Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tommy je milý a pohledný kluk, který zdánlivě nemá žádné velké problémy. Chodí s krásnou spolužačkou, kterou by si později rád vzal, ve škole prospívá s vyznamenáním a k dovršení všech dobrých vlastností ještě vypomáhá v kostele jako ministrant. Tommy je zkrátka syn, jakého by si přála mít každá matka. Nic ale není, jak se zdá, o čemž se Tommy vzápětí přesvědčí sám. Dlouholetá přítelkyně Marie ho sice miluje, ale ráda by tento cit na rozdíl od Tommyho realizovala. Opouští jej a flirtuje s jinými, což Tommyho přivádí k šílenství. Jediná útěcha je pro něj nikdy nepoznaný otec, protestantský kněz, jemuž se celý život snaží podobat. V jednom nestřeženém okamžiku mu ale jeho trochu potrhlá a svobodomyslná matka prozradí, že ani tento ideál nemá nic společného se skutečností a že je dítě zplozené z jednoho hodně bujarého vášnivého víkendu. To už je na Tommyho trochu moc. Ve snaze o znovuzískání Marie se Tommy dostává do víru temnoty a podvodů. Prožívá si osobní peklo, kdy jsou jeho ideály o lásce a víře konfrontovány s tvrdou realitou. Naštěstí stojí po jeho boku nejlepší kamarád Ahmed, který je sice bláznivý, ale právě jeden z jeho šílených nápadů nakonec Tommymu pomůže vyrovnat se sám se sebou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Gimp 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, kdy se z klasické romantické komedie vyklubalo osudové drama téměř fight clubáckých rozměrů (který je i tak trochu vykrádán). Kritici možná namítnou, že se jedná o technologicky výborně natočený lepenec bez vážného poselství, ale myslím, že bohatě stačí když tvůrci naznačí spousty metafyzických otázek, na které si holt už člověk musí odpovědět sám. ()

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Dělat to nebo ne? Film ukazuje že řešení konfliktu mezi mezi tlakem společnosti a vlastním etickým smýšlením není sice jednuché, ale lze to zvládnout. Zvláště když vám po boku stojí věrný kamarád Ahmed - muslim s červeným čírem, nesvětící svátky a píšící erotické povídky. Když Tommyho opustí kvůli školnímu playboyi jeho dívka, musí se Tommy svému problému postavit čelem. Film byl oceněn na MFF Zlín 2006 ---80% ()

Reklama

MGTka 

všechny recenze uživatele

Jsem jedním ze 448 diváků co byli na tomhle filmu v kině. Po dlouhé době jsem si vzpoměla, jak se mi tehdy ten film líbil, tak se na něj dnes dívám znovu a opět se mi tahle vážnější komedie líbila. Moc pěkný film, který v téhle době plné prciček a holky to taky chtěj a různých road tripů naprosto vyniká..Moc moc pěkný film ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Mám seveřany rád(zejména morbidní filmy z Islandu)¨ale tento Teen-film řečeno slovy Járy Cimrmana je šeď nuda, nuda, šeď. Vydržel jsem relativně hodně minut, dál použil tlačítko NEXT. Kraviny o puberťácích jsou jak z továrny Baťa-cvičky. Nerozumím si s rodiči, chtěl bych si zasouložit ale ona nechce, pak má jíného, šňupu sračky, porvu se z kamarádema a chtěj mě vyhodit ze školy...atd...atd. Moje matka je kurva, mě to vadí a ještě jako v tomto dílku do toho zamotají kakaové hrdiny co mají Ramadán. Nechci sledovat píčoviny, život je na to příliš krátký. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle film neřeší běžné problémy s prvním sexem jako naprostá většina teenagerských komedií, ale jde na to po svém. Časem ale atmosféra houstne, z komedie se stává drama, které plynule přechází až v celkem drsný thriller. Po jeho naprosto nezvládnutém vyvrcholení přijde neupřímný a nepravděpodobný happyend na všech frontách ve stejném stylu, jaký měl začátek. Nebýt té nepovedené koncovky, byl by to opravdu parádní film (70%). ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama