Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou: Počátek

  • USA The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stanťe se svědky zrození zla, uvidíte jak se Thomas Hewitt stal nechvalně proslulým masovým vrahem, známým jako Kožená tvář. Dítě narozené za hrůzných okolností, pohozené v popelnici najde a adoptuje pomatená rodina Hewittů. Pod vlivem jejich morbidní výchovy Thomas rozvíjí svou zálibu v motorových pilách a mučení. Naneštěstí pro čtyři teenagery, které zatkne falešný šerif a přivleče do sadistického domu hrůzy rodiny Hewittů. Právě tam budou muset všichni bojovat o život s Koženou tváří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (408)

POMO 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničke akčnejší scenár a lepší záver, no tvorcovia znovu zabudli, že hororový fanúšik a sadista sú dve rozdielne veci. Toto nie je film pre hororových fanúšikov. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Brutální masakr pro otrlé, zbytečný film pro všechny. Patologův deníček, jen náhodou se opírající o mytologii Leatherface a jeho famílie. Proklamovaný Počátek se však nekoná, pokud nepočítáte prvních pět minut. Zbývá tuna zohavených údů a pár smějících se dementů. Zosobnění podprůměrné žánrové jednohubky, kterých se "moderní" Hollywood naučil za pár babek plivat celou souvislou řadu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ako si Leatherface ušil svoju leather face. V skutočnosti je však hlavnou postavou R. Lee Ermey, ktorý tu má väčšie sólo než v prvej hodine Full Metal Jacket ;-). Neškodná béčková volovina, ktorá si toľko nenávisti nezaslúži, v kine by som asi viac vnímal jej stupídnosť, ale na DVD je to celkom stráviteľná jednohubka, v ktorej nechýbajú hlášky a pekne rýchlo odsýpa. Po tunajších komentároch som čakal viac brutality, podľa mňa je to stále celkom čajíček - umelou krvou sa síce nešetrilo, ale keď sa na to dívate pozornejšie, vlastne tam nie je nič explicitne ukázané, kamera i strih sú k vraždeným postavám stále celkom milosrdné a ktovieako sa v ich smrtiach nevyžívajú. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $39,517,763Tržby Celosvetovo $51,764,406Tržby za predaj DVD v USA $15,920,053 //počet predaných kusov 948,713║ taká krvavá klipárska samoúčelnosť ale dalo sa to zniesť /40%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Steve Jablonsky: 1. Leather Face ,2. He's A Bad Man ,3. Erin And Kemper ,4. Hewitt House ,5. Driving With A Corpse ,6. Kemper Gets Whacked/Jedidiah ,7. Crawford Mill ,8. Interrogation ,9. Andy Loses A Leg ,10. You're So Dead ,11. Hook Me Up ,12. My Boy ,13. Morgan's Wild Ride/Van Attack ,14. Mercy Killings ,15. Prairie House ,16. Final Confrontation ,17. Can't Go Back ,18. Last Goodbye , ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vše jsem zmínil v komentáři v remaku, pokračování je akorát více špinavější a drsnější, tedy opět má krevní skupina a já se mlátím hlavou o stěnu, že jsem si takové dvě vynikající záležitosti nechával tak dlouho ujít. Pecka v subžánru Hixploitation a LeatherFace po Freddym nejlepší postava. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je to ve své podstatě pořád jenom rutinní řezačka, ale oproti prvnímu dílu se cítím o třídu spokojenější. Ať už za to může moje slabost pro Jordanu nebo to, že tradičně složená partička hlavních postav tentokrát primárně neslouží jen jako materiál pro titulní nástroj. Navíc hlavním záporákem naštěstí není Leatherface, ale jeho sadistický pěstoun a rádoby šerif v jednom, jehož přehrávání a hláškám se dá podlehnout velmi snadno. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mäso je mäso. Kosti sú kosti.“ Mne sa to páčilo. Liebesmanov prequel k TCHM univerzu sa nesie v svižne brutálnom duchu jatiek. Je zábavné sledovať umne pospájané nitky (napríklad to, ako sa z Charlieho stal šerif Hoyt). Napriek tomu, že snímka používa otravné klišé (hľadanie kľúča) a logické nedostatky (ponechanie zbitého, ale živého, zajatca uprostred voľného priestranstva), je brutálna, dravá, sexi (Jordana Brewster), atmosférická a horúca. Záporom je absencia napätia, keďže vďaka remaku z roku 2003 vieme, ako niektoré postavy dopadli (kto skončil s amputovanými nohami, kto prežil atď.). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film se mi sice celkem libil, ale mam z neho takovy rozporuplny pocity. Na jednu stranu je fajn, ze se odhali par veci ohledne texasky rodinky, na druhou stranu to je furt ten stokrat omletej pribeh o parte mladejch, co je rodinka zmasakruje. Brutalni to je sice paradne, o mrtvoly neni nouze, peknej nehappy-endovej konec, ale jelikoz se vlastne jedna o prequel, tak jsem ho cekal. Na druhou stranu zase kamera precejen radsi nekdy uhne, nez aby neco ukazala naplno a misty je lehce neprehledna. Bohuzel i presto, ze se furt neco deje, uvod nez se skupinka dostane pod ruce rodince neni nijak zbytecne dlouhej, film ma jen nakejch 85 minut a fakt se tu pekne masakruje, tak se stejne zadna moc strasidelna atmosfera nekona a me to asi ani jednou nijak nenadzvedlo. A skoda, ze nema Leatherface vic prostoru, tady to je hlavne o "serifovy", ale ten je v podani Ermeyho naprosto dokonalej charismatickej srac. Ale celkove rozhodne nadprumernej horor. ()

obitus odpad!

všechny recenze uživatele

Sterilní, nesympatické a vrcholně nudné. Série TCM je v hajzlu stejne jako Hellraiseri, jen to stoji vic penez. Tam kde si mohl divak originalu predstavovat jak to vse asi zacalo, prichazi Beginning s polopatickym vysvetlovanim a trapnymi postavami. Film zcela splyva s remakem a stejne jako v nem, ani v Beginningu neni jedina scena, ktera by byt jen trochu stala za zminku. Horrorovy zmar. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Píčovina, ale zábavná. Když to vezmu prdelí místo mozkem. Šel jsem do toho s tím že si odpustím nejaké souvislosti s původním TCM, prostě si vyčistit hlavu a bavit se. Kupodivu to šlo a nic kromě konce mě neiritovalo. ('proč kurva vždycky běží zrovna do těch jatek....?') Jo, nějaký Ed Gein už je úplně mimo. Remake TCM mě naštval, protože se prostě nešlo ubránit srovnání s původním filmem. Byla to tupá kopie a to mě vytáčí. Ale tenhle film se mi vůbec nezdá zbytečný, když nic tak je to pořádně brutální oddychovka. A to jsem se bál na to podívat, tady díky komentům..... nakonec 7/10, i když se asi zdám být malinko mimo:) Damn, I just killed the entire police department! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento film se dá posuzovat pouze v rámci explotation horroru a ještě v rámci série "Texas chainsaw massacre", která se stala v podstatě již určitým žánrem. Miluji tuto horrorovou sérii a první díl od Hoopera považuji za jeden z nejlepších horrorů všech dob, ne-li nejlepší. Miluji remake z roku 2003, který se překvapivě povedl a změnil konečně nazírání na horror a kontroverzní násilné a brutální scény se po snad 20ti letech znova pustily na plátno. Zde, v počátku, vidíme to, na co Hooper neměl peníze a co si tvůrci před ním nemohli dovolit... Naprosto vše ... a film jasně dostojí svého názvu obsahující pojem "MASSACRE". Brutální jízda, která mě naprosto dostala. Liebesman se s ničím nesere a dává zatím poslední verzí této sérii i trochu jiný rozměr. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Samolibý a neuvěřitelně sadistický rádoby horor, který ale staví pouze na ozubené motorové pile a několika řezných nástrojích, nikoliv na budování napjaté atmosféry a tíživosti situace. Ani nevím, proč jsem film dokoukal dokonce, jediné, o co tu jde, je způsob, jak co nejbrutálněji popravit čtveřici mladých lidí. Snímek postrádá jakýkoliv děj, pila se nahazuje po nějakých 60-ti minutách stopáže a pak už jen porcuje a porcovaní lidé umírají. A to je patrně smysl tohoto filmu. Možná se někdo bavil, já tedy ne. Samotný Leatherface(kulturista Andrew Bryniarski) byl skoro zazděn šíleným a zvrhlým staroušem, hrajícím si na místního šerifa. Film je neskutečnou vykrádačkou svého prvního dílu a mě jen hodně mrzí, že vzniknul částečně v produkci Micheala Baye. Myslím, že není nutné, aby vznikaly takovéto naprosto bezduché zplácaniny, kde vše stojí na drsných způsobech lidského mrzačení a utrpení. Ruce pryč. 16 miliónů dolarů(rozpočet)/50,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V podstatě to samý, co Nispelův remake, jen o dvě třídy brutálnější. Jenže ani litry červeného barviva a velký počet uřezaných končetin nezamaskuje vyčpělou sterilitu. Ještě větší ponurost a syrovost je pro hororového diváka vítaná, bohužel chybí výraznější nápad nebo alespoň moment překvapení, jakým byl předtím například drtivý nástup Leatherface. Panenku Jessicu vystřídala na postu hlavní hrdinky další panenka Jordana, šerif Hewitt dostal více zaslouženého prostoru, závěr se tentokrát taky zlepšil, jenom to zkrátka nepůsobí tolik naléhavě, jak očividně chce. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Počátek je mizerný béčkový horor, který nevyužívá absolutně nic, co si sám připraví a nebo by měl obsahovat. Hlavní postavy mají look dnešní mladé generace i když se děj odehrává v 60. letech. Celkově jsem pochopil, že děj se odehrává před 50 lety až při závěrečných titulkách. Klasičtí američtí puritáni (tvůrci) ukazují vnitřnosti na všechny způsoby, ale Dioru Baird s přírodníma čtyřkama uvidíte jen se zapnutou blůzou, naopak vypracovanými, mužskými těly se v tomto filmu nešetří. Film ale nejvíce zklamává svým scénářem, protože veškerý děj se dostane na identické místa jako díl první, ale ještě k tomu se tam dostává i ve stejném pořadí a se stejnými scénami. Počátek je tedy jen zkopírovaná jednička s jinými herci. Napětí nefunguje už z podstaty, protože každý věděl už na začátku, že to nikdo nepřežije. Špatný film, špatné herecké výkony, žádný sex a nahá těla, žádná nadsázka a vtip. 40% ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Nic nového a jako přes kopírku, ještě k tomu špatně vystřelené skrz Nispelův debut, který vytvořil velmi působivé prostředí a celkový dojem na celou realizaci jsem hodnotil velmi pozitivně, protože se velmi přiblížil k originálu ze 70. let (tam jsem měl, ale větší problémy ze spaní). Pokud by pokračování TMMP (2006) dostal před 20 lety JACKSON šlo by o splatter vybudovaný horor, který by byl přisolený humorem a šlo by o velký nářez - pokud RAIMI budil bych se v noci vícekrát než normálně a pokud CARPENTER hrůzou bych nestíhal zakrývat rukama oči (a mělo by to i myšlenku), ale "bohužel" vše nám naservíroval Liebesman, který udělal s TMMP tupý klišé horor, bez myšlenky, protože krev, střeva a rozřezané končetiny bijící do očí nijak nevyděsí, naopak to co dělalo v originálu hororovým prvkem a sofistikovaným zpracování bylo, když si vytvořil divák obraz (hrůzu) sám ve svých myšlenkách, kdy nám Hooper vše záměrně neukázal (promyšlenější tah). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sakra! Zrovna jsem zabil šerifa i s úřadem." Na počátku byla jatka. Tedy zavřená jatka a Thomas neměl žádné maso, které by odděloval od kostí. Ještěže má milující rodinu a ta mu dodá materiál. Já tedy krájení lidí nemám v oblibě a to ani z pozice, krájeného, krájícího a vlastně ani dívajícího se. Pro mne je tohle prostě jenom nudný a zbytečný film, ve kterém jsem se ani jednou nezapotil, nezasmál ani jsem si necvrnkl do trenek. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Horor? No to jsem se teda bál. Strach jsem měl akorát z toho, že se mi připálí guláš, kterej jsem zrovna vařil. Jinak mam takovej pocit, že v 60. letech frčely trochu jiný účesy a nosily se jiný hadry. ()

Související novinky

Titáni soupeří dál

Titáni soupeří dál

13.06.2010

Nezáleží na tom, co si o novém Souboji titánů myslíte. Je jedno, jestli se vám líbilo jeho konvertované 3D. Film už v kinech vydělal bezmála půl miliardy dolarů a pokračování přijde brzy. Natáčení… (více)

Smrtonosný Odysseus?

Smrtonosný Odysseus?

28.04.2009

Starořecká mánie v Hollywoodu nabírá na obrátkách. Studiu Warner Bros. nestačí právě natáčená nová verze Souboje titánů, teď ještě dalo zelenou projektu nazvanému prostě Odysseus. Pokud čekáte epos o… (více)

Děkujeme, že válčíte

Děkujeme, že válčíte

19.11.2008

To není pokračování nekorektní komedie Jasona Reitmana, jen pokus neohrabaně vám naznačit, že dnes si povíme o novém filmu s Aaronem Eckhartem v hlavní roli. Po Temném rytíři určitě přehazuje nabídky… (více)

Nešťastný Pátek třináctého

Nešťastný Pátek třináctého

22.09.2007

A jaký jiný by měl být, že? Jenomže to velké P tam samozřejmě není náhodou. Dávno jsme tu neměli nic hororového, tak proč si nevpálit nějakou zlou zprávu? ;-) Fanoušci žánru jsou na zlé zvěsti zvyklí… (více)

Reklama

Reklama