Reklama

Reklama

Vlaštovky v hotelu

všechny plakáty
Krátkometrážní
Československo, 1936, 5 min

Obsahy(1)

Anglicky hovořící turistka žádá v recepci hotelu Savoy vlaštovky. Vrátný a ředitel hotelu nevědí, jak jí vyhovět. Jistě by se dostali do sporu s ochránci zvířat. Nebo snad žena touží po vlaštovčích hnízdech? Až malý liftboy je upozorní na vitrinu s Baťovou kolekcí jarních bot, která byla nazvána Vlaštovky. Dáma je spokojena. Snímek je doplněn záběry různých jarních bot od firmy Baťa... Film natočený pro firmu Baťa natočila skupina filmařů skrývající se pod jménem F. Šestka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Marthos 

všechny recenze uživatele

"Jedna vlaštovka jaro nedělá i kdyby na drátě týden seděla. Když Baťa však svoje vlaštovky pošle do světa, jaro teprv rozkvétá." VLAŠTOVKY jsou snímkem, který v rámci reklamních filmů firmy Baťa představuje výrazný komediální typ, svým pojetím znázorňující vlastně až anekdotu. V roli ředitele se objevuje Jaroslav Marvan, který má s rolemi obdobného charakteru už značné zkušenosti, sekunduje mu vrátný v podání Václava Trégla. Spojení obou herců bylo zvlášť vhodné, umocňuje celkově humorný tón příběhu, přičemž však nechává plně vyznít reklamní poselství snímku. Svěží ráz pak celku dodává hudební motiv Emana Fialy, což zaregistroval i dobový tisk (shlédnuto v rámci cyklu Hledání ztraceného času - Říkali to filmem). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tehdejší filmová reklama nemá prostě s tou dnešní nic společného. Tenkrát šlo vlastně o takové krátké filmy, které by se klidně mohly v tv objevovat i dnes. Mohly si ji dovolit jen ty nejvíce prosperující podniky, protože byla velmi nákladná. K takovým Baťa samozřejmě patřil. ()

Reklama

Reklama