dělají legraci sami ze sebe. Ale to snad už není legrace ani pro děti (vlastně bohužel je!). Statečně přiznávám, že jsem nebyl nikterak odvázanej ani z ,,dvojky“, ale tohle jsem opravdu nečekal. POZOR! Tady neplatí to otřepané, že je důležité se zúčastnit! Tedy - pokud vám není 6-8 let. Tady by mělo platit: César, který spí se nebudí! TAK HO UŽ PROBOHA NECHTE SPÁT!!! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Frédéric Talgorn: 1 All We Need Feat Big Ali ,2 Funk Machine Asterix Funk Feat Lops Andrea ,3 Dollaly ,4 Supernatural Funky Fresh ,5 Gynyrique Dybut ,6 Astyrix Et Obylix ,7 Mais Nous Sommes Romains ,8 En_Route Vers Olympe ,9 Les Juges ,10 Dr Mabus ,11 Bain Mousse - La Palestre ,12 Entraonement D Alafolix ,13 Scine Du Balcon ,14 Ouverture Des Jeux Et Parade ,15 Congris De Druides Et Idyfix Cherche Panoramix ,16 Test Du Colyoptire ,17 Course De Relais ,18 Lancer De Disque BW Alafolix Et Humungus ,19 Brutus Se Dope Et Se Dygonfle ,20 La Galire ,21 Courennement Et Banquet Final ,22 La Course De Chars ,23 Besoin De Rien Envie De Toi ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No jeden problem mi byl jasnej uz pred pustenim filmu a to se potvrdilo, Cornillac jako nahrazka za dokonalyho Claviera je fakt mizernej, zajimalo by me, kde takovyho kripla vyhrabali. Co se tyce druida, to taky neni zadna slava, ale tentokrat mi to moc nevadilo, navic nema stejne skoro zadnej prostor. Aspon, ze Depardieu zustal. Z ostatnich stoji za zminku jenom Delon, kterej tu je ale spis od toho, aby pozoval a hazel xichty no a pak tak pitomej, az je docela vtipnej Benoît Poelvoorde v roli Bruta. No a pak tu je spousta camei, vetsinou v podani znamejch sportovcu. Jinak pribeh se v tech podstatnejsich vecech jakz takz drzi komiksu, ale jinak je to vicemene pospojovany tu vice, tu mene trapnejma forkama a tvurci nepohrdnou skutecne zadnou kravinou a obzvlast protahovanej super trapnej konec uz je sila. Nicmene obcas se precejen nakej vtipek povede a obcas to je tak debilni, ze to taky rozesmeje. Takze rozhodne se nejedna o takovou tragedii, jak jsem se obaval. Akorat mi prislo, ze triky se od minulyho dilu zhorsily. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dříve, než započali práci na tomto filmu, musel někdo scénáristy trefit diskem do kebule, jinak snad není možné vytvořit tak dlouhý řetězec kostrbatě navazujících scén, z nichž většina nemá náboj, atmosféru, vtip a vlastně ani kloudný dialog (jednotlivé hlášky ale občas pecka!). Naštěstí sem ale tvůrci vložili několik zábavných postav (Asterix, Obelix, ani Lovestorix to ale nejsou), díky kterým se nakonec vyplatí film shlédnout. Zdaleka největší prostor tu má Brutus (s hlasem Josefa Cardy), ale i jeho zpočátku vtipná role časem omrzí. Samozřejmě je tu velký Ceasar s charizmatickým Alainem Delonem a poté již přicházejí cameo role. Uřvaný Nathan Jones, který se svým vzezřením podobá spíše Empire State Building než člověku, pobaví vždycky, ale úplně nejvíc mě dostala červená stáj z Maranella, resp. její zástupci. Jean Todt pečlivě měřící čas pomocí přesýpacích hodin a Schumi, řídící svůj povoz až nápadně podobný monopostu F1, byli výborní. Vůbec celý závěrečný závod vozatajů se ukázal býti nejlepší sekvencí snímku. A nakonec ještě přišel zmalovaný Zizu pohrát si s míčem. Nebýt těchto komických vsuvek, asi bych ty dvě hodiny prospal. Ale přítelkyně se bavila a to je hlavní:) p.s.: díky dobrému odkazu na Star Wars se mé hodnocení přeci jenom vyškrábalo na 40% 94 miliónů dolarů(rozpočet) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Michaeli, máš náskok desetinu přesýpacích hodin:" Pitstop Germánského vozataje Michaela Schumachera pod taktovkou Jeana Todta byl jedinečný. Stejně tak mě pobavili mistr nohomíče Zinédine Zidane, mistr rukomíče Tony Parker a mistryně raketomíče Amélie Moresmo. Ti si své role opravdu užili. Jinak mě bavil už jen jedinečně zákeřný Brutus, elixír pro olympiádu zvaný EPO a samozřejmě Ave Já. Takže Ave On a já jdu nafouknout ovčí bachor, nasadím si sandály se špunty a zavěsím rybáři přímo do sítě. