Reklama

Reklama

Nová píseň

  • angličtina A New Song (festivalový název)
Krátkometrážní / Hudební / Komedie
Československo, 1935, 4 min

Obsahy(1)

Film je součástí a byl vydán na DVD s názvem Pod značkou Baťa. Nevolníci v láptích jdou ztěžka po břehu řeky a táhnou loď. Při tom si zpívají píseň Ej uchněm. Míjejí reklamu na obuv Baťa. Poté, co projdou za reklamní tabulí, vytančí a zlehka táhnou loď, protože mají na nohou nové holínky. Reklama na Baťovu pracovní obuv předvádí i další profese, v kterých dobré boty ulehčí práci: rybáře, listonoše, výpravčí a dělníky... Reklama na Baťovu pracovní obuv. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kalašova nakažlivá hudba, vtipný text a za všech okolností spolehlivé Baťovy boty zdolávající rozličné překážky. Slabší 4*. „Jakpak by to nemoh zorati, když na má na to boty od Bati.“ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Klos, Hammid a Kocourkovští učitelé. Kouzelné jak Staré a nové :)) Ačkoli ten Burian je tam takový... nepodložený. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Na základnej škole na hodinách spievania sme sa učili pieseň burlakov Éj úchnem s iným textom, ako znie na začiatku filmu. A tak som sa pri spoluspievaní nejako s reklamou zase hneď z úvodu veľmi nezladil. Nevadilo to, zvyšok bol dostatočne výživný a zábavný. A to je od milovníka reklamy ako som ja, čo povedať! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hudba a píseň v podání Kocourkovských učitelů je skutečně chytlavá (baťabotybaťabotybaťaboty) a souhlasím s těmi, kdo vidí Vlastu Buriana v posledním rybáři, který v jednu chvíli prohodí hlavou tak nezaměnitelným způsobem, že snad nemůže být pochyb. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno ak by sa dnes natáčali podobne nápadité reklamy, kde si tvorcovia uvedomujú umelecký potenciál tohto "komerčného mediálneho produktu", tak by som si možno občas pozrel aj nejaký film na komerčnej televízii prerušovaný reklamami. A nevadila by ani takáto dĺžka. Asi by som jej neuveril, ale bolo nakoniec pravým zmyslom Baťovských reklám propagácia produktu, alebo skôr hravosť autorov? Dnes je to jasné, tieto topánky si už nekúpime, baviť sa formou ale môžeme naďalej. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

V úvodních titulcích se poprvé objevuje zkratka "A. H. Panthok". Tato prapodivná šifra je ve skutečnosti jakýmsi autorským podpisem nejvýznamnějších představitelů filmového oddělení ve Zlíně, tzv. "filmová pětka" (patřili do ní Alexander Hackenschmied, Ladislav Kolda, Elmar Klos, Jaroslav Pagáč a Jaroslav Novotný). Samotná reklama je vystavěna na parodii známého uměleckého díla, ale zároveň dokáže zajímavě využít i hudební složku, zastoupenou pěveckým spolkem Kocourkovských učitelů, a která se stává nosným prvkem celého snímku. Ten působí nápaditě, vtipně a především splňuje i svou primární, tedy ryze propagační, funkci. --- P. S. Vlasta Burian by se při své mimořádné popularitě a za těchto podmínek rozhodně neúčastnil nějaké epizodní anonymity. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Keď prirovnám túto zlatučkú prezentáciu Baťových tovarov formou reklamy s tými z dnešných vekov, aspoň sa pousmejem. Takto to kedysi začínalo. Dnes je z masmediálneho a reklamného priestoru jedno veľké lajno mienkotvornosti a vymývania mozgov. Ja si radšej pozriem tohto predchodcu socialistických kádrov než demenciu výstredností, rýchlych slov a kanónom demagógie televíznej korporatokratúry :). ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Genialita tohoto počinu mě jaksi minula, stejně jako Burianova role. Chápu, že se jedná o reklamu... Ale vím jistě, že na takovouhle reklamu bych se nechytla. 20% ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Koukám, že boty Baťa způsobily větší průmyslovou revoluci než parní stroj, produktivita práce díky nim letěla nahoru o stovky procent. Schválně si nějaké odpoledne koupím a zejtra v práci, to budou vejkony, budu ťukat do počítače minimálně dvakrát rychlejc! Z reklamy je také vidět, jakou chybu udělal car Mikuláš II., že trochu nepustil chlup a nezakoupil pro své burlaky pořádnou obuv. Nejenže mohl (možná) dodnes žít, ale hlavně, Lenin by neměl šanci dostat se k moci, protože nikdo nikdy nepřinutí spokojené poddané v pohodlných papučích k revoluci. PS: Burian se ve snímku skutečně vyskytuje. Koho jiného by totiž v první části nemohli nevolníci utáhnout, než tohohle sportovce v baťovkách se speciální protiskluzovou podrážkou! ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto kvůli Burianovi, kterého jsem tam stejně jako ostatní zde komentář píšící uživatelé nenašel. Ale reklama nápaditá a pěkná, v dnešní době by si však takhle dlouhý televizní spot nemohl nikdo moc dovolit. :-) ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Krásna dobová reklama od skvelého Elmara Klosa s nádhernou atmosférou zlatých medzivojnových čias. Pohladenie pre oči aj uši.... 80 %!! ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Hej, vy rybáři, vám oči září, že ji máte stále jak novou... Bohužel, totéž nelze říci i o současné obuvy od Bati. :-) Jinak škoda, že se takové reklamy netočí i dnes (samozřejmě šité na míru doby, tj. kratší). V zajímavostech "Tří mužů na silnici" od Komikse je trvzení, že Tři muži na silnici jsou jediná reklama, ve které Burian kdy hrál. Aby Burian v reklamě účinkoval jen jako součást davu, na to by to byl asi drahý kompars... Chtělo by to odborný posudek nějakého Burianologa. ()

AbeFarinna 

všechny recenze uživatele

Nová píseň - je fantastická reklama jež má nadhled, vtip a dá se na ní koukat... Na počátku se dřou Burlaci na volze (parafráze na známý obraz), ale stačí aby prošli za reklamním banerem firmy Baťa a onuce na nohy se promění na gumáky a burlaci místo lopotné práce začínají tancovat... Poté následuje už jen přehled profesí jež monou novou gumovou obuv použít. K tomu hudba naspíváná Kocourkovskými učitely... Vtipný a jednoduchý text (jež i dnes vyloudín a Vaší tváři úsměv) a melodie, jež Vám zaleze na mozek... Slovy klasika - Jak primitivní, ale jak účinné.... Slávu a věhlas Baťovských reklam dokazuji i účast VLasty Buriana... A pokud ho hledáte - tak je to poslední rybář, jež se otáčí a mává do kamery... ()

Reklama

Reklama