Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Huňáček žije se dvěma syny, nezaměstnaným Standou a školákem Venouškem, a švagrovou Klotyldou, která jediná z rodiny má práci. Uličník Venoušek si na byt přivede kamaráda, ševcovského učedníka Zrzka, který neodevzdal nové boty a bojí se teď mistra. Objeví spolu tetinu skřínku a chtějí zjistit tajemství její dávné lásky. Venoušek se seznámí s hezkou Stázičkou a přes zákaz jejího ovdovělého otce se s ní neustále schází. Teta Klotylda je propuštěna z práce a uspořádá veselý večírek na rozloučenou se svými přítelkyněmi. V noci se Venoušek, maskován jako duch, pokouší spolu se Zrzkem vyzvědět od tety její tajemství. Teta zmožená alkoholem však tvrdě spí. Zato starý Huňáček se vzbudí a oba kluky ztrestá. Zrzek na útěku zdemoluje ve tmě celou kuchyni. Klotylda se domnívá, že to způsobily její kamarádky. Koupí nový nábytek a ujme se domácnosti. Ladislav Vaňous, Stáziččin otec, hledá u Huňáčků svoji dceru. K všeobecnému překvapení v něm Klotylda pozná svou starou lásku a příběh končí jejich svatbou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Ne že by to byl přímo odpad, filmem se nesla jedna zajímavá myšlenka, totiž svět obrácený naruby, kdy pracují ženy, které vládnou svým manželům, utisknutým v domácích pracích. Zdenička Baldová v překvapivé roli zde ukázala, že nebyla pouze herečkou jednoho typu rolí. Co rozhodně nevyšlo, bylo převlečení Věry Ferbasové za Venouška, který připomínal zezadu valacha. Ani Evě Gerově role nedospělé holčičky moc nevyšla. Možná to měl být film pro dětské diváky. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Defeminizační příběh, ve kterém ženy nejprve okupují všechna pracovní místa, aby mohly být následně zahnány zpět do domácností. Obsazení Ferbasové do role Venouška nebyl až takový bizár, jak jsem podle některých místních komentářů očekával. Pár vtipných momentů se najde ("Láďo? To bych mohl být já") . K pozitivům patří také krátká stopáž a naturalistická scéna s roztržením herynka. ()

Reklama

Oskar odpad!

všechny recenze uživatele

Ó hrůzo, tvé jméno je Věra Ferbasová... Nejspíš vás napadlo, že ústřední diblík českého filmu hraje Stázičku. I to by byl nejspíš důvod k dobrovolnému vypíchnutí očí, ale trapas je o to větší, že ten dibel hraje Venouška! Má na hlavě bekovku, ruce vražené do kapes a pokouší se napodobit houpavou chůzi a ležérní mluvu tzv. pražských pepíků. Film, který dává slovu trapno dosud netušený rozměr. 0% ()

čenda 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem čekal, že se zničehonic Ferbaska rozchechtá, strhne si paruku a zakřičí : Lidi neblbněte, vždyť já jsem holka. A ono nic, bylo to mysleno vážně. Copak tam neměli nějakého kluka který by to zahrál? Ale ta závěrečný líbačka s Gerovou neměla chybu. Celkově film slabší, výborná teta Klotylda. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Mohlo by to být na 2 a mohlo by to být na 3. Co teď? Takže: - Nesedí mi sice obsazení Forbasové do role školáka, ale žasnu, že to zahrála aspoň tak, jak to zahrála ve svých šestadvaceti letech! - Potutelně se usmívám, když pomyslím na tehdejší a což teprve dnešní feministky. - Je jasné, že film si nehraje na žádnou vysokou filozofickou, ale má jediný cíl, a to pobavit! A tak musí být i hodnocen. - U mne k té třetí hvězdičce pomohla hned úvodní scéna: dlouhý, potemnělý pohled na panorama Hradčan... My si vůbec neumíme představit atmosféru, v jaké tenhle film vznikl a byl uveden do kin! ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

  • Seriál inspiroval zvukový remake (1939): Venoušek a Stázička. (NinadeL)

Reklama

Reklama