Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké romantické drama vypráví o Natalii, studentce z dobré rodiny, do jejíhož světa vpadne tajemný Keith. Dívka podléhá jeho kouzlu, ale poté, co zmizí, odhalí temné tajemství. Americké romantické drama vypráví milostný příběh Natalie, která má všechno, po čem ostatní dívky touží - je skvělá studentka z dobré rodiny, hvězda atletiky a královna střední školy, do níž chodí. Od dětství každý její krok bedlivě střeží ambiciózní rodiče a zdá se, že do dívčiny budoucnosti nemůže nic zasáhnout. Jenže pak se objeví Keith, svobodomyslný, tajemný a problematický mladík, který nemá co ztratit. A i když Natalie rozumem ví, že by si ho měla držet od těla, srdci poručit nedokáže. Keith ji zatáhne do řady podivných dobrodružství a ona se stále víc snaží zjistit, kdo doopravdy je. Když mladík najednou zmizí, Nataliin svět se rozpadne. A poté, co odhalí jeho temné tajemství, se život dvojice jednou provždy změní. V režii Todda Kesslera hrají Elisabeth Harnoisová a Jesse McCartney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (230)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film jsem se hodně těšil. Romantické drama odehrávající se na střední škole, to je jedna z mých vůbec nejoblíbenějších filmových kombinací, a tak jsem při první příležitosti toto drama s nádechem romantiky s velkými očekáváními zhlédl. A k mému ohromnému překvapení film dokázal má očekávání do posledního puntíku splnit. Velký sympaťák, ale zároveň tak trochu flákač jménem Keith se rozhodne svést jednu z nejoblíbenějších holek na škole a zároveň premiantku Natalii. Ovšem Keith je tajemný a Natalii o sobě neřekne všechno. To je úžasný námět, který zde dokonale fungoval a který snad ani nikterak lépe natočit nešlo. Já jsem celý film sledoval s velkou zvědavostí a konec jsem raději ani nepředvídal, protože to prostě předvídat nešlo. Možná někdo bystřejší odhlail konec se značným předstihem, já však tedy rozhodně ne. Filmu také pomáhají k dokonalosti vynikající herecké výkony, především tedy Jesseho McCartneyho, který dokázal, že umí velmi dobře zahrát vážnou úlohu, ale také Elizabeth Harnois zahrála svou roli naprosto dokonale a celkově se tedy jedná o jedno z těch nejvydařenějších romantických dramat ze školního prostředí (které se však většinu času ve škole neodehrává) a zároveň o jeden z těch nezapomenutelných filmů. Proto mi nedělá problém s čistým svědomím a bez zaváhání udělit maximální hodnocení v podobě pěti hvězdiček. A uděluji je opravdu velice rád, protože nic nepotěší více nežli splněná očekávání. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Přestože koncept KEITHA, podobný tomu z AMERICKÉHO GANGSTERA (reálné postavy zasazeny do žánrových modelových scén), není tak důmyslný jako v "gangsterce pro 21. století", stále to stačí na to, aby si tento několikanásobný vítěz mládežnických cen na specifických festivalech vysloužil nálepku "BREAKFAST CLUB 21. století". Je nevídané v dnešní době mít teenagerovský film, který se nesestává ze sledu trapasů a mladistvé nepodceňuje, naopak k nim přistupuje s pochopením a bere je jako sobě rovné. Výše zmíněný koncept nedovolí nikdy KEITHOVI i přes "ohranou" zápletku sklouznout ke schématismu (i když víte, jak se to vyvine a jak to skončí) a klišé (protože titulní postava si uvědomuje modelovost dané žánrové scény, a tak prohodí "tohle je scéna na křižovatce" či je k slyšení jedno z nejoriginálnějších vyznání lásky ve stylu "pěkně jsem tě obtáhl"). Navíc nepřímo říká, že šťastné konce spadají do hájemství žánrové kinematografie a že štěstí mohou postavy dosáhnout jen tehdy, stanou-li se žánrovými a přijmou tak své nálepky ("podivín", "chytrá a krásná, ale málo emancipovaná"). ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu mám jeden zásadní problém..Keith je mi silně nesympatický! K tomu všemu se mi nezamlouvá ani mdlá a nijaká Natali. Z filmu jsem vycítila méně emocí než u kdejaké jednoduché komedie. Tenisové prostředí mě také nenadchlo, takže respektuji pouze scénář. Ten šel ale využít sakra jinak. Přidávám se tedy k těm, kteří "nechápou tak vysoké hodnocení". ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nenápadná teenagerská pecka. Prvú hodinu som bol nadšený. Celé zbližovanie postáv ma hrozne bavilo. Vynikajúca chémia medzi veľmi dobre napísanými a hlavne zahranými postavami, pekná atmosféra a jedna roztomilá scéna za druhou. Potom však príde scenáristická podpásovka, a z filmu sa stane zbierka klišé, ktorá je síce stále funkčná ale už stratí čaro.No vo svojom žánri, kde na jeden kvalitný film pripadá obrovské množstvo shitov je to stále výborné 8/10 ()

k212 

všechny recenze uživatele

Potkat ho v sedmnácti, zamilovala bych se taky. Ne vážně, tento film je malým překvapením na teenagerovských polích. Vybočuje svým obyčejným zobrazením středoškolského života, nepůsobí nepřirozeně až uměle, ač pracuje s občasnými konstrukčními klišé. Oba mladí hrdinové jsou zajímaví, byť zprvu divák spíš zaujme negativní postoj vůči ambiciózní šprtce, která se stává onou nevědomou pomstou/zábavou, aby časem zjistil, že je jen uzlíčkem nenaplněných ambicí vlastních rodičů. Pravdou je, že i rozuzlení vedoucí k pochopení Keithova jednání mě zaskočilo, neb jsem čekala, že zůstane jen v intencích ideových - tedy geek se vším všudy. 80% a slzičky na krajíčku, samozřejmě. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film je inspirován krátkým příběhem "Keith" z knihy "The Hotel Eden", kterou napsal Ron Carlson. (Pumiiix)
  • V sedmé minutě radí otec Natálii (Elisabeth Harnois) že její soupeřka v nadcházejícím zápase je levačka, ale ve filmu je pak vidět, že podává pravou rukou. (Gyl)
  • Když se Natalie (Elisabeth Harnois) baví s profesorem o nepřítomnosti Keitha (Jesse McCartney), má část vlasů i přes pravé rameno, při dalším pohledu ne a pak zase ano. (Reesam)

Reklama

Reklama