Reklama

Reklama

Brett je začínající pomocná editorka v menším vydavatelství. Velmi se snaží a doufá, že bude brzy povýšena. Bohužel se vymění vedení a povýšení je rázem v nedohlednu. Brett usoudí, že se musí seznámit s Archie Knoxem, známým a úspěšným editorem. Doufá, že se od něj něco naučí. Vypraví se na autogramiádu nové knihy a doufá, že si jí všimne a seznámí se s ním. I její teta Hilda se s ním kdysi přátelila. Archie si jí opravdu všimne a pozve ji na večeři. Možná by rád i něco víc, ale Brett má přítele, který je momentálně v Evropě. Mezi Archiem a Brett pomalu vzniká přátelství, jež přerůstá v lásku. Nečekaně se však vrátí Brettin přítel, který je v porovnání se vzdělaným a zralým Archiem úplná nula. Brett se s ním rozchází, nemají si co říct. Archie však má poměrně pestrou minulost. Dvě nevydařená manželství, dceru, která s ním přes jeho snahu nekomunikuje, mnoho bývalých milenek, cukrovku... Navíc je alkoholik, byť plný snahy s pitím přestat. Brett je naopak nepopsaný list papíru a k Archiemu přímo vzhlíží. Když Archieho dcera slíbí, že s ním půjde na koncert, ale nedorazí, Archie a Brett se pohádají. Dva dny spolu nemluví. Brett je hrozně nešťastná a stýská se jí... (TV Prima)

(více)

Recenze (78)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro mladé dívky, které věří na pravou lásku a velkoryse přehlížejí některé detaily. Třeba nevidí problém v tom, že jejich protějšek je mnohem starší, neurazí je jeho movitost a překousnou i jeho konexe. Mne to tedy rozhodně nenudilo, ale proti výletu na Kokořín to zase žádná sláva nebyla. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Příjemný romantický film, který v mých očích nezapadl do klasických kýčovitých komedií z USA. Na film se celkem dobře kouká a ústřední dvojice je velmi sympatická. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľmi priemerný romatický film, ktorého už samotný námet predurčoval na skoré zapadnutie prachom a zachrániť ho mohlo jedine výnimočné spracovanie. Nestalo sa a sympatická ústredná dvojka môže len ťažko zakryť hluché miesta v scenári a nedostatok humoru. Na druhú stranu, niekedy aj príjemná a inteligentná jednohubka o žene, ktorá si začne s o dosť starším chlapom. Niektorým osobám ženského pohlavia a nielen im sa to istotne bude páčiť. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Další z řady plastických - avšak rozverných romantických příběhů, které tak nemáme rádi a přitom je k životu potřebujeme abychom si uvědomili, jaká láska doopravdy je. A pokud ji prožíváme, ještě nás to posilní a my cítíme úžasný a hřejivý pocit. V tomhle eposu navíc působí krása už dospělé Sarah Michelle Gellar, která mi místy připomínala Ally McBealovou svými úšklebky & sympatie stále šarmantního Aleca Baldwina, který není typickým romantickým hrdinou a proto se z Suburban Girl stává postmoderní romance a nekonvenční podívaná. Určitě také díky "feministickému" konci nebo kvalitně vybrané hudbě. I když mé chvalozpěvy jsou opravdu velké, našel jsem pár chybyček jako například křečovitě vyustěné situace nebo občasné nesrovnalosti, ale laik tohle bez obav "neucítí". Největší problém je na začátku ve vztahu, jako by se ti dva herci úplně nesehráli, ale to velice rychle zmizí. Dneska je trend tyhle béčkové love story kritizovat a to já stále nedovedu pochopit. Nejsem fanda tohohle žánru, ale kritizovat to jen kvůli nějakým tabulkám je hloupost! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Vztah padesátníka a 20-ti leté korektorky :-) Zdá se vám to jako dobré téma pro romantickou komedii? Ano, proč né, láska přece kvete v každém věku, ale někdy je lepší o ní nevědět. No a to by se hodilo právě zde. Moc jsem se nazasmál a za srdce mě to celé taky nechytlo. :-( 20% ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná romantická komedie. Literární vtípky se fakt povedly - dokonce zazní i jména spisovatelů - Bukowski a Kundera, samozřejmě i další:). Solidní herecké výkony, pohodová hudba. 77 %. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Tak z tohohle filmu se dá sestavit slušných a emocionálních patnáct minut. Překvapil mě Alec Baldwin, který se na svoji roli docela hodil, narozdíl od Gellar, které bych nevěřil, že dokáže napsat správně větu, natož že je korektorka, a navíc působí chladně, na postavu, kterou hraje. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

