Reklama

Reklama

Z vesmíru přilétá na Zemi loď. V ní jsou nestvůry, které začnou hned útočit na lidi. Vždy se přisají na lidský obličej, nakladou vajíčka do těla a poté se z těla „vyklube“ ještě horší zrůda – vetřelec. Brzy nato přilétá další loď s vesmírným tvorem – Predátorem, z jehož lodi vetřelci uprchli. Predátor likviduje těla mrtvých lidí, které zabili vetřelci, ale zabije i policistu, který ho při tom viděl, a stáhne ho z kůže. Predátor má i výjimečnou schopnost – umí být prakticky neviditelný. Poté dál sleduje stopy vetřelců a likviduje jimi zanechané mrtvoly lidí. Podaří se mu vetřelce najít a některé i zabít. Ostatní však prchají do města, kde dál zabíjejí a množí se... Místní šerif Morales objeví zohavené tělo policisty. Je mu jasné, že se nejedná o normální vraždu. Do města se vrací z vězení šerifův přítel Dallas a vyhledá svého bratra Rickyho. Ten je zamilovaný do dívky Jesse, která chodí s Dalem, ale zrovna se s ním rozchází. Cítí, že ji Ricky miluje a tajně s ním večer navštíví místní bazén. Tam je překvapí naštvaný Dale se dvěma kamarády a dojde ke rvačce. Nejsou zde však sami. Napadne je vetřelec a dva chlapce zabije. Ricky, Jesse a Dale jen o kousek vyváznou živí... Ve městě přibývá mrtvých. Po útoku Predátora na vetřelce dokonce dojde k požáru v elektrárně. Dallas se proto přidává k šerifovi a na Rickyeho popud se oba vydají do bazénu. Těla zde už nejsou, jen spousta krve. Rychle jedou pryč, je jim jasné, že tohle sami nezvládnou. Lidé jsou vyděšeni, protože zrůdy zahlédli nebo je viděli vraždit. Morales, Dalas, Ricky a další se vybaví zbraněmi a vysílačkou volají Národní gardu, která přijede do města. Poručík a jeho jednotka jsou však vetřelci likvidováni... Šerif Morales volá další posily. Plukovník Stevens jim říká, že je vyzvednou na náměstí, ale Kelly, která se ke skupině přidala s dcerou, se to zdá divné. Proč by měli lézt do středu příšer? Skupina se rozdělí. Dallas, Ricky, Jesse a Kelly spolu s dalšími odjíždějí k nemocnici, odkud se chtějí dostat pryč vrtulníkem. Morales a skupina lidí pokračují na náměstí. Dallas a ostatní dorazí k nemocnici, ale nejsou tu sami. Na místě jsou totiž nejen vetřelci, ale i Predátor... (TV Prima)

(více)

Recenze (917)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, které navnadí slušnou upoutávkou, aby pak ve své opravdové podobě zklamali. Bitky dvou největších vesmírných monster jsou rozcupované chaotickou kamerou a příšerným střihem tak, že se stávají až nekoukatelné. Musíme si tedy vystačit se souboji "na dálku". Predátor umí své šurikeny vrhat více než přesně, z laserového děla kuší na všechny strany, v chodbách a labyrintech používá důmyslnou loveckou taktiku a bičem práská jako Indy. Jenomže tohle všechno není nic jiného, než co bychom víceméně neznali z trailerů. Žádný vymazlený záběr hodný zapamatování, nic. To samé lze říct o Vetřelcích, běhají po lesích a po městě, sem tam někoho vykostí. Pravda, krvavě vykostí. Postavy jsou bezvýznamné, vedou zbytečné a nudné dialogy a jsou tu jenom proto, aby se staly kořistí xenomorfů či opancéřovaného lovce. Režiséři měli zůstat v hledišti a nepouštět se do takových akcí, na které nebyl zjevně ani dostatečný rozpočet. Když Alien vs Predator, tak jedině ve vesmíru, vysrat se na lidi a stominutovou nonstop rubačku, rozpočet alespoň 80 miliónů a to mi neříkejte, že by to nepřitáhlo pořádné masy lidí, které by tak dostaly to, co chtějí vidět. Takhle je to i napodruhé jakési rozplizlé, i když pár odkazů na předešlé filmy potěšily... 129 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Dokonalé dílko ve všech směrech - mnohem lepší, napínavější, krvavější a akčnější než předchozí díl. Pro tento souboj bylo vybráno to nejdokonalejší prostředí (městečko obklopené lesy). Toto se opravdu povedlo. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

