Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 1
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Recenze (612)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Asterixe si pamatuji spolu s Rahanem a Pifem coby komixové hrdiny francouzských časopisů, které se za komančů dali občas sehnat v Jungmance v prodejně zahraničních tiskovin. Samozřejmě cenu Klokánka, Ohníčku, Čtyřlístku či ABC byly cenově v úplně jiné hladině, tuším, že stály 28 Kč... A tak tohoto galského reka velmi dobře znám, byť jsem si tehdá obsah bublin jen domýšlel z kreseb v jednotlivých okénkách komixu. K filmu jsem se dostal náhodou, když na něj koukali děti a tak jsem mu věnoval svůj čas. A nezklamal ani nějak nepřekvapil. Pár momentů bylo vtipných, mně osobně pobavil Schumi s červeným závodním dvoukolovým vozem i jeho team. Vrcholem bylo když hodnotil písek jako mokrý a tudíž, že se pojede hůře :-)! Myslím si, že ale na to jak to bylo výpravné, šlo z filmu dostat více než jen normální komedii pro děcka... Dávám tedy za dva elixíry, na víc to nebylo. * * ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Ve srování s komiksovou předlohou ultrablbé, ale dvě * přeci jen dám. Jednu za Zinedina Zidana, který si svou roličkou vydobyl svůj profil na imdb i tady na csfd ( obskurní podmnožina tvůrců zahrnující třeba Reynolds Koranteng-pohlaví muž, prioritně herec nebo Keiko-pohlaví žena, prioritně herec). A druhou za Alaina Delona v roli Caesara a jeho geniální hlášku:" Ave já". ()

sheen 

všechny recenze uživatele

První dva díly byly vtipné, tady tento paskvil to je výsměch. Bolest zmírnily vsuvky od Schumachera, Todta, Adriany Sklenaříkové a hlavně Zinedina :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX na Slovensku/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Výprava 8/10/// +především zábavné, spousta moderních odkazů, Clovis Cornillac nezklame (i když na svého předchůdce nemá ani v nejmenším) a Depardieu si odehraje to svoje, velice potěší účast Alana Delona (jeho postava film táhne nahoru) a pobaví Benoit Poelvoorde (s českým dabingem) -ty závěrečné titulky kde si dělají srandu jsou zbytečné, docela kazí celkový dojem, mohlo to být akčnější/// Normálně bych řekl, že z tohoto už jsem vyrostl, ale musím říct, že jsem se výtečně bavil a snad ještě více než čtyřletý syn od mé sestřenice, který pro změnu zase nechápal postmoderní odkazy a pořád se ptal kdo je hodný a kdo zlý :-) Však on na to jednou přijde, i tak jsme se oba společně zasmáli a byl to ideální film na letní dovolenou. Takže s přihlédnutím k žánru můžu film určitě doporučit./// Celkem 75%/// ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Co na to všichni tak nadáváte? Díky vašim komentářům jsem měla z tohohle filmu hrůzu, ale po dokoukání jsem byla mile překvapená. Brutus a Caesar jsou naprosto dokonalí, stejně tak i bláznivý vynálezce. Asterix a Obelix jsou odsunuti stranou, ale to je z části dobře, protože mě alespoň nezabíjela výměna perfektního Claviera za Cornillaca. No, alespoň nechali Asterixe nadabovaného stejně (Trávníček), což se ovšem nedá říct o Obelixovi (skvělého Štěpničku nahradil Jirák). Změna herce se však nedotkla jen postavy Asterixe, ale celé (!!!) Galské vesnice. Na chvilku se vrátil i trhlý Numerobis s bratrancem Zidanem (LOL), největší sportovní hvězdou byl ale stejně Schumacher a jeho rudé "Ferrari". Vizuální stránka filmu mohla být méně vyumělkovaná, ale tak nic není dokonalé... "OCHUTNÁVAČ!!!" ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Horší než první a druhý díl. Je velká škoda nevyužitého potenciálu, příběh to mělo velmi dobrý, ale chtělo to asi ubrat stopáž, dát jsem více lepších nápadů, zrychlit tempo a trošičku ubrat až moc přehnané, střeštěné scény. Depardieu, no radši o něm nemluvit, do téhle role se nehodí. Hodnotím na 50% = *** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix je v podstatě trapas, který je natolik drzý, že Alaina Delona prezentuje v roli Césara. Nezůstalo jen u něj. Větší výskyt bývalých sportovních hvězd v závěru potěší každého sportovního fanouška. Zidane, basketbalista Parker nebo bývalá tenistka Mauresmo, ještě dopadli dobře, ale hůře se už vedlo Schumacherovi, který se nezmohl skoro na nic. Přiznám se, že vtipům se zasmát moc nedalo. Vizuálně však film má co nabídnout a ani s triky se nešetří. Tahle zábava se nebere nijak vážně. Otázkou však je, čím chtěla ohromit, nebo spíše, na jakou věkovou kategorii je film orientován. Naivní je dost. Je však možné, že v době Olympijských her se tento film stane velmi vyhledávaným. 60% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, která změna mi činí větší radost, zda výměna Claviera, nebo Trávníčka. Delon je okouzlující a já se od začátku do konce bavila. Ať již Obelixem coby Cyranem, intrikujícím Brutem, "neházej mi pyramidy pod nohy," nebou spoustou dalších Goscinnyho fórků. Na plný počet to není, ale musím kompenzovat to nezaslouženě nízké hodnocení. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Většina negativistů se tu ohání naprostou odlišností od komixové předlohy, která byla údajně úžasně úžasná. Když už se uchýlým k četbě, tak se rozhodně nejedná o komixy. To nechávám na předškolních čtenářích. Bystřejší z bystřejších zvládnou z předchozích řádků vydedukovat, že jsem nečetl ani tento komix, tudíž postrádám možnost srovnání. V rámci možností se mi film líbil. Co jsem očekával to se přibližně dostavilo a velmi příjemně mě překvapil samotný závěr. Takže tady to budou slabé 3*. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo ale hodně slabé. Opravdu přehnané. Ani moc vtipné to není. No a ten Michael Schumacher na konci už se tam vůbec nehodí. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Kreslený Asterix sa môže za svojho hraného kolegu úprimne hanbiť. Mám pocit, že tvorcom moc za tie prachy nevyšlo. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Aneb jak Francouzi protáhli Asterixe, svůj národní poklad, žumpou. S původním komiksem má tato břečka společnou leda zápletku a některé postavy. Některé gagy jsou sice docela vtipné, ale Delonovo "Ave Já" není směšné ani napoprvé. Jednička dobrá, dvojka horší, ale zato vtipnější. Trojka je trapná a smutná. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Peniazmi sa síce na tomto snímku nešetrilo,ale čo sa kvalít týka ide o chabé prevedenie.Réžia snaď chcela vytvoriť jeden z najpompéznejších a najveselejších komédií,avšak pravda je iná..!Ide o snahu,ktorá"šľapla"vedľa!Asterix mi bol strašne nesympatický a celkovo herci sa asi až príliš snažili nato aby to nejak vyzeralo(Brutus ma však očaril:)!Vizuálne to vyzerá celkom efektne,ale dejovo ide o.....!2*dávam za pár vtipných scén a osadenstvo,ktoré sa u tohto snímku zišlo..! ()

meave 

všechny recenze uživatele

Musím dať tri hviezdičky, lebo Sex v meste dostal dve a toto bolo zábavnejšie. Navyše sa mi páčilo, že sa na tejto "srande" zúčastnilo aj viacero osobností ktoré pôsobia mimo kinematografie. I keď mám popri tom stále na pamäti slová otca mojej známej - sranda patrí do záchoda :) Každopádne však až po sexe...nie každom..iba v tom v meste..jablku :) ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Všechny filmy o Asterixovi byli v podstatě blbina, první trpěl osobou režiséra, Claude Zidi je sice skvělý režisér, ale spíš dialogový, takže i přes masivní rozpočet (tenkráte nejdražší to film evropského kontinentu), nepůsobí tak megalomansky, jak měl. Druhý díl zas trpěl neuvěřitelně ujetým humorem, což řada diváků odradilo (i žijícího autora Uderza), no a třetí biják je něco mezi, opět nejvýpravnější evropský film, nejlepší výprava, triky, kulisy, humor se trochu zjemnil, takže to není jen pro co možná nejvíce zhulené diváky, přesto všechny tři filmy do puntíku trpí stejným neduhem, tvůrci z nich i přes rozpočty a kvalitní obsazení, nedokázili vymáčknout ani polovinu zábavnosti kreslených předloh. U nového hraného asterixova dobrodružství musím pochválit především výpravu, byla opravdu opulentní, kostýmy, studiového scény, stavby, triky přece jenom prozrazovaly svůj počítačový původ (hlavně úvodní let Telegrafixe), po dlouhé době se mi líbilo ztvárnění antického světa, žádný hnusný tmavý filtry, omlácený budovy, takže slovutný Řím vypadá jako chátrající nejpodřadnější provinční městečko, taktéž konečně hudbu skládá talentovaný hudebník, Frederic Talgorn je jeden z nejméně doceněných evropských skladatelů, sice mi jeho kompozice byla občas povědomá, to však nic nemění na tom, že byla výborná, celkově to na mne působilo, jako by se vrátily staré dobré časy C.B. DeMilla a Giorgia Ferroniho. Herecky byl film obsazen dobře, škoda jen odmítnutí Christiana Claviera, jeho stvárnění Asterixe bylo mnohem lepší, než jeho kolegy Clovise Cornillaca, ten než vychytralý gal, působí dojmem propuštěného trestance. Co se týče českého dabingu, je na dobré úrovni, jen mi přišla zvláštní absence Jiřího Štepničky u Obelixe, toho nahradil Ota Jirák, který namluvil nejtělnatějšího gala, již v jeho posledním animovaném filmu Asterix a Vikingové, ale na Štěpničkův hlas už začínám být stejně alergický, jako na hlas Bohdana „zvládnuto namluvit všechno sám“ Tůmy, navíc Jirákův chlapáckej hlas se na něj hodí mnohem víc. Takže co žeš sem to vlastně chtěl říc, je to kravina, ale mně se to líbilo, až na to předvádění slavných osobností na konci, to bylo hodně trapný. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak bůhvíjak zázračná komedie to není, ale je to příjemná změna oproti novodobým týnejdžerským:-) ptákovinám. Musím říct, že ani o půl jedné v noci mě tento Asterix neuspal a to je co říct:-) Ano, jako celek je to spíše slabší průměr, ale pro děti dobry. Pojmenování lidí a M. Schumacher byli brutální....nebo Brutus? 40% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak veľkolepý, tak nevtipný... Kolos, ktorý stojí na topornom "humore", nedokáže ponúknuť ani len klasický priamočiary príbeh a vypomáha si cameo scénkami, ktoré sú takmer vždy prepísknuté. Dve hviezdy len preto, že napriek výsledku sa na tom musel niekto namakať. Prázdna obluda... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Krutě nepovedené druhé pokračování hrané verze známého animáku. Herci se pitvoří více než kdykoliv předtím, fórky jsou trapné, křečovitě a tvrdě infantilní a camea osobností jako Michael Schummacher nebo Zinédine Zidane jsou úplně zbytečná. Vůbec nevím pro koho je výsledné dílo určené, protože rodičům bude špatně z přeplácané infantilnosti a děti se budou nudit u dvouhodinové délky. ()

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama