Reklama

Reklama

Brett je začínající pomocná editorka v menším vydavatelství. Velmi se snaží a doufá, že bude brzy povýšena. Bohužel se vymění vedení a povýšení je rázem v nedohlednu. Brett usoudí, že se musí seznámit s Archie Knoxem, známým a úspěšným editorem. Doufá, že se od něj něco naučí. Vypraví se na autogramiádu nové knihy a doufá, že si jí všimne a seznámí se s ním. I její teta Hilda se s ním kdysi přátelila. Archie si jí opravdu všimne a pozve ji na večeři. Možná by rád i něco víc, ale Brett má přítele, který je momentálně v Evropě. Mezi Archiem a Brett pomalu vzniká přátelství, jež přerůstá v lásku. Nečekaně se však vrátí Brettin přítel, který je v porovnání se vzdělaným a zralým Archiem úplná nula. Brett se s ním rozchází, nemají si co říct. Archie však má poměrně pestrou minulost. Dvě nevydařená manželství, dceru, která s ním přes jeho snahu nekomunikuje, mnoho bývalých milenek, cukrovku... Navíc je alkoholik, byť plný snahy s pitím přestat. Brett je naopak nepopsaný list papíru a k Archiemu přímo vzhlíží. Když Archieho dcera slíbí, že s ním půjde na koncert, ale nedorazí, Archie a Brett se pohádají. Dva dny spolu nemluví. Brett je hrozně nešťastná a stýská se jí... (TV Prima)

(více)

Recenze (78)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Holka z předměstí je průměrným filmovým kusem svého žánru. Přetvářka a povrchnost je v naprostém souladu s názorovým proudem spotřební kultury. Pokouší se o humorný nadhled, leč výsledek potěší pouze místy. Zbytek je překryt neprostupnou masou oblačnosti a nezajímavosti. Každá snaha o dramatickou zápletku a střet je vzápětí po svém zrození zavražděna smířlivou pokojností. A konec je již plně v područí hodnot pokrytectví konzumní společnosti. Pohádka se zvrhává v hold přízemnosti a profesního úspěchu, které dodávají jednotlivcům potřebnou a vyžadovanou společenskou serióznost a uznání. Hlavní postavou spotřební romance je mladá Brett Eisenberg (půvabná Sarah Michelle Gellar). Z naivního nezkušeného káčátka se vyklube prototyp úspěšné emancipované ženy, která vše po vyždímání prospěchu zmuchlá, zahodí a zapomene. Vrcholná hodnota prosperující společnosti je nejmasovějším zabijákem zdravých mezilidských vztahů a prostředkem úpadku v nepochopení a samotě. Hlavní mužskou postavou je uznávaný knižní šéfredaktor Archie Knox (zajímavý Alec Baldwin). Ruku v ruce s postavením kráčí nerozlučně i temná stránka společenských požadavků s útěky před přetvářkou. Upřímnost téměř pokaždé obrací své nabroušené ostří. Z dalších rolí: Brettina nejlepší kamarádka Chloe (atraktivní Maggie Grace), ctižádostivá a neoblomná nová Brettina šéfová Faye Faulkner (Vanessa Branch), starostlivý Brettin otec Robert Eisenberg (James Naughton), blízký a klíčový Knoxův spisovatel Mickey Lamm (Peter Scolari), Brettin původní nestálý přítel Jed Hanson (Chris Carmack), jízlivě neurvalý Brettin bratr Ethan (Ebon Moss-Bachrach), či vlivná osobnost knižního světa Margaret Paddleford (Marian Seldes). Film se snaží mámit a vnucuje vlastní představu o zářivém světě na výsluní. Zábava to není a sdělení je pokřivené standardizovanou morálkou vyspělé společnosti. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není zábavný pohled na soužití mladé ženy a staršího vlivného muže. Ani 1x jsem se nezasmál. Možná, že knižní předloha je jiný kafe, ale tohle byla hrůza. Nicméně konec mě překvapil a za tu odvahu, kterou měla, aby učinila rozhodující krok, má můj obdiv. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Vypasený starý kocour klofnul mladou ambiciózní kočičandu. Nejdřív mrouskali a mňoukali, pak prskali a škrábali. Starší chlapi jsou fajn pro kariéru, horší je to s jejich údržbou, oprašováním, ošetřováním a hudebním vkusem. Po románku s línající druhohorní zkamenělinou jménem Archie k tomu nakonec došla i tahle holka z předměstí. A vím to jen proto, že z lásky ke svému počítači jsem projekci předčasně neukončila kopem do hardwaru. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Příjemný romantický film, který je velice různorodý. Hlavně vlivem přes 20let věkového rozdílu mezi párem, který drží celý film. Sarah Michelle Gellar v roli pro ni typickou - dívka, která žije v luxusním bytečku, nosí jen to nejlepší, má luxusní práci v New Yorku a prostě je to taková ta typická americká holčička, která jezdí za rodiči do velikého rodinného domku za město. Alec Baldwin jako americký padesátník, který už toho tolik zažil - jak se ženami, tak se zdravotními problémy a alkoholismem, ale i tak k sobě mají tolik blízko. On by chtěl víc, ona si uvědomuje svoji cenu a cestu, která by vedla k její záhubě, pokud by s ním zůstala... ;) Je to ale celé uvolněné, příjemné, realističtější než mnoho jiných takových filmů a 94 minut uplyne tak, že si řeknete, že u něčeho jste si chtěli příjemně odpočinout. Nelituji :) ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie, na kterých jde aspoň trochu vidět, že příběh je srovnatelný s běžným lidským životem jsou pěknou záležitostí. Tady se vám dostane do rukou další z mnoha nesmyslů, ve kterém vám spíše autorka popisuje její dívčí sen když jí bylo patnáct. Komediální či aspoň úsměvná složka je zde navíc nulová a celou situaci od odpadu zachraňuje pouze fakt, že jsem film nedokoukal do konce a místo 90 minut jsem tak ztratil jen 50 minut života. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

62.393.538stý film v pořadí, co používá stejnou šablonu, ale hezky plyne. Nebýt té držky Gejarové , byl bych ještě klidnější...............moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Nemá to ani hlavu ani patu .. ani žádnou pořádnou strukturu. Chybí tomu zápletka. Chybí tomu šťáva. Tlustej Alec už rozhodně neboduje a Gellarka nikdy neuměla extra hrát, budiž jí ovšem k dobru její vzhled. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Tradičná americká, tradične priemerná romanca, ktorá ničím nevybočuje z davu a na ktorú sa zabudne hneď, ako skončia titulky. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Film tak špatný, že ho nedokázala zachránit ani moje milovaná Sarah Michelle Gellar. Dvojce Baldwin a Gellar, ne jen že k sobě vůbec nepasujou, ale ani jim to mezi sebou nefunguje. Komedie to neni a co je to za romantický film, když vám ústřední pár přijde jako nejhorší pár všech dob. Po delší době jsem zklamán. ()

Související novinky

Průvodce rybařením a lovem pro ženy

Průvodce rybařením a lovem pro ženy

14.06.2006

...se jmenuje snímek vznikající v New Yorku podle stejnojmenné úspěšné povídkové knihy autorky Melissy Bank (přirovnávána k Johnu Updikeovi). Ta v roce 1993 dostala cenu Nelsona Algrena za krátkou… (více)

Reklama

Reklama