Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loser Koong-dahl právě prodělal psychologické léčení na klinice a nastupuje opět do nové školy, kde se snaží zapadnout. Zde potkává spoluúčastníka léčby, který se mu s tím snaží pomoci. Aby ochránil dívku, do které se zamiloval, zaplete se Koong-dahl do hádky s nejobávanějším rváčem ze školy, který ho vyzve na souboj. Ten se má konat po škole. Do té doby se Koong-dahl snaží, aby se toho nemusel zúčastnit, a jeho popularita nechtěně narůstá. (ČSFD)

(více)

Recenze (7)

molotov 

všechny recenze uživatele

Menší SPOILERy. Už dlouho jsem se u ničeho tak nebavil. Příběh ňoumovitého kluka, který je všude odstrkován, šikanován a je postižen neuvěřitelnou smůlou. Skončí jako pokusný králik ve vědeckém zařízení, kde testují jeho smůlu. Když se mu po roce marných pokusů podaří nevybrat si jediné neuvařené vejce ze sta uvařených, je propuštěn na svobodu a vrací se do školních lavic. Začíná neuvěřitelný příběh o tom, jak se zoufale snaží zapadnout mezi spolužáky, což skončí vyprovokováním největšího rváče na škole. Stále jsem teprve na začátku filmu. Zbytek filmu se odehrává ve zbytku tohoto jeho prvního školního dne, na jehož konci se má na střeše školy utkat s vládcem školy. Sledovat jeho neuvěřitelné marné pokusy o vyhnutí se tomuto souboji je opravdu hodně povedená zábava. Humor je z velké části založen na jeho neuvěřitelné smůle, takže se naštěstí nekonají žádný spermoidní vtipy. V posledních dvaceti minutách celá dosavadní crazy komedie zmutuje ve vážně míněné drama. Z šikonovaného se stává ten, co bije ostatní, z vtipných figurek jsou najednou trpící lidé. Všechno nakonec samozřejmě dobře dopadne, na místo činu se vrátí i šílený humor ze začátku. Přestože se většinou u podobných crazy komedií ze školních prostředí většinou moc nebavím, tak tady jsem se bavil opravdu hodně. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená komédia. Má veľmi dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý je dlhodobo úplným smoliarom, pri každej bežnej príležitosti sa neustále dostáva do problémov, čo ho dostalo až do výskumného centra, no keď sa z úplného dna aspoň trochu dostane, môže nastúpiť na strednú školu. Tu sa na radu svojho starého známeho postaví jednému zo spolužiakov, aby si získal rešpekt a zaujal pekné dievča, lenže si vybral práve tú úplne najhoršiu možnosť, najväčšieho drsniaka školy, ktorý ho kvôli tomu vyzve na súboj po škole. A tak musí mladík pomocou svojho jediného priateľa urobiť všetko preto, aby sa nadchádzajúcemu súboju vyhol, lenže celá situácia sa čím ďalej viac komplikuje. So spracovaním som nadmieru spokojný, výborná tématika kombinujúca dva moje obľúbené žánrové prvky, postava úplného smoliara a školské prostredie tu svoj potenciál využila takmer naplno. Už od úvodnej sekvencie som sa naladil na tú správnu vlnu, jedna zaujímavá situácia strieda druhú, po príchode do školy sa síce očakávane zmenší celková rozmanitosť, keďže prakticky celý dej sa odohráva v priebehu niekoľkých hodín v jednom prostredí, ale to filmu vôbec neškodí, neustále tu pribúdajú rôzne zaujímavé prvky, skvelo je podaná postupná premena hlavnej postavy v očiach všetkých ostatných a celkovo sa tu je stále na čo pozerať. A na moje prekvapenie tu na rozdiel snáď všetkých podobných filmov má línia so spolužiačkou minimálny priestor, ale ani s tým nemám problém. Čo sa týka humoru, tak som veľmi spokojný, síce nepôsobí práve najoriginálnejšie a ani najinteligentnejšie, ale bavil som sa výborne, hlavne v prvej polovici je nespočet vydarených vtipných momentov, potom sa už dej naladí trochu inak, takže ich ubudne, ale aj tak som sa stále bavil. S hereckým obsadením som spokojný, nepoznám nikoho lepšieho pre tento typ úlohy, ako práve Bong Tae-Gyu, sadol tu perfektne, len o jeho postave by som až tak netvrdil, že má problémy kvôli smole, ale skôr preto, že je to jednoducho doslova idiot a väčšinou sa do problémov dostane len kvôli vlastnej hlúposti. A k tomu plno výborných vedľajších postáv, kamarát, učiteľ, najlepší bitkár, spolužiačka, ale aj ostatní, všetci sú zvolení viac než dobre. Réžia a technická stránka sú čistým žánrovým štandardom. Tak toto mi sadlo, See you after school je jedna z najlepších komédií, aké som videl za dlhú dobu. 78% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama