Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

První láska se nezapomíná, a zejména pak, když máte špatné svědomí, že jste ji zradili kvůli partě kluků. Jeab je desetiletý syn holiče z předměstí, Noi-Nah copatá dcera holičova konkurenta z vedlejšího domu. Otcové se v lásce nemají, ale děti vyrůstají spolu a při nedostatku vrstevníků nezbývá Jeabovi, než si hrát na tatínka a na maminku a další holčičí hry. Není divu, že ho časem víc přitahuje partička spolužáků, kteří vedeni repetentem Jackem provádějí alotria po klukovsku. A po letech uz jen nostalgicky vzpomíná, jak se s přítelkyní ani nestihl rozloučit, když se odstěhovala. Thajské retro z 80. let o zvratech dětské lásky bez sladkého pusinkování natočilo šest kamarádů z univerzity. (stanyslaw)

(více)

Recenze (21)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo krásný, čím byl příběh dál, tom víc byl hezčí, čístější, poetičtější a romantičtější. Na první dětskou láskou se opravdu nezapomíná, tady ten příběh mě dostal o to víc, že byl vyprávěn z pozice kluka, takže krom vyprávěno příběhu dětství a jedné lásky thajskýho kluka jsem si seperá sám v sobě prožíval ten svůj, kdysi dávno prožítý prožítý příběh čisté dětské lásky a klukovský partičky. Nádherný a poslední část se mě trefila přesně kam se trefit měla, takže nemám absolutně žádných výtek.Viděno v rámci projektu Challange tour 2015 jako film číslo 16. ()

May 

všechny recenze uživatele

Projekt sesti thajskych reziseru, kteri spolecne prepracovali jiz jednou filmove, lec velice neuspesne ztvarneny popularni animovany detsky serial tak brilantnte, az me nenapadaji slova, ktera by Fan chan priblizila, snad jen.. Ooooooo-ye, ooo-ye ooo-ye! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Jeden z pádných důkazů, že thajská kinematografie stojí za pozornost. Rozkošný filmeček, jenž s půvabem líčí jednu velkou dětskou lásku, rošťárny, soupeření a vůbec vše, co ke správnému klučičímu dospívání patří. Parta tlouštíka Jacka si nezadá s tou Poláčkovou :-) A dlouho jsem neviděl tak dojemnou "stíhačku"... Run, Jeab, Run! ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnější dětských filmů, co jsme viděl. Takové thajské Bylo nás pět a Obecná škola v jednom. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Urcite poznate tie momenty, ked sa vam vrati nejaka spomienka z detstva, nieco mile, drobnost, co vam vycari na tvari usmev. Tento film je ako obrovsky album s fotografiami z vasho detsva, pri ktorom ked listujete vracaju sa vam tie najkrajsie spomienky, a vi si hovorite "ano, spominam si, presne takto to bolo". Film pri ktorom sa budete stale usmievat a vratite sa do dob, ktore su uz davno rec, ktore sa uz nikdy nevratia, avsak navzdy zostanu ulozene hlboko vo vasej pamati. (10/10) ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky na dětství, klukovskou partu a především první dětskou lásku... to vše zasazeno do thajského prostředí. Klidný a milý film, který určitě potěší. :) ~(4,1)~ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Takéto kamarátstvo mám ja v mojej blízkosti v priamom prenose v podaní mojej deväťročnej dcéry a jej kamaráta, ktorého pozná od narodenia. Bola som preto na Fan chan veľmi zvedavá a tešila som sa ... čakala som ale ďaleko, ďaleko viac ... aj keď partička chlapcov nemala žiadnu chybu (predovšetkým ten, čo rozprával vždy s plnými ústami) a krásny koniec to malo. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

V některých záběrech moc pěkná statická kamera. ■ Pokud odmyslím píseň na kolech, tak vpodstatě bezchybný dětský film, pro nás exotický svým původem (Thajsko). Sice mám neodbytný pocit, že byla hudba silně ispirována hisaishiho motivy z filmu Kikujiro, ale nevadí. Toto je dílko udělané evidentně s malým rozpočtem a rozumím, že na zaplacení profesionálního geniálního skladatele peníze nebyly. ■ P.S. Děkuju May za originální DVD! ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Nie príliš zaujímavý detský film. Príbeh, aký zažije nie každý druhý, ale možno každý prvý, poväčšinou dosť nudný poskladaný z typických detských hier - chlapčenských aj dievčenských. Volá sa to síce My Girl, no dievčine sa venuje úplne minimálne, možno 10x viac priestoru tu má pätica chalanov. Aspoň od záveru som čakal niečo viac, ako obyčajné vyšumenie do prázdna. Aký zmysel malo to rozprávanie o prvej láske, keď koniec s tým vôbec nesúvisí? Z americkej produkcie ma napadá dosť oveľa lepších detských filmov či už boli o prvých láskach alebo o detstve ako takom. Navyše tú celkom príjemnú atmosféru tu neustále kazia tie romantické thajské odrhovačky... ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Veselá komedie s příměsí romantiky o dětských rošťárnách, problémech, dilematech (kluci vs. holky) a samozřejmě první lásce, Noi Nah byla opravdu roztomilá :-) Hudba provázející celý snímek všemu dávala tu správnou pohodovou a zábavnou atmosféru, "závodní" závěr pak připravil solidní doják. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Možná nemám podobné nostalgické vzpomínky z dětství nebo nejsem tak dětinský a tak s tímto filmem nesdílím takové nadšení jako ostatní. Jedná se zejména o rodinný film, u kterého jeho exotické prostředí a společenství nedává mnoho vzorů pro děti v naší přetechnizované době. Aspoň tak to cítím já. Nechtěl bych ho zatracovat, protože si to nezaslouží a třeba herecky je zajímavý a vyzařuje z něj roztomilá nálada. Pokud od něj nebudete čekat komedii v pravém slova smyslu, tak si své fanoušky si určitě najde, a to je dobře. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný a milý príbeh, no predovšetkým ma na tom celom očarila tá krásna realistická reflexia. Proste celý príbeh pôsobil tak prirodzene, že človek väčšinu času ani nemal pocit, že by pozeral nejaký vymyslený film, ale skôr hodnoverný príbeh z detstva o nevinnej detskej Láske medzi Jeabom a Noi Nah. Celému filmu ešte viac dodával na atraktivite ten charakteristický dôvtip, no predovšetkým samotná zápletka, ktorá Jeaba postavila pred dilemu medzi dva protipóly radosti - buď kamarátka od narodenia v dobrom i v zlom alebo nová partia chalanov. Bohužiaľ, tieto dve radosti boli zrejme nezlučiteľné a Jeaba pochopiteľne vždy lákalo viac to, čo mu akurát chýbalo. Najviac ma napokon dojala úplne posledná pesnička plná detských spomienok, ktoré boli dokonalou bodkou za týmto veľmi milým a dejovo nenáročným thajským filmom. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Sice nechapu, jak mohlo na jednom filmu pracovat sest reziseru, ale ocividne to slo a povedlo se. Fan chan je moc hezky film, ktery vypravi o detstvi, pratelstvi a predevsim o prvni lasce. Je to mile, vtipne a vesele. Neurazi ani rada detskych pisnicek a osobne me vzdy potesi fakt, kdyz vidim, ze deti jsou vsude na svete stejne. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vtipné, srdíčkové, veselé, ale i smutné, hezké, milé, nenáročné. To bylo fajn tohle. Jen ten konec mě dost překvapil, ale asi to tak má být. Zasmála jsem se několikrát, parádní parta kluků, ujeté slepičí holky, boje otců o kariéru v kadeřnictví, letní dobrodružství a taky taková ta dětstká láska. Perfektní nenáročný film, který nenudí. Jsem z vás nejhezčí, proto budu hrdina! ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Nespominam si na iny film, ktory by dokazal bez prvoplanovosti, nenasilne a s ľahkosťou udržať po cely čas uprimny usmev na mojej tvari. Neda sa inak ako za plny počet. ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

Ano bylo to kouzelně jednoduše vyjadřené přátelství. Nic víc, nic míň. Čekal jsem trošku zamotanější příběh, ale v pohodě. Věřím, že mnoha lidem bude připomínat tento příběh aspoň částečně jejich vlastní a tak trošku se s tím v určitých částech filmu s hrdiny ztotožní. Jo líbí. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

Fan chan je veskze pozitivni snimek, plny slunicka a pouzivajici mily nenasilny humor..jen jedina vytka, ale pro me zasadni..110 minut na tento scenar je opravdu moc, mozna reziseri zamysleli, ze behem roztahlych peveckych scen si divak zavzpomina na sve detstvi..ale u me to nefungovalo..bral jsem Fan Chan jako film, ne jako vlastni vzpominky a pri peveckych etudach jsem se misty nudil. Jinak, ale stale vyborny film, trefne obsazeni hlavnich predstavitelu a ZEJMENA Jackova parta s jeho hlavnim vudcem, ktery byl opravdu nezapomenutelny:) ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

My Girl je příjemný snímek s vynikající nostalgickou atmosférou, vzpomínkami na dětství a dětské lotroviny. A jsou to vzpomínky příjemné, dobře natočené i zahrané. Ovšem trochu mi tam scházel i jiný hybatel než jen ta nostalgie po ztraceném mládí. Kvůli této - nedá se říct chybě, spíše můžeme mluvit o vlastnosti - se u mě tedy jedná o film, který klidně doporučím, ale do mojí topky patřit nebude. ()

Reklama

Reklama