Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Janek 

všechny recenze uživatele

Skvělý "pomalý" film s vynikajícím Goslingem (a jestli sošku nedostane letos, a jako že asi ne, tak vsadím levou kulku na to, že ho pravá sláva teprve čeká a z "mladé generace" je mi Gosling nejsympatičtější). Taky bych vyzdvihl kameru, která chvílemi velmi dobře podkresluje atmosféru (rozostření/zaostření). A protože jde o naprosto nemasový film (které rád podporuju), tak dávám *****. A souhlasím s kaygen.it, donáška profesorovi je opravdu mrazivá. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě někdo zeptal, o čem byl film Half Nelson, musel bych použít nějaký vulgarismus. Naprosto bezduchý, nic neříkající a ničím originální příběh o ho.... Ryan Gosling je vždy přesvědčivý, ale moc se tady ani nenadřel, jeho černošská žačka je vcelku autentická, ostatní jsou do počtu. Hudba docela ušla, některé záběry taky. Nudný, extrémně nudný jako by nezávislý film, který si už nikdy více nepustím, i kdyby mi za to někdo zaplatil. ()

Reklama

seale 

všechny recenze uživatele

Krásné záběry, vkusná hudební kulisa a myšlenka filmu mě taky zaujala. Dvě osamělé duše, které vnímají svět podobně, dvě duše, které se přitahují a potkávají.. I když se může zdát, že má film otevřený konec, já jsem si v tom našla, že právě tato myšlenka ho zakončuje. Film má pomalé tempo, zabývá se nitrem člověka, ale pořád něco řeší, pořád poukazuje na nové lidské detaily. Nenudila jsem se. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Anna Boden, Ryan Fleck .. Ryan Gosling nám dozrál! Opět v netradiční roli - podivína a samotáře - snažící se učit a chránit své žáky před světem, kterému on sám plně propadnul a je vlastně jen další troskou plující v moři jeho obětí. Snímek je natočen ve velmi civilním duchu, působí nenápadně a dané problémy rasy nebo drog jen zlehka prosvětluje, nemoralizuje ani neukazuje cestu ven. Na několika místech je atmosféra téměř hmatatelná a velmi intenzivní - hlavně díky ruční práci kamery, hudebnímu podkresu a zesíleným zvukům jsou stavy, jež prožívá Danny Boy, tak věrné. 75%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sympaticky film o ucitelovi /sam som ucil, viem dobre, ako to tam funguje/, ktory sa vdaka vztahu k studentke snazi najst strateny zmysel zivota a usporiadat si veci v zivote. Ryan Goslyng naprosto vyborny. Taketo filmy mam sice sialene rad, ale holt, Spolecnost Mrtvych basniku je o nieco /hodne/ vyssie. 65 % ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Matt Kerr, který hraje zastupujícího učitele pana Lighta, ztvárnil v původním krátkometrážním snímku učitele Dana Dunnena. (CliffLee)
  • Když jde Dan do Frankova domu, vezme si toulající kočku. Tato scéna byla Goslingova improvizace, ale jelikož Danova kočka umřela pár scén před touto, filmaři mysleli, že je to perfektní záběr, a tak se objevil v konečné verzi. (CliffLee)
  • Název filmu, Half Nelson, odkazuje na jeden z nejznámějších chvatů z wrestlingu. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama