Reklama

Reklama

Radovanovy radovánky

(seriál)
Animovaný / Rodinný
Československo, 1989, 1 h 57 min (Minutáž: 9 min)

Epizody(13)

Recenze (29)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Suverénně jeden z nejhorších, ne-li nejhorší večerníček, co pamatuju. Připomínám ovšem, že večerníčky hodnotím zásadně podle dětských vzpomínek. K mnou už několikrát vzpomínané neoblíbené animaci přibyl absolutně nulový, zoufalý děj bez nějaké zápletky a s neskutečně trapnými hláškami a dialogy, přičemž korunou všeho byl totálně nevečerníčkový Luděk Sobota. Neznám moc pozitivněji naladěných děl, ale má dětská fantazie u tohohle neskutečně trpěla. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Obludně optimistický imbecil, jehož nejlepším a jediným kamarádem je nahnilá hlávka zelí (neboť i kedlubny nad ním ohrnuly hlízy), prostě nemůže zklamat. Samozřejmě, jako při veškerém tom konání lidském, nesmí se zanedbati příprava. Northern Lights, Blueberry či White Widow, společně s chlaďákem napěchovaným až po víko pacholíčky a snickerskami, vidím jako dostatečné uchystání. A až na Sobotu přijdou při dabingu ,,ty jeho chvilky", vyhýkáte smíchy finskou hymnu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu působí animace poněkud hororově (v dobrém slova smyslu), ale již si moc nerozpomenu, jestli jsem se jako dítě klepal strachy... ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchylně optimistický večerníček plný nezdravě veselých hlášek a s kultovním záporákem, zlým výrostkem Hugem, který si našel k mému srdci cestu stejně jako magor Radovan. "Dneska ty kopřivy krásně pálí", radoval se Radovan. Pro mě osobně je tenhle večerníček kult, a to jsem ho poprvé viděl až v posledním ročníku gymnázia, když mě spolužák upozornil na to, že tento skvost běží v televizi a je to neskutečná prča. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tento večerníček nepovažuji za klasiku. Hodnotím to sice v dospělosti, ale upozorňuji, že komentář píšu z pohledu dítěte. Myslím si, že byl velmi málo reprízován. Vzpomínám si, že příběhy postrádaly určitou "dětinskost", která by děti více upoutala. Z mého pohledu je vaše hodnocení ovlivněno tím, že to berete jako večerníček a těm nedáváte méně než tři hvězdy. Opravte mě, jestli se mýlím. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Sice si nejsem ani sám zcela jistý nakolik je mé hodnocení ovlivněno skvělým výkonem Luďka Soboty, ale v dětství jsem tohle taky miloval, tak co.... ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Jediný Večerníček Zdeňka Svěráka měl původně namlouvat sám autor, ale nakonec to byl Luděk Sobota. (Svěrák pak Radovana namluvil na kazety.) Nikdy nezapomenu na postavu "zlý výrostek Hugo". Dětem Miroslava Táborského se seriál tak líbil, že se musel narodit brácha Radovan :-) ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Zlý výrostek Hugo je úplně ten největší frajer z mého dětství. Však je to taky mé přihlašovací jméno v Trackmanii :-) ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak,takhle by to dopadlo,pokud by tento seriál,vytvořili děti květin v 60tých letech. Na houbičkách:-) Největší star je stejně Hugo. Být to v americe,tak už má dávno svůj spin-off a hraný film! ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Radovat se z toho, že si sedne na připínáček, nebo že ho krásně pálí kopřivy dokáže snad jenom totální fetka vyhulená a tak působí i celý večerníček. Ty dvě hvězdy jsou za zlého výrostka Huga, který byl jediným ostrovem příčetnosti v moři haluzí a "velešťastném" prostředí psychiatrické léčebny s Radovanem jako hlavním chovancem. Nenáviděl jsem už jako dítě a tak trošku jsem doufal, že Hugo Radovana jednoho dne zabije. Bohužel nestalo se... ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Večerníček neskutečně bláznivý. Jakmile vidíte Radovana a slyšíte jeho úplně absurdní, veselé hlášky k naprosto nepřiměřených situacím, musíte uznat že tahle magořina má co do sebe. Luděk Sobota namluvil tohohle antihrdinu a všechny ostatní postavy s takovým šarmem že se to nedá splést. Zlý Výrostek Hugo je navíc nezapomenutelná postava která dává takové hlášky, že se to pomalu ve světě českých večerníčků ani nevidí. Vím že jednotlivé díly nemají zrovna zajímavé zápletky, nebo vyloženě vtipné příběhy. Jenže v Radovanovi jde spíše o koncept než o pohádku. A navíc, děti se u toho skutečně baví. ()

Reklama

Reklama