ďakujem ale neprosím. Nie som jeden s tých, ktorý by sa vyžívali v naivných romantických filmoch, ktoré absolútne postrádajú zmysel a cit pre realitu. Pozerať sa na Gellar ako sa snaží presvedčiť nás o tom, že je naivná svojím herectvom je naozaj veľmi bolestivé, hlavne ak všetci vieme, že začínala ako Buffy a túto polohu dievčaťa, ktoré nosí tenisky a nakopáva upírom zadky u mňa skrátka nezmení. Neustále v lodičkách, pobehujúca z miesta na miesto a smutná, že jej život vôbec nepraje, keď sa jej vlastne vôbec nič nestalo, je na odstrelenie. K tomu všetkému mentor v podaní Aleca Baldwina, ktorý je skôr smiešny a hlúpy ako razantný a charizmatický. Okej priznávam, som chlap a niektoré veci by u mňa aspoň mali dávať ako taký zmysel, a keď nedávajú tak by sa nemali brať tak sakramentsky vážne. Toto bolo utrpenie sledovať. Klein nedokázal vytvoriť ani také zázemie aby sme sa s hercami zblížili a už vôbec nevytvoril prostredie na romantiku aj keď prostriedkov mal dosť. nerozumiem tomu a v tomto smere tomu ani nechcem rozumieť. jediné moje šťastie je, že som si to prekliate dvd kúpil v stánku, takže mi vôbec nebude vadiť ak ho zahodím do koša. Zbytočné a silené a také by romantické filmy jednoducho nemali byť. ani tie so zlými hercami. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Sarah Michelle se musi rozhodnout, zda svuj zivot spoji se sexy padesatiletym spisovatelem-notorikem, ktery ji tolik oponuje. Dost rozporuplny film, ktery neni ani moc vtipny, ani moc romanticky. Neni vlastne vubec nijaky. Po zhlednuti jsem mela pocit, jako bych koukala na nemecky romanticky film s afektovanymi herci. Uz chapu, ze ho televize zaradila na pozdni nocni hodinu. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Polovina dialogů je naprosto prostoduchá, hloupá a kýčovitá, stejně tak jako polovina scén. Asi jednou dvakrát za film jsem se trochu pousmála, ale jinak jsem spíše zírala co všechno za stupidnosti ještě uslyším z úst dvojice Gellar, Baldwin. S. M. Gellar prostě hrát neumí a ničím mě nezaujala, velkým zklamáním je tu pro mě ale A. Baldwin, protože ten podle mě není nijak špatný herec. To co ale předvedl tady tomu ani trochu nenasvědčuje. "Holka z předměstí" nemá vůbec šmrnc, tempo, nic se tam neděje a celý smysl filmu mi asi taky trochu unikl. Jednu hvězdičku dávám za to obrovské málo co tam bylo ucházejícího. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Sympatická dvojice, vcelku fungující chemie, mnou milované prostředí (knihy, nakladatelství, redakce) a samozřejmě naprosto neoriginální a tuctový scénář. Celkově klady převažují, ač jen velmi lehounce. Hlavním plusem je způsob, jakým je nahlíženo na život mladé ženy, jež ještě nemá zcela srovnaný žebříček priorit. Je to sice pomalé a malinko vláčné, ale současně i docela inteligentní a chytlavé. Napomáhá střídmá stopáž a překvapivě důvěryhodný herecký výkon Sarah Michelle Gellar (Baldwin je přirozeně výborný). 6/10! ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

50 % - Takových romantických filmů už vzniklo a ještě vznikne. Btw, netuším, proč to má být komedie. Moc vtipu jsem si tam nevšiml. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

za prvé komédia ? to ako vážne ? ani jedna vtipná scénka ! Za druhé drama ? to ťažko . A za tretie romantika ? slabá a chabá ... navyše troška smutné ... jediné plus je v Sarah Michelle Gellar a Maggie Grace ()

Související novinky

Průvodce rybařením a lovem pro ženy

Průvodce rybařením a lovem pro ženy

14.06.2006

...se jmenuje snímek vznikající v New Yorku podle stejnojmenné úspěšné povídkové knihy autorky Melissy Bank (přirovnávána k Johnu Updikeovi). Ta v roce 1993 dostala cenu Nelsona Algrena za krátkou… (více)

Reklama

Reklama