Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo by chtěl trávit život sám bez někoho, kdo by ho měl rád? Nikdo. I Gilbert Noble, pracovník v útulku v městečku Shelbyvill, čeká, až se najde ta pravá. A zdá se, že čekání se mu vyplatilo. Do Shelbyvillu se totiž přistěhovala půvabná mladá kadeřnice Joe Wingfieldová a Gilbert se do ni okamžitě zamiloval. Joeina matka ale tomuto vztahu příliš nepřeje. A nepřeje mu ani osud. Městečkem se přežene zpráva, že oba zamilovaní jsou sourozenci. Joe uteče pryč, po uši zaláskovaný Gilbert věří, že vše se nakonec vysvětlí. Začíná bláznivá, potřeštěná honička plná černého a hrubozrnného humoru, která rozhodně nemusí skončit vítězstvím lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Hovadina ako hrom... Ale nemusí byť smutná, takýchto kravín je oveľa viac. Dej, ktorý sa dá predpovedať už od začiatku isto scénaristov dlho netrápil. A tak vznikol ďalší film, ktorý sa svojím lacným humorom snaží aspoň ako tak zaujať diváka. 2** s privretím oboch očí. PS: To, že tu hrá herečka s dvoma Oscarmi je tiež veeeľmi zaujimavé. 21,746%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Není šťastnějšího člověka, než mladého Gillyho, který potkal svoji životní lásku. Vzhledem k tomu, že i krásná Jo jeho city opětuje, zdá se, že mladým lidem ke štěstí již nic nechybí. Ale jednoho dne do jejich vztahu vstoupí detektiv Vic Vetter, který zjistí, že Gilly a Jo jsou sourozenci. Okamžitě se Gilly stává terčem posměchu, přichází o práci a samozřejmě se vztah sourozenců rozpadá, a Jo před ostudou prchá z městečka. Jenže po roce se objevuje pravý Joyin bratr ... Samotný příběh se mi docela líbil, skvělé ale bylo, jak ať se stane cokoliv, tak za to může Gilly (nejdřív je perverzní maniak, který o*ukal svoji sestru, a vzápětí je podvodník, který se vetřel do rodiny). Bohužel ale u výborného příběhu nezůstalo, a po vzoru dnešní doby bylo třeba doplnit film spoustou více či méně fekálního humoru (vše začíná když matka "solí" toast svým potem z podpaží, ale pozdějc ještě přituhne). Chris Klein se možná hodil do prciček, ale jinak na hlavní roli rozhodně nemá, ale to s přehledem nahrazuje Heather Graham, na kterou se minimálně dobře kouká. Z ostatních stojí za zmíňku snad jen Richard Jenkins... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Sice jsem z filmu viděl delší půlku, bezesporu jsem však o nic nepřišel, ale ať se na mě nikdo nezlobí, jedna nebo dvě úsměvná situace film (komedii) nedělá.. A necharismatický Chris Klein je herec asi jako Jakub Smolík zpěvák!! A jak vidím hodnocení ostatních, tak jsem asi viděl tu slabší půlku - ale o tu druhou skutečně nestojím! Navíc nechápu hereckou účast Sally Field. ()

Tomislav 

všechny recenze uživatele

Blbé jak trenky na psovi, ale kupodivu jsem se občas i zasmál... Záblesky smíchu byly však vrchovatě vyváženy pocity trapnosti a marnosti... prostě přiblblá komedie - zabiják mozkových buňek, kterou lze doporučit jen v případě, že selhaly všechny ostatní formy zábavy, v dostřelu 20 kilometrů nikdo není a vy už jste tu zatracenou televizi zapli. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Řekni, že se u téhle komedie jednou zasměju. A skutečně. Hned na začátku jsem se zasmál Kleinovi a jeho nepovedené paruce. Dál už se žádný vtip nevyskytoval. Čekal jsem třeskutou komedii s adekvátním hereckým obsazením. Jenže scénář dohromady obsahoval poskrovnu gagů a to je na komedii málo. Nijak zvláště to nespasil ani děj. Postupně to už bylo natahované a vyšla z toho pořádná kravina. J.B. Rogers opět prokázal, že by komedie točit neměl. Zkrátka je neumí. Klady: námět měl potenciál, Heather Graham Zápory: téměř žádný kloudný gag, herci zhusta přehrávali, křečovitá režie, slabý děj, v paměti dlouho film nezůstane, podprůměrné vyznění. Mé hodnocení: 40% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Město Beaver opravdu existuje. Leží 20 mil jižně od Tillamook v Oregonu, a 20 mil východně od Tichého oceánu. Nicméně, tento film se točil na místě, které se mu ani vzdáleně nepodobalo. (c.tucker)

Reklama

Reklama