Reklama

Reklama

Syn člověka

(festivalový název)
  • Jihoafrická republika Son of Man
Jihoafrická republika, 2006, 86 min

Obsahy(1)

Parafráze biblického příběhu se odehrává ve slumech fiktivního státu Judea v jižní Africe. Sousední Aliance, která jej okupuje, udržuje „mír“ popravami a brutálními masakry. Tehdy se chudému manželskému páru narodí zázračné dítě Jesus, které ví, že musí tento svět zachránit před zlem a temnotou. Když dospěje v muže, odchází do hlavního města a získává stoupence mezi ozbrojenými rebely. Jesus násilí odmítá, přesto však vzbudí nelibost kmenových vůdců i guvernéra Piláta. Syn člověka musí být zničen... Odvážná interpretace Nového zákona, natočená v domorodém jazyce xhosa, s tradičními tanci a silně emocionálními písněmi v rytmu gospelu, dává dávnému příběhu neobvyklou naléhavost i aktuálnost. Na rozdíl od Posledního pokušení Krista nebo Umučení Ježíše Krista je to hyperrealistické hudební dílo s velmi originální poetikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Borec3 

všechny recenze uživatele

Mě tento film Marca Dornford-Maye prostě nepřesvědčil. A ta nepřesvědčivost je v tomto případě sakra silnej argument. Hezkej nápad, mohl by být i dostatečně nosný, ale práce režiséra na mě působila amatérsky. Se snímkem má velký problém americká společnost. Naprosto odsoudili a zavrhli, že by Ježíš mohl být tmavé pleti. Je aspoň vidět jak se za pěknými slovíčky o smrti rasismu v US stejně skrývá nenávist. Když dojde k lámání chleba, skryté nitro (či výplň bochníku) se vždy ukáže. Třikrát FUJ USA. ()

Reklama

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Podtitul tomuto filmu by mohl vystizne tvorit nazev sekce, do ktere byl snimek na 41. MFF KV zarazen - Jiny pohled. Sverazna a osobita variace na pribeh Jezise Krista (zasazena do soucasne JAR) pusobi na divaka skutecne jinak, nebo-li nove a nezvykle. Avsak rozhodne zajimave. Filmu vynika hudebni slozka, diky niz muzeme de facto take sledovat prvni biblicky muzikal (pokud se nemylim, zadny jiny muzikal na toto tema jsem jeste nevidel:-). Prece jen mi ale jeste bude chvili trvat, nez si na tyto opravdu "jine" filmy zvyknu a budu schopen je konzumovat se stejnou samozrejmosti jako ty "normalni". ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama