Reklama

Reklama

Brett je začínající pomocná editorka v menším vydavatelství. Velmi se snaží a doufá, že bude brzy povýšena. Bohužel se vymění vedení a povýšení je rázem v nedohlednu. Brett usoudí, že se musí seznámit s Archie Knoxem, známým a úspěšným editorem. Doufá, že se od něj něco naučí. Vypraví se na autogramiádu nové knihy a doufá, že si jí všimne a seznámí se s ním. I její teta Hilda se s ním kdysi přátelila. Archie si jí opravdu všimne a pozve ji na večeři. Možná by rád i něco víc, ale Brett má přítele, který je momentálně v Evropě. Mezi Archiem a Brett pomalu vzniká přátelství, jež přerůstá v lásku. Nečekaně se však vrátí Brettin přítel, který je v porovnání se vzdělaným a zralým Archiem úplná nula. Brett se s ním rozchází, nemají si co říct. Archie však má poměrně pestrou minulost. Dvě nevydařená manželství, dceru, která s ním přes jeho snahu nekomunikuje, mnoho bývalých milenek, cukrovku... Navíc je alkoholik, byť plný snahy s pitím přestat. Brett je naopak nepopsaný list papíru a k Archiemu přímo vzhlíží. Když Archieho dcera slíbí, že s ním půjde na koncert, ale nedorazí, Archie a Brett se pohádají. Dva dny spolu nemluví. Brett je hrozně nešťastná a stýská se jí... (TV Prima)

(více)

Recenze (78)

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Povedené, svižné, nepatetické. Jen ta Brett měla ve 3/4 příšerný outfit. Ale dialogy nebyly ani trochu blbé, nechápu to nízké hodnocení. Že by někomu vadil obtloustlý milenec s diabetes? ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Snímek předstírá, že kromě nefungující romantiky nabídne něco ze zákulisí redaktorské práce. Povrchní emoce však jen doplňují neurčité reálie a časté použití citací světových klasiků nahrazuje chybějící inteligentní dialogy, které "literární" scénář postrádá. (Ci 04/2008) ()

P3tulQa 

všechny recenze uživatele

Možná mě ovlivnil šarmantní a oslnivý Alec Baldwin, ale přišlo mi to strašně hezký. Tak čistý, klidný, ale zároveň smutný a nevyrovnaný.. Brett mi přišla vážně jako malá holčička, ale bylo krásný, jak se milovali s Archiem. Je to sice alkoholik, ale kdo by mu odolal? Vážně Bett miluje. Ale přiznejme si, že alkoholikem bude navždy a kvůli ní by se nezměnil. Je to krásnej film, který si člověk pustí, když má volný a odpočinkový večer. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Když vynechám fakt, že SMG už je 30 a hraje si tady na 20ti letou, kdy fakt omluva, ale je to poznat. Hlavně proto, že jí znám jako 20ti letou, no a právě tady už působí daleko dospěleji, vyzráleji. Chápu, že se jí v tom chtělo hrát, ale holt bych si ji přál vidět v něčem lepším, hlubším. Co se ale musí ocenit, je výběr hudby, kdy vždy šlo o celkem originální skladbu a dobře odrážela nálady ve scéně. Celkově mě to ale moc nezaujalo, drželo se to jedné z laciných tradičních šablon romantických komedií. Patrně nebýt tam "Buffy" už bych to vypnul. 40% ()

uncle 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem klasiku , ale bylo to moc příjemné a celkem inteligentní....možná nadsazuju, ale ...proč ne ()

Lowe 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že, love-story jsou plné klišé momentů, tenhle příběh se mi líbil. Sarah Michelle Gellar coby holka z předměstí a cukrovkář-alkoholik v podání Aleca Baldwina vytvořili na plátně hezkou romanci u které jsem se ani na chvilku nenudil. ()

solver 

všechny recenze uživatele

Nevtáhne a neuvede. Slabé, nevěrohodné. Nudili jsme se. No některé blondýny tam byly pěkné, až se mi pletly :-) ()

iwee23 

všechny recenze uživatele

To je tak, když je bouřka a člověk nemůže v noci usnout a ze zoufalství si pustí tohle. Baldwin byl docela sympatický, ale Gellar jsem roli korektorky nevěřila, pochybuju, že kdy vůbec přečetla nějakou knihu od autorů, o kterých se ve filmu mluví... ()

feho312 

všechny recenze uživatele

Nemal som žiadne očakávania od tohto filmu, Sarah Michelle nikdy nebude tak "hot" ako vo Velmi nebezpečných známostiach, ale celkom ma bavila aj tu. Všetko ostatné však už bola lacná priam televízna ... oné. Nezachránil to ani stále rovnaký a stále starší a starší Alec Baldwin. Ale celkom to medzi nimi fungovalo. Za mňa 50%. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Takové ty moderní Popelky, které jsou emancipované a prince nakonec pošlou k vodě, protože mají před sebou kariéru. V celém tom filmu nezaznělo od hlavní hrdinky jiné přání. Ani velká láska, ani rodina, ani děti...nic z toho si nepřála.Ve filmu její kritička ji nazve malou nestydou...trefné. Alex Baldwin má rozhodně lepší filmy, ostatně on je jako víno... čím starší, tím lepší. Tohle bylo na účty... taky je musí platit. ()

Gudar 

všechny recenze uživatele

Alec Baldwin mi přiliš do této role nepasoval, ale to jiskření mez ním a Sarah Michelle Gellar sem jim věříl a celkově mě tato romantická komedie potěšila. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Holka z předměstí se usadila v našem obýváku jednoho večera, když jsme měli chuť na nějakou romantiku s lehce komediálním nádechem a jistou zápletkou. To vše nám sice naservírovala, leč chutné a výživné to tedy moc nebylo. Při sledování tohoto amerického romantického snímku se mi tak nějak smíchaly chuti dohromady. Předkrm na začátku byl bez chuti, poté se kuchař spletl a donesl sladký desert, aby po dlouhé době přišlo hořké pokračování s kyselým koncem. Hlavní chod ovšem chyběl a tak jsme nemohli být spokojeni. Hned v úvodu jsme se seznámili s Brett Eisenbergovou, knižní editorkou, kterou si zahrála mně neznámá Sarah Michelle Gellar. Jejím snem bylo prorazit ve svém oboru, k čemuž jí měl dopomoci Alec Baldwin jako Archie Knox, starší vlivný vydavatel knih. Na můj vkus se jí to podařilo až moc rychle, jenže jak jsme se později dověděli, Archie byl pěkný sukničkář, takže to měla naše hlavní hrdinka docela jednoduché. Nastala sladká část filmu, líbánky, vše v pohodě, úspěchy, vydaná kniha a podobně. Leč nic netrvá věčně a přišlo hořké probuzení a rozchod, umocněný problémy v rodině Sarah. Strasti musela pak řešit takřka až do konce filmu, ale nic moc se nedělo. Bylo to vše jakési neslané, nemastné, ale se zdravou výživou to nemělo nic společného. Pořád jsem čekal, kdy přijde nějaký zajímavý okamžik, nějaká bomba, leč děj plynul z pohledu Sarah jaksi nahoru a dolů, jako nudné houpání loďky na moři bez bouře a vzrušení až do konce. Nicméně se mi líbila alespoň konverzace mezi Archiem a Sarah v období plném sexu a lásky, zde bych přece jen nějaké pikantnější sousto přece jen našel. to však na dobrý dojem nestačilo a tak uděluji filmu Holka z předměstí pouze dvě předměstské hvězdičky **. ()

ferika 

všechny recenze uživatele

Tento film u mna vyvolal rovnaky reflex, ako ked som ako 7 rocny s babickou v dnes uz neexistujucom kine sedel a cumel na film Starec a More. Ani vtedy som nechapal, preco to robim a zmizli sme cez prestavku z kina. Tentoraz to bolo jednoduchsie - dialkove ovladanie ma zachranilo od dalsieho trapenia. Len jedno nechapem, v tom filme hrali aj ine kocky, ktore mali ovela krajsie ksichtiky nez Michelle a ozaj paradne kostry.  Dat im viac priestoru a hlavnu postavu, tak to dopozeram - s vypnutym zvukom! ()

Související novinky

Průvodce rybařením a lovem pro ženy

Průvodce rybařením a lovem pro ženy

14.06.2006

...se jmenuje snímek vznikající v New Yorku podle stejnojmenné úspěšné povídkové knihy autorky Melissy Bank (přirovnávána k Johnu Updikeovi). Ta v roce 1993 dostala cenu Nelsona Algrena za krátkou… (více)

Reklama

Reklama