Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Hodina pravdy ukazuje posledních 60 minut nejdramatičtějších momentů v historii. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

mira007 

všechny recenze uživatele

Osmnáct dílů, osmnáct různorodých událostí - osvobození rukojmí, školní masakr, zastřelení kokainového krále, vyvraždění královské rodiny, potopení lodě atd. Pokud člověk ty události nezná tak je to poučné, nicméně já viděl několik samostatných dokumentů k jednotlivým událostem a pokud je srovnám s díly tohoto seriálu, tak mi tento seriál vyjde mírně hůř, zkrátka průměrné zpracování tématu, které už někdo natočil lépe. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím díl POTOPENÍ ESTONIE (The Sinking of the Estonia) - velmi podařený dokument, který nás seznamuje s několika přeživšími obrovské tragédie, když se v roce 1994 potopil trajekt vezoucí 989 cestujících. Zachránilo se jen 137 lidí. Je tu krásně ukázané, jak málo stačilo k takovému neštěstí a také jaké technické nedostatky toho mohly být příčinou. Loď je pohřbena na dně Baltského moře a z piety k utonulým i kvůli technické náročnosti nebyl vrak vyzvednut. Hudba: Robert M. Lepage, režie: Clive Maltby ()

Reklama

wafc 

všechny recenze uživatele

Informačně je to sice bezchybné, ale ty hrané záběry jsou tak strašně umělé, že to kazí celkový dojem. Nepálský královský masakr vypadá jak šeherezádí soft-porno! Skutečně neprominutlné pochybení, které jsem ochoten přehlídnout, jen když mi bude nabídnuta role největšího bojovníka za lidská práva Anderse Breivika. ()

sehe 

všechny recenze uživatele

O posledných minútach pred exploziou jadrovej elektrárne v Cernobyle sa pozeralo i dnes pomerne ťažko,lebo táto katastrofa sa nás dotykala, i ked nám bolo dlho zatajovane,že sa vôbec stala a následne jej dôsledky na ľudí i v našich končinách,kam sa radiacny prach vetrom presuval sa bagatelizoval.Dobrá rekonštrukcia. ()

HaBe 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení se váže k rekonstrukci masakru na Columbine High School. Neuvěřitelně dobře natočený dokument včetně rekonstrukce, rozhovorů s přáteli vrahů, se svědky, plné záběru z opravdového masakru. Běhal mi mráz po zádech. Nelze uznat nic jiného, než že to byla opravdu kvalitní podívaná a tleskám tvůrcům. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • První obětí v knihovně byl Kale Velasquez, který byl postižený a nedokázal se dostatečně schovat pod stůl. (SidVicious)
  • Eric Harris si vedl deník, ve kterém si představoval, že unese letadlo a havaruje s ním v New York City. (Delock)
  • Proč si Dylen Kleebold a Eric Harris vybrali právě 20. duben 1999 není dodnes jasné. Spekulovalo se o spojitosti s datem narození Hitlera, avšak tyto domněnky se ukázaly jako mylné. (Dinsberg)

Reklama

Reklama