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hlupučká taškařice coby spolehlivý kasaštyk, chléb a hry pro věčného vděčného masového diváka... Ovšem celé je to zase jednou jaksi z vody značně vyvařené... A nespasí to ani těch pár dobrých fórků a narážek na různá kulturně-společensko-historická témata ani pár hvězd športbyznysu a manekýna na place. Natož test na brouky... ;-) . . . Tož Ave Delon a víc nic... - - - P.S. Ta druhá hvězdička je opravdu jen za toho Alaina, protože jeho "Jules" Caesar byl vskutku nepřekonatelný. Maně jsem si při sledování jeho sebestředných kreací vzpoměl na Votočkův film "Křídla slávy" a kongeniální výkon Petera O'Toolea coby Cesara Valentina... Ano, dozráli starci, jak to víno!... :-) . . . "Ave Já"... ;o)) - - - - - (Poprvé viděno 22.5.2009 na dvd, komentář zde jako mnohý - 22.5.2009) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ne sice vyloženě trapné (to až na konci), bohužel ale zoufale nevtipné. Asterix (naprosto nemožný Cornillac) a Obelix jsou trestuhodně upozadeni a Brutus je jako figurka až příliš nesnesitelný (čemuž nepomáhá ani Cardův dabing). Zůstalo pár dílčích fórků, které sice potěší (jen málokdy opravdu pobaví), ale postrádají jakoukoliv logiku a nedovedou zamaskovat celkovou tvůrčí křeč, protože Tento Asterix nic jiného není a v posledních deseti minutách to definitivně vyplyne na povrch. Delon je ovšem geniální a pocta Michaelu Schumacherovi taky! ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Aj keď kreslené príbehy Asterixa milujem a na druhej hranej časti som sa skvelo bavil - toto už bolo príliš. Dopozeral som len so sebazaprením. Na filme stojí za povšimnutie len vydarená výprava. Inak slabé ako čaj. 20% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To že Claviera v roli Asterixe nahradil extrémě nesympatickej Clovis Cornillac bych ještě přežil, ale to, že je to oproti předchozím dílům fakt otřesná nuda, to už teda ne.Tohle pokračování si vystačí akorát s odvyprávěním příběhu, ale aby to bylo aspoň trošku vtipný na to se děsně zapomíná, minulý díly taky nebyly nějaký extra geniální, ale dokázaly vždycky zaručeně skvěle pobavit, ale tohle je taková divná nevtipná slátanina, krom toho Asterix a Obelix jsou tady v podstatě jen vedlejší postavy a kvůli tomu film taky solidně strádá. Takhle nudný sem to fakt nečekal a to co se dělo posledních 10 minut to snad ani nemá cenu komentovat, jediným kladem toho je, že se tam objeví Adriana Karambeu a Zizi, ale zrovna u něj sem teda nečekal, že se bude takhle ztrapňovat ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, ochraň naše děti od všeho zlého, zařiď, aby nikdy neviděli takovou chujovinu, jakou je film Asterix a OlymPYJské hry. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hloupěji, draze, trapněji - společně! Elixír pro olympiádu (zkráceně EPO) důvěrně známe z Tour de France, ale jelikož je vývoj dopingu vždy o pár kroků napřed před dopingovými komisaři, vavříny dle očekávaní sbírají svěřenci doktora Panoramixe. Jako divák jsem se pouze zúčastnil, ale prý to stačí.. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Z bodrých Galů se bohužel stávají jen titěrné a trestuhodně nevyužité figurky v obrovském, vizuálně působivém kolosu. Velkolepost z Olympijských her doslova čiší, proto nechápu, proč producenti topili miliony kvůli zbytečnostem a raději nezaplatili slušného scénáristu, který by naplno využil potenciálu Asterixe, Obelixe a starověkých her. Moc se spoléhá na popkulturní narážky a camea, které ke konci začínají nudit a otravovat svou vykonstruovaností. Ale Delon je boží. 40% ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Zkrátka, nemůžu si pomoct :-) Guilty pleasure na celé čáře... Alain Delon jako Julius Caesar už je jen třešnička na dortu. ()

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama