Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicátý oddíl skautů odjíždí do svého letního tábora u hradu Orlík. Zde pěstují různé hry, osvojují si rozmanité dovednosti. Postarají se také o raněnou dceru majitele panství, kam jsou pak za odměnu pozváni. Prázdniny dále ubíhají ve sportech a radostné skautské činnosti... (ČSFD)

Recenze (8)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Byla jsem cele připravena na instruktážní film, který bude zajímavý jen z historického hlediska. Něco na způsob Slavia L - Brox. Ale Buď připraven! je zábavná junácká selanka, lehce dobrodružná s trochou pozitivní propagandy, nicméně s humorem a dobrým příběhem o tom, jak junáci zachránili hradní paní. Tehdejší krajina pak zejména vynikne při plavbě Svatojánskými proudy a v závěru je člověk rád, že je od toho Orlíku zase v Praze. Ono přeci jenom stavět ty junácké tábory člověka zmůže. ___ Fuj každopádně nikoli Kolalokově limonádě, ale FEXu za to, že se opět neobtěžovali s hudebním doprovodem a celý film nechali splynout s bonusy na společném DVD s Na dobré stopě. Tyto tzv. "reprezentativní" kolekce dobrotu nedělají. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná o téměř sto let nazpět, kdy všechno bylo tak nějak hezčí a lepší. Nebo to tak alespoň vypadá. Je to vlastně dokument s dějem. Krásné záběry Prahy i přírody, patřičně klukovský příběh skoro foglarovského typu, jen bez pořádných hrdinů, propagace ušlechtilé skautské myšlenky, tehdy deset let mladé a tak krásné. A hudba Wabi Experience tomu moc sluší. ()

BitlDjus 

všechny recenze uživatele

silnej zazitek! videno v doprovodu s zivym koncertem kapely wabi experience. chvilkama mi to pripominalo klipy od boards of canada. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Za mě určitě skvělý i film, na svojí dobu i určitě dnes. Bohužel jsem měl tu smůlu, že jsem to slyšel s nějakou moderní muzikou, která mi moc nesedla. Jinak bylo se na co dívat a velmi příjemně strávená hodinka. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Nesnáším propagandu a tohle je navíc propaganda prvorepubliková, tedy naivní, vlezlá a rozvleklá. Hodinová reklama na skauting, scenáristicky i režijně odbytá. Rejža aspoň mohl účinkující poučit, ať pořád blbě nečumí do kamery. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Originální film o československém skautingu za první republiky má především dokumentární přínos. Jsou tu ukázané aktivity skautů, jejich vymezení vůči trampům, a pak krátká dramatická část se záchranou slečny, která spadla z koně. Nejvíc času pocitově zabírá jízda na vorech a následný příjezd do Prahy, což je dechberoucí. ()

Damnsinead 

všechny recenze uživatele

Skoro sto let stará reklama na skauting.  Nejprve sledujeme skautíky v táboře. Čekala bych, že začnou vyvádět nějaké vylomeniny, ale kdepak, tábor je plný Mirků Dušínů a Kájů Maříků, a tak jsou všichni vzorní, až to hezké není. Po třiceti minutách se dočkáme i náznaku nějaké dějové linky- slečinka spadne z koně a skautíci ji slavnostně zachrání. Následuje oslava a všichni jsou velice šťastní.  A to je všechno. Na hodinu toho moc není. 20% ()

Reklama

Reklama