Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nora (Jenna Dewan) je studentka elitní umělecké akademie a právě hledá partnera pro své taneční vystoupení. Když se do její školy dostane na veřejně prospěšné práce divoký Tyler (Channing Tatum), je rozhodnuto. Všichni v něm vidí pouze mladíka, jenž má problémy se zákonem, ale Nora odhalí jeho neobyčejné taneční nadání... (SPI Film)

(více)

Recenze (369)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Něco tak šíleně hloupého člověk jen tak nevidí. Ale je jasné, že si tvůrci dělali srandu a scénář takhle vypadá záměrně... nebo ne? :) Hudba nicméně ok, mladí a krásní herci taky. Nový Hříšný tanec z toho nebude, ale pro cílovku kolem šestnácti je to ideální potravina. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný taneční film - další z hromady snímků, kde On a Ona jsou totálně odlišní, svedou se dohromady, svedou se, rozvedou se, nastanou životní komplikace a odhalování rozervaného nitra, a na závěr všichni zaválí stylový crossover, a pak už jen duha, zlatavé slunce, jednorožci a závěrečné titulky. Máte-li v sobě kousek cti a nepatříte k tanečníkům (kterým jediným patří v souvislosti s tímhle filmem nějaký respekt), mělo by vás to být nedůstojné i v patnácti, kdy se snažíte sbalit sexy spolužačku (která vás stejně má na háku z titulu svého náskoku v psychosociálním vývoji, a udělá si s vámi co bude chtít;)). Věřte mi, že nějaký dobrý horror splní svůj účel daleko líp:) Step Up nebo Let's Dance nebo whatever je nejslabší díl série - smysl dívat se na to se dostavil až ve chvíli, kdy se věci chopil John M. Chu. Ten tenhle druh antifilmu povýšil na umění tím, že vyšponoval choreografii a kameru tak vysoko, že se dá uvažovat o odpustitelnosti nulové originality až triviality příběhu. 50%, protože to má technickou kvalitu a není to Zlo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v hodně tance a muziky a veřil v málo Channing Tatuma, dostal jsem Tatuma jak nasráno a tanec s muzikou se konaly ve výrazně úsporným režimu. Jako rozumím tomu, že tohle je spíš pro ženský a Tatum je z jejich pohled asi dobrej na pohled, ale jeho herecký talent je na úrovni mojí činky, to je za trest ho sledovat hrát. Jinak příběh stokrát ohranej, ale s tím jsem do toho šel, takže to by nevadilo, to výše zmíněný už ano. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Videl som (zo solidárnosti k frajerke, ktorá mala náladu práve na takýto výplach) a presne podľa očakávania som trpel. Asi by som to vôbec nemal hodnotiť, pretože tanečné filmy a muzikály z duše nenávidím (samozrejme okrem Moulin Rouge a South Park: Peklo na Zemi :-)), ale predsa: tá smršť klišé a predvídateľných "zvratov" by mi až tak nevadila. Ale že sú hlavní predstavitelia totálne nesympatickí, niet medzi nimi ani štipky chémie a podávajú najhoršie herecké výkony, aké som videl za posledných 10 rokov (a to som minule pozeral kúsok ruskej telenovely Úbohá Nasťa!), to ma dostalo. Dve hviezdy za slušne zvládnutú choreografiu a dobré tanečné výkony. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $65,328,121Tržby Celosvetovo $114,194,847Tržby za predaj DVD v USA $51,148,172 //počet predaných kusov 2,863,963║ Príbeh je klasický vývar, hlavné postavy plané, skôr tie vedľajšie majú trošku viac farbistejšieho charakteru, tance zaujmú, potešia ale nemajú až takú dynamiku ako v o niečo svižnejšom pokračovaní. /45%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ona bohatá, on chudý. Ona umí tančit, on umí tančit. Dají se dohromady a tančí. Zamilují se a tančí dál. Když už obšlehnu nejslavnější film žánru, proč tak nudně a neoriginálně? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film s nejpředvídatelnějším dějem za poslední 3 miliony let. A kdyby si tvůrci odpustili debilní moralizování a soustředili se jen na tancování a drsný niggas, byla by to určitě příjemnější podívaná. Když vám nevadí, že v hlavní roli není herec, ale tanečník a že Jenna Dewan už není taková bohyně jako v "Tamaře"(tady je jen strašně hezká), tak by se vám to mohlo i líbit. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Zhudebnění songu Avril Lavigne Ska8erboy? Princezna a žabák? Paint it black? Life on the streets? Baletní špičky vs r´n b patičky? Sympatická herecká dvojka, pár příjemných songů, co vyšumí z hlavy jak levné šampaňské, průměrná notověkroková veselice pro náctileté publikum. A jedna parádní scéna. Hledej, šmudlo. 50% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Najlepšia z trojice Step Up... Neviem prečo ale tanečné filmy sú skvelé na pohľad, vždy pri nich strácam pojem o čase a taktiež tomu bolo aj pri Step up..................... Soundtrack Aaron Zigman: 1. 'Bout It - Yung Joc/3LW ,2. Get Up - Ciara/Chamillionaire ,3. (When You Gonna) Give It Up To Me - Sean Paul/Keyshia Cole ,4. Show Me The Money - Petey Pablo ,5. 80's Joint - Kelis ,6. Step Up - Samantha Jade ,7. Say Goodbye - Chris Brown ,8. Dear Life - Anthony Hamilton ,9. For the Love - Drew Sidora/Mario ,10. Ain't Cha - Clipse/Re-Up Gang/Roscoe P. Goldchain ,11. I'mma Shine - YoungBloodZ ,12. Feelin' Myself - Dolla ,13. 'Til the Dawn - Drew Sidora ,14. Lovely - Deep Side ,15. U Must Be - Gina Rene ,16. Made - Jamie Scott , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina musí hledat cestu ze dna na vrchol, hlavní hrdinka musí být bohatá, cílevědomá a citlivá kráska, kamarád nesmí mít pochopení pro hrdinovu motivaci a konkurent v lásce musí být vychytralý neřád. Hudba je monotónní a příběh šíleně schematický s vážným, ale zcela nesmyslným a zbytečným zvratem. Celá linie "dobrodružství z ulice" je navíc natočena tak rutinně, že jsem se chvílemi až téměř modlil, aby mi debutující paní režisérka znovu ukázala pokus o zvláštní křížení baletního r'n'b. Špatné, špatné, špatné. A ze všeho nejhorší je, kolik lidí i na takovéhle kousky pořád slyší. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy tu mluvíte o tancování, jakoby to byla atomová fyzika." Tanec mě provází celým mým životem a nemohu napsat, že bych z toho byl šťastnej. Vždy, když mě chce mít Osud za pitomce, tak mě někdo vyzve či spíše donutí k tanci. Já tedy každou předem svědomitě upozorním na to, že je to na její riziko a pak se do toho vrhnu v medvědím rytmu a se sloním taktem. Nicméně filmy o tančení mi nevadí a pohádka o baletícím hip-hoperovi mě celkem bavila. Jednak se při ní vrtělo celkem zajímavě a hlavně dámská část kolektivu ve mně probudila poměrně dost nízký pudy. Tak proč šetřit hvězdami, když v pohádkách je děj nepodstatnej a míra moralizování nepřekročila únosnou míru? ()

Arx 

všechny recenze uživatele

100x omílaný příběh se opakuje po 101. Film ničím až na malé zápletky nepřekvapí a ukazuje nám, co už všichni dobře známe a víme jak to skončí. I přesto je ale tenhle snímek dobře natočen a svůj účel pobavit a dojmout splní. Jednou se povídat? Proč ne. Podruhý? Ani za nic. Průmerné 3 hvězdičky. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Spravil som chybu, že som to pozrel. Nie som totiž divácka kategória, ktorej to bolo určené. Teenagerom a rodeným tanečníkom. Aj tak však problém vidím inde. Veď taký Hriešny tanec na mňa zabral. Tu však škrípu herci, hudba, dej a ak by som mal pokračovať, tak asi vymenujem všetko. Je to zlé. 2/10 ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Snaha o novodobý mix Flashdance, Dirty Dancing a moderní Honey, která nedopadla zas tak špatně, jak jsem očekával, a to díky sympaťákovi Channingovi Tatumovi. Ještě těď si pamatuju, jak měl každýj na svém mobilu vyzvánění. Show Me the MoneyNaštěstí mně se to vyhnulo obloukem. Pro filmové konzumenty z řad teenagerů je Step Up dobrou volbou na páteční večer - krásní, mladí, opálení, a hlavně prožívající svoje sny a touhy. Hloupé, naivní a předvídatelné, kde OST společně s choreografií tanců a pěknou Jennou Dewans tvoří největší + tohoto filmu. 55 % ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně špatný scénář v tomto případě ještě neznamená nijak významený propad. Neoriginální příběh o mladém muži, který pozná nový životní styl jsme tu měli již hodněkrát, vlastně by se dalo říct, že se jedná o dospělejší varinatu Billyho Elliota. No vlastně to nedopadlo až tak otřesně. Úvodní scéna je úchvatná a může se díky ní zdát, že nás čeká skvělá podívaná, jenže zajímavá stylizace, kterou dokáže překvapit se bohužel dál nedostane a vrcholné číslo z ní si ještě budeme nuceni prohlédnout v mnohem horší verzi jakožto vrchol filmu. Nepatřím mezi zdejší většinu, která by tento snímek odsoudila jen na základě jeho neoriginálnosti a neuměleckosti, ale snažím se na něj nahlížet z pozice diváka a představovat si, jaké věci by se daly zlepšit. Vlastně jich není až tak moc. Hudba je opravdu povedená, ale v průběhu filmu zní spíše na prázdno, nedaří se jí dokreslovat to co se děje na plátně a spíše do záběrů vůbec nepasuje. Aktéři jsou všichni krásní, máme možnost vidět ideální muže a ženy, všechny samozřejmě fajnově ohozené - a že jim to sluší. Ale problém je tu právě v režisérce, která nemá jasnou vizi a předkládá nám jen omšelý příběh, který nedokázala vůbec ničím obohatit. Třeba scéna se západem slunce, škoda jí, mohla být nádherná, pěkně podkreslená hudbou a mnohem zajímavěji natočená a koho zajímá nějaký kýč? Diváky, kterým je snímek určen rozhodně ne. Dalším problémem je vrchol filmu, jak už jsem se zmiňoval právě ona závěrečná taneční scéna, kolem které se to celé toči. Chybí jí dynamičnost, rychlý střih a různé náhledy kamery (sledujeme snad jen dva). Stejně tak mi bilo líto jedné smutné scény, která byla natočena absolutně bez emocí, což rozhodně není tím, že se dala odtušit již v úvodu. Na druhou stranu se můžeme potěšit věcmi stokrát viděnými, které v celkovém kontextu ani nepůsobí nějak rušivě (baletní výcvik, mála holka). Sice dávám 70%, ale vyhozených peněz nelituji. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Tanečne-hudobné filmy to majú vždy ťažké a stoja oproti obrovskej kritike. Kôli tomu v poslednej dobe vznikajú samé hip-hopovo laďené pokusy, ktoré sú svojou ľahkosťou štýlovo zábavné, avšak hudobný žáner a väčne schematické scenáre zabránia celku emotívne sa rozvíjať. Škoda, pretože takto z toho má človek len prehliadku pekne zvládnutých tanečných kreácii. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď napísať, že aspoň kvôli choreografii sa film oplatí vidieť je trošku blbosť, keď podobné choreografie, tance je teraz možné vidieť v každom druhom videoklipe, tanečnej súťaži. No je to spojené aspoň, aj keď už so skoro vyschnutou kvapkou ľudského príbehu, sympatickými hercami a chytľavými nielen tanečnými, ale aj hudobnými rytmami. Alebo inak povedané stopercentné klišé zabalené do príťažlivého obalu. 60%. ()

Související novinky

G.I. Joe, zastavená Země a Scorseseho změny

G.I. Joe, zastavená Země a Scorseseho změny

31.01.2008

Dnes toho pro vás máme víc, a tak začneme hezky od podlahy. Stephen Sommers, který už v únoru začne v Los Angeles natáčet akční velkofilm G.I. Joe (inspirovaný, stejně jako loňští Transformers, sérií… (více)

Reklama

Reklama