Reklama

Reklama

Z vesmíru přilétá na Zemi loď. V ní jsou nestvůry, které začnou hned útočit na lidi. Vždy se přisají na lidský obličej, nakladou vajíčka do těla a poté se z těla „vyklube“ ještě horší zrůda – vetřelec. Brzy nato přilétá další loď s vesmírným tvorem – Predátorem, z jehož lodi vetřelci uprchli. Predátor likviduje těla mrtvých lidí, které zabili vetřelci, ale zabije i policistu, který ho při tom viděl, a stáhne ho z kůže. Predátor má i výjimečnou schopnost – umí být prakticky neviditelný. Poté dál sleduje stopy vetřelců a likviduje jimi zanechané mrtvoly lidí. Podaří se mu vetřelce najít a některé i zabít. Ostatní však prchají do města, kde dál zabíjejí a množí se... Místní šerif Morales objeví zohavené tělo policisty. Je mu jasné, že se nejedná o normální vraždu. Do města se vrací z vězení šerifův přítel Dallas a vyhledá svého bratra Rickyho. Ten je zamilovaný do dívky Jesse, která chodí s Dalem, ale zrovna se s ním rozchází. Cítí, že ji Ricky miluje a tajně s ním večer navštíví místní bazén. Tam je překvapí naštvaný Dale se dvěma kamarády a dojde ke rvačce. Nejsou zde však sami. Napadne je vetřelec a dva chlapce zabije. Ricky, Jesse a Dale jen o kousek vyváznou živí... Ve městě přibývá mrtvých. Po útoku Predátora na vetřelce dokonce dojde k požáru v elektrárně. Dallas se proto přidává k šerifovi a na Rickyeho popud se oba vydají do bazénu. Těla zde už nejsou, jen spousta krve. Rychle jedou pryč, je jim jasné, že tohle sami nezvládnou. Lidé jsou vyděšeni, protože zrůdy zahlédli nebo je viděli vraždit. Morales, Dalas, Ricky a další se vybaví zbraněmi a vysílačkou volají Národní gardu, která přijede do města. Poručík a jeho jednotka jsou však vetřelci likvidováni... Šerif Morales volá další posily. Plukovník Stevens jim říká, že je vyzvednou na náměstí, ale Kelly, která se ke skupině přidala s dcerou, se to zdá divné. Proč by měli lézt do středu příšer? Skupina se rozdělí. Dallas, Ricky, Jesse a Kelly spolu s dalšími odjíždějí k nemocnici, odkud se chtějí dostat pryč vrtulníkem. Morales a skupina lidí pokračují na náměstí. Dallas a ostatní dorazí k nemocnici, ale nejsou tu sami. Na místě jsou totiž nejen vetřelci, ale i Predátor... (TV Prima)

(více)

Recenze (918)

Edye 

všechny recenze uživatele

Nedavno jsem si udelal vetrelci maraton a zakocil ho timto kouskem. Upevnil sem se v nazoru ze oproti 1 byla 2 krok spravnym smerem, cert vem nesrovnalosti typu ze prvni kontakt s necim co aspon predchazi vetrelci je 2093 a zamerme se na popcornovou zabavu, je to temnejsi drsnejsi a krvavejsi, jsou tu prvky z puvodniho vetrelce i predatora. Veci davka krve filmu jako tenhle rozhodne sveci, je jen skoda ze se mnohdy topi az v moc temnych scenach kde neni prilis dobre videt co se vlastne deje. Predo-alieno-kralovna, aspon dle meho nebyla nejstastnejsi reseni a jeji "rozmnozovaci system" je prece jen prilis vytuneny, na druhou stranu ocenuju absenci zbytecnych predatoru na smrt a tentokrat vice prostoru pro "krmivo" (lidi) ktere stejne pak pujde na jatka na ktere by se krasne koukalo kdyby nesli osvetlovaci na radu jako prvni, bohuzel to srazi cely film, ale i tak musim ty 4 dat, uz jen kvuli tomu velkemu pokroku a krasnemu logickemu finalnimu reseni, po americku. Takze neadekvatni 4 ()

Tom478 

všechny recenze uživatele

Vetřelci nebo Predátor.. To jsou skvělé filmy.. Ovšem spojení Vetřelců a predátorů proti lidem mi nikdy nešlo moc dohromady. Jedna z mála věcí, co jsem na filmu ocenil, bylo to, že hned ze začátku se z 6tiletého dítěte vyklubalo málé vetřelčátko.. Dobrý náznak toho, že film neni pro děcka :)) Zpátky k filmu.. Vůbec se mi nelíbil sestříh akčních scén, které mě vůbec nezaujaly, vetřelci mě nevyděsili a to vůbec... Horrorová atmosféra je absolutně nulová.. I scény, kde se dostávaj z lidského těla vetřelci mohly být udělat víc nechutnějš... Kamera, absolutně o ničem, s lepšíma kameramanama by se určitě z filmu dalo vymáčknout víc.. V pasáži, kdy jeli přeživší transportérem, jsem dokonce začínal usínat! Herci na mě vůbec nepůsobili sympaticky, vše bylo zle! Od spojení vetřelců a predátorů bych si prostě představoval víc. Pro mě AvP už skončilo a v případě nového dílu už o něj nemám zájem, zklamání, čekal jsem, že po slabé jedničce přijde silnější bratříček, kdepak. ()

goodridge 

všechny recenze uživatele

tento film mal potencial, lenze co ma strasne odradilo to boli prave bojove sceny medzi votrelcami a predatorom ktore boli tak sprosto natocene a prebiehali v uplnej tme ze sa absolutne nic nedalo vidiet. urcie ze toto je najvacsi prepadak zo vsetkych votrelcov a predatorov. ** ()

Zemaister 

všechny recenze uživatele

Za mě to byl jeden z dobrejch akčních hororů, které dnes těžko pohledat. Postavy vetřelce a predátora si uchovali svoje. ()

Leddius odpad!

všechny recenze uživatele

Nutno podotknout, že jsem velký fanoušek ságy vetřelců i pradátora. Nicméně bych chtěl říct, že tohle je totální shit. Při prvním AVP jsem měl jen takové nepříjemné pocity. U tohohle už mi slézaly nehty na nohách... Nebudu to komplexněji rozebírat, nemá to smysl. Tohle dílo je slepá ulička obsahově, herecky i atmosféricky. Vícekrát ne - děkuji ()

Castik 

všechny recenze uživatele

Bylo to vcelku zajímavé, pokud film pojmete jako typickou řežbu. Oproti "Predátor 2" lepší. Nějak bych to dál nerozváděl. Za mě dobrý ... ()

Dexies 

všechny recenze uživatele

A toto je co ? film ? parodie ? nepovedný nápad ? velmi velmi slabé, nedůstojné pokračování ... špatný příběh, děj na bodu mrazu, jistá velmi nechutná scéna v porodnici, naprosto zbytečná ... nesympatičtí herci ... škoda materiálu, škoda času, bohužel :( ... ()

Zanian odpad!

všechny recenze uživatele

Colin Strause, Greg Strause - to jsou jména bratrů patřících mezi teroristické skupiny, je třeba je postavit mezi zločince a soudit je v Haagu! Eliminovat! Na co sáhli to podělaj a díky nim tato série šla do kytek. ()

macour 

všechny recenze uživatele

Klasické béčko. Hlavně mnoho temných scén, kdy se neví, kdo se s kým pere, zbytečné švenkování kamery. A divný, až rozpačitý závěr filmu. Dívat se na dalo, ale čekal jsem víc. Možná v kině byl snímek atraktivní pro dnešní děti jako střílečka, ale skalní fanoušek scifi si na tom vyláme všechny vetřelčí zuby... Takže za 2 hvězdičky. ()

smajki 

všechny recenze uživatele

Banda teenagerů jako vystřižených z Beverly Hills se setkává s vetřelci, jedním vetřelcopredátorem a jedním predátorem v malém americkém prdelákově. Lidské postavy jsou bez výrazu (to mi ale nevadí, kvůli lidem na ten film nekoukám). Mimozemští hrdinové jsou zpracovaní povedeně, vetřelci rozsekají, rozsápou a rozkoušou vše co jim přijde pod ruku, bez ohledu na věk nebo pohlaví, což kvituji s povděkem, predátor jako osamělý lovec jim na stopě se snaží vše maskovat až do doby, kdy vetřelci vyskočí z kanálů do ulic a celkem slušně si je tam podává. Body plus za to, že konečně sejmul i pár lidí. Blondýnka rozkrojená vejpůl a připíchnutá ke zdi hvězdicí je, bohužel, jedna z mála zajímavých scén. Finále vygraduje ve chvíli, kdy partička přeživších lidí odlétá vrtulníkem z města, zatímco navzájem probodlý predátor s predalienem a ostatními přeživšími lidmi hledí na v povzdálí dopadající bombičku. Pro nezaujaté diváky solidní akční kousek bez nutnosti zapojení mozku, pro fanoušky zabijáků z vesmíru další (ještě větší) zklamáníl. Opět tři hvězdy za A a P v jednom filmu, nikoli za zpracování. ()

ciapok 

všechny recenze uživatele

je to ako na zlej party, kde medzi nesympatickymi a otravnymi ludmi zahliadnete dvoch super znamych - takze 2 hviezdy pre kazdeho z nich ()

pantokrator 

všechny recenze uživatele

Je to strašlivá sračka, ale pár věcí mě opravdu potěšilo. Tak třeba porušení tabu, když potvory vyplundrovaly porodnici. Smrt, která si nevybírá mezi postavami - padni komu padni. Krátký závěr bez proslovů. Kam se hrabou Armagedony a spol. ()

Dr.Gogo 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem neviděl a přitom jsem ho viděl nejméně 3x ani čelovka nepomohla. Škoda že pokračovali v natáčení bez osvětlovače, který odjel na dovolenou. Třeba to mohl být super film, zvuky tomu dost napovídali. ()

Sadova302b50 odpad!

všechny recenze uživatele

Smutné. Pravda, kvůli té tmě jsem z akce mnoho neviděla a co oči nevidí, srdce nebolí. Tady mě ale bolelo, navíc ty viditelné věci za mnoho nestály, atmosféra k pláči, výkony herců též. Příběhově a filmařsky se žádný zázrak nekonal. K tomu všemu se příběhem odvalovala celá role scenáristické vaty. Je mi to líto, jak miluji predátoří a vetřelčí sérii, tak tady musím za sebe dát odpad. A přitom první kombinační pokus rozhodně nedopadl tak zle. ()

Hvezdolet 

všechny recenze uživatele

Nesympatičtí herci a postavy; nudný, místy až debilní scénář; chaotická action-cam a pred-aliení královna trpící maiesiofilii (sexuálním vzrušením při pohledu na těhotnou ženu). NUDA NUDA NUDA. —— Vemte to nejlepší z videoher, přidejte tři lžičky filmu pro mladé a super-skilled vojandu a dostanete tenhle nechutný výtvor. —— Jedna hvězda za Yautja a Xenomorfy. Jinak je to absolutní dno Foxu. ()

cartyci 

všechny recenze uživatele

V dvojke už tá hororovejšia časť bola badateľná,aj ked nie som fanúšik do hororu ale toto som si musel pozrieť. ()

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Avatar... a dál?

Avatar... a dál?

15.12.2009

k0C0UR už se s námi podělil o dojmy z londýnské světové premiéry, dnes (úterý 15. 12.) se koná novinářská projekce v Praze, takže během dne budou přibývat další komentáře. Uvidíme, jak budou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama