Reklama

Reklama

Den vítězství

  • Česko Domorodci (více)
Trailer

Každý národ potřebuje své hrdiny. Strhující epos z druhé světové války, kdy v řadách de Gaullovy osvobozenecké armády bojovaly africké jednotky. Na krvavé cestě od Marseille po Alsasko zjišťují, že jsou a pro Francii zůstanou občany druhého řádu, kteří nikdy nebudou povýšeni, přesto jsou ochotni položit své životy. Film byl natočen podle skutečné události. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

hm dobry vojnovy film by som to veru nenazval...milujem vojnove filmy, ale prave pri tomto som si evru neprisiel na svoje...celkom ma to nudilo a ked som si uz myslel, ze prave teraz to moze byt zaujimave, tak opat nuda...slaby priemer

Jeronymo

Jeronymo (hodnocení, recenze)

dobrej válečnej film, kterej sice nemá na klasiky jako např. zachraňte vojína Ryana, ale potěší.

Noddy

Noddy (hodnocení, recenze)

S tým hrdinstvom arabských vojakov vo francúzskych radách to tak jednoznačné nie je. Napr. v bitke u Monte Casina veliteľ francúzskych jednotiek, ktoré prerazily obrannú líniu u tohto kláštora sľúbil vojakom, že pokiaľ budú úspešní, celá priľahlá oblasť bude na 48 hodín patriť im. To, že to dokázali Arabi využiť asi ani netreba hovoriť. Znásilňovanie, vraždenie boli na dennom poriadku. Niečo o týchto násilnostiach sa dá prečítať napr. tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Marocchinate

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

Neviem prečo ale ten Jamel Debbouze ma s tou svojou rukou vo vačku iritoval až hrúza .

sefrak

sefrak (hodnocení, recenze)

Místy sice příliš popisné,ale vcelku mi to ani nevadilo.nebýt určité zdlouhavosti dal bych 5.Dobré téma,dobře natočené,překvapivě dobří herci.

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Švankmajer letos na Oscary nedosáhne

Švankmajer letos na Oscary nedosáhne

18.01.2007

Americká filmová akademie už oznámila užší výběr pro nominace na Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film. Z šedesáti tří filmů vybrala devět titulů, které se ještě poperou o místo v nominační… (více)

Reklama

Reklama