Reklama

Reklama

Kdo je tady ředitel?

  • Dánsko Direktøren for det hele (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivá komedie, která zcela vystupuje mimo tradiční téma a styl Larse von Triera. Majitel IT agentury si vytvořil postavu imaginárního šéfa, ale když chce firmu prodat, nezbývá mu než najmout podřadného herce, který bude zaskakovat nejen při jednáních. (Febiofest)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Lars von Trier je pro mne zárukou toho..…..vlastně pro mne žádnou zárukou není, jeho filmy jdou mimo mě. Manifest Dogma 95 mě odradí na dálku. Kdo je tady ředitel? jsem viděl neúmyslně když jsem uspával dceru u televize, od které mi předtím úspěšně schovala ovladač a nutno podotknout, že mi to moji práci značně ztížilo, neboť jsem častými „výprsky“ smíchu usínající dítě budil. Námět a scénář je opravdu perla, přes občasnou naivitu jednání postav jsem se nad absurdními situacemi a bravurními dialogy skvěle bavil. Jednu hvězdičku z plného počtu strhávám za odporné střihy, které jsou nejspíše nějakou uměleckou licencí, přičemž v mých očích filmu dodávají nepříjemnou pachuť amatérismu! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ironická absurdní komedie, která přitom syrovosti emocí těch několika málo postav v ní připomíná spíše tragedii a dějem zase skoro až pojednání o povrchnosti prvního dojmu a o mnohdy až extrémní vyhrocenosti vztáhů v uzavřené komunitě. A zároveň také obrovská pocta všem hercům. kteří se snaží plně splynout se svou postavou a vnáší do scénáře ji ovládajícího okamžité improvizace jak na divadelních prknech, tak i před filmovými kamerami. Zajímavým prolnutím divadelního "statického" stylu a filmově "volného" snímání obrazu je v Boss of It All i originální kamera. Ta je vždy za všech okolností absolutně statická, ale až extrémně agresivním střihem na detaily a zpět na celkový obraz při neustálém měnění úhlu záběru vytváří režisér velmi jasný přehled o scéně a působí velmi dynamicky, byť se odehrává jen ve velmi málo různých lokacích (kancelářích). Bohužel, Trier se až příliš zahleděl do ironického a vnějšího pohledu na tuto komedii a záměrně likviduje všechny katarzní situace které by ve filmu mohly nastat a ignorováním diváckých očekávání (a kauzality zločinu a následného adekvátního trestu) tak z vynikajícího filmu dělá jen zábavnou hříčku. Prostě slovy nejsympatičtější postavy filmu: "Zasraní, zasraní Dánové!" 8/10 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lars von Trier je trošku těžkotonážní režisér. Nedá se u něj čekat nic jiného, než něco originálního, co buď sedne, nebo vysloveně nasere. Kdo je tady ředitel? je dost zvláštní film, kde kamera se vůbec nehýbá, a jak jsem se dozvěděl, tak je vše ještě natočeno dost zvláštním postupem, což mi potvrdilo i samotné záběry kamery. Kamera byla totiž statická a jednotlivé záběry se mezi sebou sekali tak, jak lidé mluvili. Mimoslovní pohyby byly často jednoduše vyškrtnuty. Zajímavý a musím říct, že mně to nijak nevadilo. Důležitá totiž byla konverzační část, která byla fakt skvělá. Nejbrutálnější byl ale ten dánsko-islandský vztah, ten mě vysloveně bavil. Ono taky, koho by nebavilo sledovat, jak na jedné straně mluví dánsky, na straně druhé to překládají do islandštiny a je to jako kdybyste překládali Moravákovi, co říká Pražák a suverénně si na to vzali překladatele. ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Díky za vaše slova, bůh nám buď milostiv, aby byla poslední.... tato věta, pronesená jedním z aktérů, mně zcela promluvila z duše, neboť něco tak ukecaně otravného jsem nezažila v tomto, a myslím, že ani ve všech svých minulých životech. Nechť jsou má slova varováním pro všechny fanoušky von Trierových nekomediálních snímků, abych je ušetřila zklamání, i když, teď mě napadá - vlastně je to pořád Lars, ten zprostředkovatel beznaděje a neštěstí, jen v jiné formě - vše beru zpět - táááák, až do dna... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

úplne geniálna záležitosť, v ktorej trier na plné gule robí to, čo ho najviac baví a čo vie najlepšie - hrá sa - hrá sa so žánrom tak precízne a tak do dôsledkov, že je to občas až absurdné a zahrávanie prerastá do parodovania, karikovania. samozrejme si celý čas robí dokonalú srandu - z filmu ako takého, zo seba, z dogmy 95, z komédie ako žánru a napokon aj z divákov, skrátka aby ani jedna zložka neostala opomenutá. záverečný autorov výrok je úplne trefný, ostatne tých trefných vecí tam je omnoho viac - no a pri tom všetkom to je navyše aj podarená sranda. ten trier ma neprestane udivovať a prekvapovať (no a v neposlednom rade - tešiť) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Dánská herečka Iben Hjejle, která se ve filmu objevila v milostné scéně na kancelářském stole, může být českým divákům známa také z reklamy na Českou spořitelnu. (Wade)
  • V dánské verzi filmu bylo ukryto množství vizuálních prvků. Tyto vizuální prvky, zvané „Lookey“, byly součástí jakési soutěže, jejíž úkolem bylo všechny najít. Vítěz získal cenu a mohl si zahrát v dalším filmu Larse von Triera. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy zaměstnanci obědvají a Kristoffersonem (Jens Albinus) začne mluvit o řediteli velkého ředitele, pozice Ravna (Peter Gantzler) se různě mění. (T081)

Související novinky

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

03.06.2007

Tento osobitý dánský tvůrce právě prožívá svoji osobní krizi a topí se depresích. To a mnoho dalšího prozradil sám Trier v rozhovoru pro dánský deník Politiken. Jeho duševní stavy jsou až natolik… (více)

Reklama

Reklama