Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zia to má těžké: nechala ho přítelkyně, rodiče mu nerozumějí a – no jo, zrovna spáchal sebevraždu a teď žije „na onom světě“. Je to svět plný podřadné práce, sešlých barů, bývalých přítelkyň a nefungující dopravy. Jen co se v něm Zia octne, získá dva nové přátele: mazaného rockera ruského původu s podivným šarmem a inteligentní sexy naivku, která chce dokázat, že je tady omylem. V rozpadávajícím se oranžovém kombíku, který drží pohromadě pouze díky lepicí pásce, vyrazí společně na cestu, kde potkají neodolatelného Knellera (Tom Waits), který je provede poslední verzí Utopie. Film plný nečekaných zázraků a absurdního humoru ukazuje, jak je lidský život ve skutečnosti vzácný a nepředvídatelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Imune 

všechny recenze uživatele

Za mě jedna z nejlepších slaďáren, jaký jsem kdy viděl. SPOILER ALERT: Vyzdvihnul bych absurdity typu černá díra pod sedačkou u spolujezdce nebo posílání sirek do atmosféry, ale taky jsem si tu oblíbil sympatickou Shannyn Sossamon. Film působí ze začátku trošku depresivně (kupodivu), ale průběžně se z něj stává moc příjemná oddechovka. S klidným svědomím se dá i odpustit docela předvidatelnej konec. 80% ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Výborný filmek, který se mi přesně trefil do nálady. Špinavé prostředí onoho světa, podivné existence a atmosféra v něm byly prostě úžasné. Spoustě lidí by se mohlo zdát, že jde jen o další road movie, ale pro mě to byl film o tom, že nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř, a i když je vám nejhůř, tak by jste přesto neměli ztrácet naději... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milý nenápadný snímek, který se z větší části odehrává v záhrobí. Tedy na onom světě, ale těžko říci, zda jde o očistec, když je vše takové bezvýchodné, ošuntělé a ubíjející, jak by nejspíš vypadalo předpeklí. Lidé zde také chodí do práce, řeší své problémy, ale současně ví, že jsou po smrti. Tedy ne po obyčejné smrti, tady se scházejí jen sebevrazi. A jak se raduje rodina, co se zde navzájem shledala i se psem! Zia hledá svoji přítelkyni, když zjistí, že tu někde musí být, zatímco mu pod rukama vzniká něco nového. Kouzelný Tom Waits nezklame nikdy! A jaká hudba by mohla hrát v baru pro sebevrahy? Samozřejmě od Joy Division... Za úplný konec dávám hvězdu navíc, přeci jen, takhle život končí málokdy.... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Príjemný príbeh v štýle "Goodbye cruel world" paradoxne začínajúci tam, kde ostatné filmy končia. Začína smrťou, ktorá má byť znovuzrodením "pošahaného" osudu, pokračuje veľmi príjemne a odľahčene. Dej odkazuje všetkým suicidálnym a nesuicidálnym (ne)šťastlivcom, že čo ak je koniec len ďalším začiatkom? Film sa určite oplatí vidieť, zaujme viac originalitou ako hereckými výkonmi. Najoriginálnejšou pasážou je geniálna tajomná diera pod sedadlom:). ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vskutku originální počin. Svět, kam se dostane mladý Zia poté, co si podřeže žíly je fascinující. Nečekejte však nějakou fantastickou zemi za zrcalem, ve skříni, nebo za mostem. Na první pohled je toto „místo“ k nerozeznání od našeho světa, akorát že se tu nikdo nesměje, nerostou tu květiny, všichni jsou mrtví, občas se dějí zázraky a v autě pod sedadlem spolujezdce je černá díra. Tato šílená road movie plná originálních nápadů a zajímavých zastávek však zakončí svou pouť poměrně nudným a nelogickým vyvrcholením, které jí ubíra jednu hvezdičku z maximálního hodnocení. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Pieseň, čo zaznie v prvej scéne "Dead and Lovely" naspieval Tom Waits. Tento herec a príležitostný muzikant vo filme rovnako stvárnil postavu Knellera. (Filip258)
  • V záverečnej scéne je možné počuť skladbu “Szomorú Vasárnap“ (“Ponurá nedeľa“) od maďarského skladateľa Rezső Seressa. Táto skladba sa po celom svete preslávila ako hymna samovrahov. (Astaroth666)
  • Vyobrazenie postavy ruského hudobníka Eugena je inšpirované spevákom skupiny Gogol Bordello Eugenom Hutzom. Pár songov od tejto skupiny je možné si vo filme vypočuť. (toi-toi)

Reklama

Reklama