DOKONALOST! Tento film je další ukázkou toho, že dnešní divák je přemlsaný a filmy, které by ještě před 10 lety byly kultem největšího kalibru, dnes přechází s opovržením. Po příšerné jedničce, na které byl vidět mizerný scénář, rozpočet, herecké výkony a hlavně způsob lovení, přišla inovativní dvojka, která splnila přání všem fanouškům Aliena a rozpoutala peklo přímo v hustě obydleném městě. Zapadlé město, spousta vražd, nové techniky Predátora, nové způsoby zabíjení, dokonalé triky, žádné servítky (mrtvé děti, zrození Aliena z těhotné ženy, infikování nemluvňat), rozsekaná armáda, kvalitní herecké výkony, dobrý příběh a sympatické postavy. Proč to má do prdele 47%? Lidi jsou magoři, tohle je prvotřídní nábuch, který trvá jen 90 min. přitom diváka udrží v pohotovosti po celou dobu, protože děj kvalitně graduje a přichází pořád s něčím novým. Mám skvělý pocit naplněnosti a nic co má podobný film mít, tam prostě nechybělo. 100% 13.07. 2010, prozatím jeden z nejlepších filmových zážitků tohoto roku! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Bratři Strauseovi jsou režisérští lemplové, co nedokážou natočit jedinou přehlednou akční scénu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nezačínalo to úplně špatně, AvP 2 se totiž s divákem moc nepáře, klidně vydá vetřelcům napospas i obličeje těch sympatičtějších jedinců. Bohužel vše se začíná hroutit s jakýmsi pokusem o velkolepost, postavy jsou špatné, nevýrazně zahrané a téměř každý dialog je utrpení. Když si k tomu připočteme, že to nezachraňují ani akční scény, nad kterými můžeme pouze kývnout hlavou a po skončení filmu klidně zapomenout (příliš tmavé, nevýrazné a možná zbytečně prostříhané), zjistíme, že AvP 2 může tak maximálně konkurovat AvP 1. Kdyby se jen někdo pokusil o srovnání s prvním Alienem, chudák Ridley Scott by se dozajista obracel v hrobě (pakliže by byl mrtvý samozřejmě), protože bratři Strausovi očividně moc režijního talentu nepobrali... "Mummy, are the monsters gone?" Jasně, že ne ty huso blbá, AvP 3 cumming soon! "Těšme se". 4/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Oproti tomuhle je jednička zázrak... Nucené násilí vytlačilo i náznak příběhu, který (aspoň trochu) v jedničce nechyběl. I když se film snaží o fifty-fifty výsledek mnohem víc než v jedničce, tak i tady jsou ti silnější Predátoři, což by mohlo někomu vadit (hlavně skalním fandům vetřelce). Jedničku jsem ocenil za to, že se nijak nesnažila rozšířit vesmír obou ras (tudíž nic nepokazila), což se o tomhle filmu říct nedá.. Dost si to odnesli právě predátoři, jejichž mytologie se značně rozrostla (například o jejich planetu a jejich způsob rozmnožování), což bych od tak špatného filmu nechtěl... Film je zdlouhavý a nedokáže mě zaujmout i přes to, že se mi trochu líbila jednička (a to laťka nebyla vůbec vysoko). ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Z potenciálně velkolepé bitvy příslušníků dvou vesmírných zabijáckých ras vyšplíchla na plátno v režii dvou zapálených neumětelů nemastná neslaná břečka, z které se bude natěšenému, leč soudnému divákovi dělat už po dvaceti minutách šoufl. První útok Predaliena na člověka předznamenává veškerou "horrorovou" sci-fi akci, jež se nese ve stylu "kontaktní mordy, z nichž máme velký kulový". Veškerá akce je nepřehledně a nezáživně nasnímaná, což z trailerů a pětiminutové ukázky šlo těžko vyčíst. Bohužel nezáživný je i zbytek. Podprůměrní a nezajímaví herci řeší nezajímavé věci v nezajímavě natočeném, řemeslně podprůměrném filmu. Vše korunuje řada WTF momentů, při kterých publikum v sále zhusta vyprsklo smíchy. Až to člověka nutí ke štípnutí, zda se mu to jen zdá... Vetřelci a Predátoři v tomhle blivajzu nadobro ztratili gloriolu respektovaných ultrakillerů a smrskli se na pouhé marketingové lákadlo. Důstojník Ripleyová a major Dutch se obrací v hrobě. 3/10 ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Po velmi negativnich ohlasech velmi prijemne prekvapeni. AvP2 porazi jednicku ve vsech smerech. Konecne ukazana planeta predatoru, zabijeni zen, starych lidi i decek prispeje trochu k prozitku :-) skoda ze zhasly svetla, nejvetsi minus filmu je neprehlednost. Konec byl dobry. 7/10* 16.11.08: Po druhém zhlédnutí, nyní na nové televizi, ve Full HD a se zvýšenou viditelností přidávám jednu hvězdičku navíc a jako propadák mi AvP2 vůbec nepříjde... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

H.R. Giger a Stan Winston vytvorili nezabudnuteľné monštrá.Sériu o Alienoch mám veľmi rád, každá jedna časť je iná a v každej sú skvelé nápady. S bodovaním je to asi nasledovne Alien : 95%, Aliens : 90%, Alien3 : 80% a Alien4 :60%...A čo Predátor? veľmi podobné... Predátor:85% a Predátor2 : 60%....Postava Aliena a aj Predátora je mi známa aj z comicsov a obe mám rád....Alien Vs. Predator : 40% bol už podstatne slabším filmom ako všetky predchádzajúce, ale ponúkol zaujímavú akciu a film ako celok sa dal dopozerať, aj keď bol veľmi debilný...Preto som bol zvedavý aj na film Aliens vs. Predator: Requiem. Jedná sa však o ešte slabší film ako prvý AvP. Film neobsahuje žiadne zaujímavé nápady, recikluje scény z predchádzajúcich sérií a to v oveľa slabšej forme ( jazda obrneným transportérom, votrelec vo vode, liečenie predátora atď...). Akcia je nezaujímavá a zle nasvietená. Vo vačšine prípadov vidieť len jedno veľké h-o-v-n-o. Zvuky sú otrasné, Votrelci vydávajú neustále jeden a ten istý zvuk kvičiaceho prasaťa a mňa z toho začala bolieť hlava. Efekty sú veľmi slabé a ani záverečná bitka nie je dobre nakrútená. Bratia na režisérskej stoličke neurobili svoju robotu dobre. Scenár je debilný a reči opäť priveľmi vážne. Ako paródia dobré , ale ako Akčný sci-fi horor píííííííííííííp, ech, radšej to už nechám tak. 1* za Aliena a Predátora, občas im vidno aspoň hlavu. 20% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že první hodinku je fakt docela težký přetrpět. Když pominu, že postavy sou fakt dementní a scénář je nehorázně zmatenej, tak je dost težký přetrpět retardovanou sestříhanost, kdy člověk ani pořádně neví, co za postavu se to zase objevilo a přitom se chová jako by tam byla od začátku a všichni jí znaj, krom toho děj dost debilně skáče ze scény na scénu úplně bezmyšlenkovitě a pak je to takový neucelený a člověk se do toho pořád nemůže dostat. Nicméně, když se tohle tak nějak překlene a seznámí se více méně s hlavníma postavama, tak pak začne správnej masakr, kdy všechny tři rasy bitkaří mezi sebou a je jim úplně jedno koho dřív sejmou, hlavně že to lítá a všude je krev a sliz. Taky potěší, že režiséři zakomponovali jak hudbu, tak pár scénovejch odkazů na původního predátora. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Z kdysi vynikajících hororových monster (a filmů) je dnes pouťová atrakce a všechny lidské postavy mají hned od začátku na čele vytetováno "KOŘIST". Přesto je film o něco málo lepší než jednička, a to proto, že je trochu brutálnější, umírají i postavy, do kterých byste to neřekli, a prostředí obyčejného městečka je v těchto sériích neokoukané. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

O dosť zabavnejšie pokračovanie ako Andersonov pokus, hoci ťažko povedať, či aj lepší film. Oveľa viac ako v podstate plytký dej a nezaujímavé postavy ma vytáčala občasná neprehľadnosť akčných scén, lenže i tak je dvojka o dosť šťavnatejšia a vďaka nabitému soundtracku Briana Tylera funguje aj v slabších momentoch. A okrem toho, čo tam po nezaujímavých ľudských charakteroch, keď tu máme predátora Wolfa... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Bratři Strauseové dokazujou, že vymáčknout ze scén alespoň trochu napětí je pro ně neřešitelný problém. K tomu spousta kiksů v nelogickém scénáři, přeskakování z místa na místo, postavy dost divně reagujou na dění okolo, inkubační doba alienů je nějak rychlá. BTW Kde vlastně predalien získal schopnost klást vejce? O nějakých zajímavých charakterech si můžeme nechat jenom zdát, snad kdyby se film skládal jen z boje predátora a alienů úplně bez lidí (ovšem za předpokladu lepšího nasvícení, sestříhání atd.), dalo by se na to dívat. V několika scénách se tvůrci pokoušejí o odkazy na předchozí filmy, o to víc jejich práce vypadá zoufale. Líbil se mi snad jen predátorův zbrojní arzenál. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem opravdu nic extra, přesto mě výsledek v záporném smyslu slova překvapil. I na poměry žánru je to zoufale klišoidní podívaná, která rezignuje na cokoliv jiného, než tuctovou střílečku, která parazituje na sci-fi žánru. Rozhodně to není horor nebo sci-fi, jen levný akčňák. Neznám sice výši rozpočtu, ale převážná většina filmu tone ve tmě, tak mizerné nasvícení se opravdu vidí jen zřídka - tohle by omluvil snad jen totální blackout v místě výroby. Střih je chaotický, divák chvílemi netuší, kdo po kom střílí, kdo řve a čí krev stříká na všechny strany. Jedničku jsem neviděl a po tomhle představení po tom ani netoužím. A mám pocit, že po tak dokonalé diskreditaci námětu už nikdy nikdo Vetřelce 5 nenatočí... Celkový dojem: 10 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fádní fanouškovská bad alien vyvražďovačka, která sází na úctyhodnou kvantitu na úkor kvality, pozoruhodně rychlé tempo a otravně ostentativní nekorektnost při výběru obětí. A která se do kin dostala jen omylem. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po nějaké chvilce přemýšlení musím smutně napsat, že AVP2 rozhodně není akčním filmem roku jak jsem po nadšeneckém traileru čekal. FIlm je jasným důkazem, že velký fanoušek se automaticky nerovná dobrému režisérovi, přesto však chlapci mají pár příjemných es v rukávu a v několika momentech se jim daří příjemně citovat (nebo jen uboze vykrádat?) známé klasiky kinematografie. Přesto však snímek zklame v místech, kde měla být jeho největší síla. Samotných soubojích, kterým prostě alespoň ta minimální filmařská zručnost chybí. Škoda že počáteční nakročení k béčkovitosti toho nejhlubšího zrna již brzy vezme za své, přesně v ten moment, kdy se tvůrci začnou snažit o přílišnou velkolepost. Děj není příliš nabušený a základní dějová linie nemá co nabídnout. Díky za to. Tento fakt spolu s krátkou stopáži zařídí alespoň jednu pozitivní věc, snímek se odvleče velmi brzy a vcelku rychle. Vetřelci vs Predátor 2 jsou ve své podstatě lepší než předchozí díl, ale snaží se působit až příliš nabouchaným dojmem, což kazí výsledný efekt. V několika místech ale nechybí humor, což se chválí. Velký problém jsem měl hlavně s herci, protože to co předvádí se nedá ani nazvat špatnými výkony. Přesto se však těším až se na film znovu podívám, očekávám, že v teple domova si tuto podívanou užiji mnohem více. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ten film je špatný ve všech směrech, v jakých vůbec může být. Zesměšňuje úplně všechny zástupce vesmírných ras, zde člověka, predátora (lovce) a vetřelce (hada). Zesměšňuje nejen je, ale vše, co kdy o nich bylo napsáno nebo natočeno. Celý jejich univerz. Jsou to drobné chybky, ale i zcela markantní šlendriány. Jistě, už měli našlápnuto z prvního dílu, kdy se Predy sčuchnul s tou černoškou, div, že ji neošukal svým žabím kladélkem na nějaké kře. Nevím, jestli mám ten výčet chyb nasypat rovnou sem anebo to nosit v hlavě, ale je jisté, že to nikomu nedoporučím. Invaze mimozemských bestií, těch nejnebezpečnějších, jaké kdy filmové plátno zažilo, se naprosto nezdařila. Tvůrci měli patrně v původním úmyslu vytvořit jakousi simulaci, prostě "co by kdyby", ale hned z rozjezdu radši od toho upustili a vrhli se do prapodivné survival sračky, kde dostává spíš hlavní slovo patriotismus, jednota a bratrství. Predy s Alieňákem začnou brzy hrát druhé housle, z logicky očekávané genocidy se stane jen střihový film vyvedený v černé, chápej - pro jistotu, aby nebyla znát ta lacinost a odfláknutí, a nastává pravé scenáristické peklo, kdy máte na stole tucet postav a nevíte kurva co s nimi. Mystiku výše zmíněných pohřbili pod to pitomé městečko, a to vám, přátelé, milerád povím, že ti jsou zcela jiní, než nám ukázali bří Strausové. Ti hajzli si udělali své Predíky a Alieňáky a nikomu to neřekli! Mají hyperaktivní gekony a těžkopádné tupé ropuchy s technologií Pojď-na-mě. Proč, proboha? Vždyť ten film je pro "fans". Co do příběhu, je však děsně impotentní, nudný jak Křesťanský magazín a hloupý. Chvílemi ovšem dovede zaujmout, to zas jo.Ale když se objeví akce, kterou spokojeně sledujete, zjistíte, že zůstane nedořešena. Prostě se střihem přesunete jinam a co bylo, bylo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Coline, Gregu, u Twentieth Century Fox teď brousíte tužky..? Má očekávání byla pramalá, přesto se už dlouho nepodařilo žádnému snímku mě takhle iritovat. Scénář děravý jak síť chudého velrybáře, naprosto dementní dialogy bortící již v zárodku pokus o vybudování nějaké atmosféry a chaotická režie dvou nadšených diletantů, kteří mylně předpokládali, že diváci disponují Riddickovou schopností nočního vidění. Jediným světýlkem naděje tak byla otvírající se pumovnice jako předzvěst blížícího se konce tohoto zprznění. Nu což, alespoň bude mít smažící se znesvětitel č.1 Anderson v pekelném kotli společnost. Bří Strauseové by si měli uvědomit, že když je někdo bláznivý fanda dejme tomu United a umí trochu kopnout do míče, tak to ještě automaticky neznamená, že se může prohánět po hřišti s portugalským importérem vlasového gelu.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Stejně špatné jako jednička, tentokrát však z trochu jiného úhlu. Anderson možná kašlal na diváky a dělal si s mytologií a jejím roubováním na děj co chtěl, ale alespoň uměl natočit pár scén vysloveně na efekt, aby u toho popcornožravec spokojeně zamlaskal. Strauseové neumějí vůbec nic. Ani jeden. Potvrdilo se, že fanouškovství je krásná věc, ale nezaručuje kvalitní filmařinu. Zkrátka a dobře, pokud nemáte odpovídající buňky, nenatočíte brutální vybíjenou ani když budete mít za zády eRkový rating a nadržené, na krev natěšené diváky. Bez tempa, bez atmosféry, bez nápadu, bez režie. AvP 2 nemá jediný moment, jenž by chytil takříkajíc za koule nebo příjemně pošimral aritmii. Je to jen sled scén bez jakéhokoliv pojiva, s mizernými dialogy, obskurními hereckými kreacemi a neskutečně debilními akčními scénami. Pokud je vám osm a stačí vám ke štěstí upadnutá ruka a pár rozstřelených hlav, tak je tahle břečka určená přímo pro vás. Kdo vyrostl na Cameronovi a Scottovi, nechť dá ruce pryč. ()

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Avatar... a dál?

Avatar... a dál?

15.12.2009

k0C0UR už se s námi podělil o dojmy z londýnské světové premiéry, dnes (úterý 15. 12.) se koná novinářská projekce v Praze, takže během dne budou přibývat další komentáře. Uvidíme, jak budou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama