Reklama

Reklama

Ciao, Italia!

všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokument o účasti československého fotbalového mužstva na mistrovství světa v Itálii roku 1990. Chronologický přehled událostí – od kvalifikačního zápasu s Portugalskem až po prohru se (západo)německým týmem – je proložen fotbalovými úvahami populárních osobností (Petr Nárožný, Jiří Bartoška, Josef Dvořák, Radoslav Brzobohatý, Michael Kocáb aj.). Snímek byl vydán opožděně malou distribuční firmou a v kinech se prosadil jen okrajově. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Shit 

všechny recenze uživatele

Z tohohle dokumentu o MS 1990 v Itálii se toho člověk fakt moc nedozví, je to pojatý spíš jako takovej náhled do "zákulisí" co se dělo před utkáními, po utkáních, z utkání je tam sice taky hodně záběrů, ale výběr hodně blízký kamery to dost sráží, i když si člověk může prohlédnou všechno detailně,ale z fotbalových akcí toho moc nemá, ale zajímavý to někdy je, ovšem všechno ostatní je naprosto příšerný. Začnu od začátku, to si člověk vyslechne opravdu ohromě "zajímavý" prognózy před MS od rádoby celebrit Dvořáka, Nárožnýho nebo Kocába, jak týmu nevěří, ale přejou si finále, pak člověk s hrůzou zjistí, že celej tenhle dokument komentuje Nárožný jako by to byl večerníček a to bohužel i obsahově, takže sem se vůbec nic nedozvěděl, snad jen, že se všem ulevilo po gólech, ale kdo góly dal, kdo udělal akci, to už ne, komentář se akorát zaměřoval na úplně nesmyslný kraviny a plky o ničem, naprosto se to nedalo poslouchat, nic trapnějšího sem v dokumentu ještě neslyšel a nazávěr si Nárožný pro jistotu ještě zastěžoval na rozhodčí. Zpracování tohohle dokumentu je fakt příšerný, ale ty dobový záběry a všechny ty náhledy do šaten, na lavičku při zápasu jsou zajímavý a nikde jinde to v takový míře asi už neuvidíte ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

dokument zo šampionátu, ktorý som si vôbec ako prvý ako malý capart pamätám. Viděno v létě 1991 v kině na náměstí v Sobotce. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Komentár bol svojský, neformálny, ale trápny nebol podľa mňa. Celková forma bola skôr taká dovolenková, pohodová, ani príliš informačná, ani detailná tam, kde by mohla byť viac, kde by možno nejaké vyjadrenia aktérov boli dobré, ale katastrofa to nebola. Bolo to dlhé, celkovo ma takto tie majstrovstvá nezaujali, celé boli orientované na náš tím, ale aspoň ma prinútili zamyslieť sa nad tým ako beží čas a čo z toho zostáva nadčasovejšie a čo nie, aj keď pochybnosti mám nad tým veľké a skôr si myslím, že väčšina bola o prítomnom okamihu a ktovie, možno to bolo tak dobre. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Pro nepamětníka tehdejších událostí jako já skvělé zobrazení průběhu mundialu z italské Florencie a dalších měst, no a také se dočkáme i náhledu do zákulisí. Ovšem co mi tady (dost překvapivě) přišlo jako nejslabší článek, byl komentář Petra Nárožného, který je sice v této roli jako ryba ve vodě, ale jako glosátor fotbalových zápasů se mi aspoň zde nějak nezdál. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ako chlapec som MS 1990 nesledoval, vtedy ma to nezaujímalo (až od MS 1994). Inak hrozné účesy mali tí futbalisti - skoro všetci tie škaredé dlhé (akoby ženské) vlasy. V šatniach môžeme vidiet hole bimbasy (!). Komentár je detinský až trápny. Zábery tretotriedne. Aj preto sa tento dlhý dokument iba vlečie. Hodnotenie: 45% ()

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale sledovat lofasníky jak hrajou hrací automaty na přelomu 80tek a 90tek, rozechvělo můj smysl pro bizar.... ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Pohled do zákulisí překvapivě úspěšného týmu.Škoda že autoři neměli přístup k televizním záběrům,páč v některých chvílích jsou vidět jen hlavy.Ale aspoň ňeco bylo natočeno.A jako bonbonek nahej Straka. ()

Reklama

Reklama