Reklama

Reklama

Půlnoc, má láska

(festivalový název)

Obsahy(1)

Taxikáře Batiho pronásleduje vražda, kterou kdysi spáchal. Nostalgické písničky z rádia jsou jediným potěšením v jeho životě, ovlivněném stínem minulosti. Bati poslouchá také další programy, ve kterých jako by se zastavil čas. A také rozhlasového DJ-e, který posluchačům neustále připomíná, že dobro na tomto světě ještě stále existuje a že nakonec zvítězí. Bati, muž ztracený ve svých vzpomínkách, se zamiluje do Nual, prostitutky, která se bez boje poddává svému osudu. Bati a Nual jsou zraněné bytosti, které mohou vdechnout jedna druhé nový život. Batiho upřímná snaha zachránit Nual se ukáže zásadní zkouškou. Taxi Driver ve stylu thajského melodramatu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

JAn 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejsilnější zážitek z Karlových Varů. Vtipné, milé, smutné. Tak takhle chutná thajská romance. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Melancholicko-nostalgicky vypadající variace na Taxikáře. Velice důležitou roli ve filmu hraje stará hudba z rozhlasového pořadu Golden Oldies, kterou neustále poslouchá hlavní hrdina. Díky ní vypadá jako retro i celý film, který je jinak zasazen do současnosti. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční romantické drama, hlavní hrdina toho vážně moc nenamluví, převážně se jen pitomě usmívá :-) Ale postupně - začátek je poměrně nudný, ovšem jak se objeví půvabná a svůdná kurvička, začne to konečně mít trochu náboj. Poklidná instrumentální hudba linoucí se celým snímkem upoutá pozornost hned od počátku a velku mírou přispívá k melancholickému dojmu z celého snímku. Oproti tomu ty vložené filmové sekvence zase působí velmi rušivě, spíše jako vycpávka na prodloužení stopáže řekl bych, žádný emoční náboj z nich narozdíl od zbytku filmu neprýští. Sice jsem si celý film kladl otázku proč taková kočka začne "randit" s tím troubou s dobrým srdcem, ale což - je to jen film :-) Dobro ale není ve světě násilí a zločinu vždy odměněno a minulost taky nelze jen tak snadno vymazat, tedy žádná idylka z toho nevzejde. Ke konci filmu bych za poněkud zvláštní úlet zmínil futuristického staříka, tahle scénka jakoby sem vlezla z nějakého úchylného sci-fi snímku. Ale i přes nějaké ty nedostatky hlavní dvojka dokáže chytnout za srdce a celkově to na mne působilo příjemně - za asi nejkrásnější moment snímku bych nominoval kratičký okamžik při větě "Obejmi mne; Polib mne", opravdu silný okamžik. Případní zájemci o shlédnutí si bohužel budou muset vystačit s anglickými titulky (neumí-li thajsky :-)), české jsem nikde neobjevil. 74% ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Tento pomalu ubíhající film asi nebude pro každého. Myslím, že kdyby to místo 25 lidí hodnotilo 250, hodnocení by šlo ze současných 82 % dolů. Já jsem typ diváka, který pomalá melancholická dramata může, nicméně zde mi nesedly dvě věci. Neustálé mlčení a odtažitost hlavní postavy mi časem začly lézet na nervy, sympatičtěji na mě působila jeho "přítelkyně". Zadruhé mi vadily vložky udělané ve stylu retro filmu, které působily rušivě. Kdyby z filmu vypadly, vůbec nic by se nestalo, kromě toho, že by se zkrátila stopáž. Jinak je to příjemné romantické drama ze současného Thajska o nesmělém sbližování dvou společenských outsiderů. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Pomalé melancholické drama o mlčenlivém thajském taxikáři a jeho vztahu s drobnou pasivní prostitutkou.(max.50%) ()

Reklama

Reklama