Reklama

Reklama

Brett je začínající pomocná editorka v menším vydavatelství. Velmi se snaží a doufá, že bude brzy povýšena. Bohužel se vymění vedení a povýšení je rázem v nedohlednu. Brett usoudí, že se musí seznámit s Archie Knoxem, známým a úspěšným editorem. Doufá, že se od něj něco naučí. Vypraví se na autogramiádu nové knihy a doufá, že si jí všimne a seznámí se s ním. I její teta Hilda se s ním kdysi přátelila. Archie si jí opravdu všimne a pozve ji na večeři. Možná by rád i něco víc, ale Brett má přítele, který je momentálně v Evropě. Mezi Archiem a Brett pomalu vzniká přátelství, jež přerůstá v lásku. Nečekaně se však vrátí Brettin přítel, který je v porovnání se vzdělaným a zralým Archiem úplná nula. Brett se s ním rozchází, nemají si co říct. Archie však má poměrně pestrou minulost. Dvě nevydařená manželství, dceru, která s ním přes jeho snahu nekomunikuje, mnoho bývalých milenek, cukrovku... Navíc je alkoholik, byť plný snahy s pitím přestat. Brett je naopak nepopsaný list papíru a k Archiemu přímo vzhlíží. Když Archieho dcera slíbí, že s ním půjde na koncert, ale nedorazí, Archie a Brett se pohádají. Dva dny spolu nemluví. Brett je hrozně nešťastná a stýská se jí... (TV Prima)

(více)

Recenze (78)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľmi priemerný romatický film, ktorého už samotný námet predurčoval na skoré zapadnutie prachom a zachrániť ho mohlo jedine výnimočné spracovanie. Nestalo sa a sympatická ústredná dvojka môže len ťažko zakryť hluché miesta v scenári a nedostatok humoru. Na druhú stranu, niekedy aj príjemná a inteligentná jednohubka o žene, ktorá si začne s o dosť starším chlapom. Niektorým osobám ženského pohlavia a nielen im sa to istotne bude páčiť. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Tak především, tohle rozhodně NENÍ komedie! Nemá to s komedií absolutně nic společnýho. Mnohem víc je to drama o hledání životních hodnot, o dospívání (duševním, samozřejmě), o alkoholismu a mnoha dalších problémech. To by mi ani tak nevadilo, i když jsem nejdřív byla trochu zklamaná. Horší je, že tohle je opravdu nudnej film a ani věčnej sympaťák Alec Baldwin to nespraví, protože tady nehraje sympaťáka, ale pěknýho vopruza, se kterým bych já nebyla ani minutu. Vlastně nemám nejmenší představu, co na něm hlavní hrdinka vidí a když už jsem u toho, tak ani nevím, co on vidí na ní (kromě pěkný figury). Tenhle film rozhodně nemůžu doporučit. P.S.: Pro glide4ever: Holčičí záležitost? Jsem holka a taky jsem párkrát usnula, takže spíš záležitost jinýho vkusu ;-) ()

Reklama

ferika 

všechny recenze uživatele

Tento film u mna vyvolal rovnaky reflex, ako ked som ako 7 rocny s babickou v dnes uz neexistujucom kine sedel a cumel na film Starec a More. Ani vtedy som nechapal, preco to robim a zmizli sme cez prestavku z kina. Tentoraz to bolo jednoduchsie - dialkove ovladanie ma zachranilo od dalsieho trapenia. Len jedno nechapem, v tom filme hrali aj ine kocky, ktore mali ovela krajsie ksichtiky nez Michelle a ozaj paradne kostry.  Dat im viac priestoru a hlavnu postavu, tak to dopozeram - s vypnutym zvukom! ()

megan017 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Sarah je sexy pořád o tom přesvědčuje film To co dýchám. Postava Brett měla vypadat vyspěle a ambiciozně což myslím, že splnila. Film se mi zdá sám o sobě spíš drama než velká romantika. Komediální situace zde byli vážně mizivé. I když hereckým výkonům se někdy nedalo věřit. Sarah i Alec jsou skvělí herci, ale žádná chemie mezi nima nebyla, což by mohlo milovníky romantických filmů zklamat. ()

P3tulQa 

všechny recenze uživatele

Možná mě ovlivnil šarmantní a oslnivý Alec Baldwin, ale přišlo mi to strašně hezký. Tak čistý, klidný, ale zároveň smutný a nevyrovnaný.. Brett mi přišla vážně jako malá holčička, ale bylo krásný, jak se milovali s Archiem. Je to sice alkoholik, ale kdo by mu odolal? Vážně Bett miluje. Ale přiznejme si, že alkoholikem bude navždy a kvůli ní by se nezměnil. Je to krásnej film, který si člověk pustí, když má volný a odpočinkový večer. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natočeno podle bestselleru Melissy Bank "The Girls Guide to Hunting". (M.B)
  • První film, který režíroval Marc Klein. (HappySmile)
  • Sarah Michelle Gellar žádala, aby si Alec Baldwin směl zahrát Archieho Knoxe. (HappySmile)

Související novinky

Průvodce rybařením a lovem pro ženy

Průvodce rybařením a lovem pro ženy

14.06.2006

...se jmenuje snímek vznikající v New Yorku podle stejnojmenné úspěšné povídkové knihy autorky Melissy Bank (přirovnávána k Johnu Updikeovi). Ta v roce 1993 dostala cenu Nelsona Algrena za krátkou… (více)

Reklama

Reklama