Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zia to má těžké: nechala ho přítelkyně, rodiče mu nerozumějí a – no jo, zrovna spáchal sebevraždu a teď žije „na onom světě“. Je to svět plný podřadné práce, sešlých barů, bývalých přítelkyň a nefungující dopravy. Jen co se v něm Zia octne, získá dva nové přátele: mazaného rockera ruského původu s podivným šarmem a inteligentní sexy naivku, která chce dokázat, že je tady omylem. V rozpadávajícím se oranžovém kombíku, který drží pohromadě pouze díky lepicí pásce, vyrazí společně na cestu, kde potkají neodolatelného Knellera (Tom Waits), který je provede poslední verzí Utopie. Film plný nečekaných zázraků a absurdního humoru ukazuje, jak je lidský život ve skutečnosti vzácný a nepředvídatelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

swamp 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý je svět, ve kterém se většina příběhu odehrává, hudba, kterou v průběhu filmu slyšíme (hlavně Gogol bordello) a postavy, které tak pohodově jdou za ně(i)čím - anebo vším? A není jednodušší nehledat? :) Tolik a více otázek si během filmu možná budete klást, ale bude to vlastně úplně jedno, protože ono to nějak dopadne. :D Ale vážně - hrozně příjemná road movie, u které mě jen trochu zamrzelo větší nevyužití toho "fantasy" světa. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Vítejte ve světě, který obývají pouze posmutnělé duše lidí, kteří si dokázali sáhnout na život, vítejte ve světě, který je prostý jakýchkoliv úsměvů, ve světě nasáklým melancholií, kde ani obloha nemá tu správnou barvu a kde se v noci nedočkáte jediné hvězdy, vítejte do světa sebevrahů. Může vůbec na místě plném beznaděje vzniknout něco tak křehkého, jako je láska? Ale ano, může, Wristcutters jsou totiž dalším romantickým filmem pocházejícím z té nezávislejší oblasti amerického filmového průmyslu.Je to romance poněkud netypická, surrealistická. bizardní, černohumorná, cynická, smutná, poetická, vtipná, je to prostě všechno možné, jen ne další sterilně dojemný filmový zážitek, na to je tento film až moc originální. Vítejte ve světě, který stojí zato navštívit. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film jsem narazila úplnou náhodou (přes pár fotek na hádejfilm.cz) a jsem za to vděčná. Další povedený nezávislák s parádní Sossamonkou, excelentníma postavama ve vedlejších úlohách a už méně excelentním hlavním hrdinou, který moc charismatu nepobral. Nevím, čím mi ten film pořád připomínal Interstate 60, možná to bylo tím cestováním, možná právě neobyčejnýma postavama, možná slepým hledáním přítelkyně, jen ten fantasy svět mrtvých sebevrahů tady nebyl tak propracovaný, jak by mohl být (de facto náš svět ochuzený o to dobré, ikdyž né o všechno), každopádně se mi film líbil a ráda se mezi sebevrahy ještě někdy podívám. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Nemají chuť žít, tak spáchají sebevraždu, a sakra, ono to moc nepomůže, ba co víc, je to ještě horší. Zajímavé ztvárnění toho, jak by mohl vypadat posmrtný život sebevrahů. Nevím tedy, co koho vedlo k označení komedie, ale bavila jsem se. Road movie jsem nikdy na chuť nepřišla, ale tohle není typická road movie. Velmi mne zaujaly drobné zázraky jako vznášející se předměty nebo podlaha automobilu s vlastnostmi jako Bermudský trojúhelník. Toto originální dílo rozhodně stojí za povšimnutí. ()

Davson 

všechny recenze uživatele

5* z čistě subjektivního hlediska. Wristcutters (v českém překladu Sebevrazi) nejsou dokonalý film, mají své chyby, ale k čertu s tím. Mě se ten film trefil přesně do noty, mám rád takové filmy o mladých, o lásce, je to originální, je to vtipné a když se na konci Shannym Sossamon tak nádherně usmála, tak nemůžu hodnotit jinak. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Celý film je doprovázen písněmi skupiny Gogol Bordello. (Aurorka)
  • Vyobrazenie postavy ruského hudobníka Eugena je inšpirované spevákom skupiny Gogol Bordello Eugenom Hutzom. Pár songov od tejto skupiny je možné si vo filme vypočuť. (toi-toi)
  • V záverečnej scéne je možné počuť skladbu “Szomorú Vasárnap“ (“Ponurá nedeľa“) od maďarského skladateľa Rezső Seressa. Táto skladba sa po celom svete preslávila ako hymna samovrahov. (Astaroth666)

Reklama

Reklama