Reklama

Reklama

Karin

(seriál)
  • Japonsko かりん (více)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Víte, že ještě žijí upíři? Prohánějí se nocí, česnek jim moc nevoní a jejich koníčkem je - překvapivě - sání krve lidem. Jenomže existují i výjimky; taková Karin je „nenormální“ upír. Funguje totiž obráceně. Místo aby krev hltala jako zbytek její rodinky, má krve nadbytek a sem tam ji musí dostat ze svého těla ven, nejlépe v podobě transfuze. Což je pro členku upíří rodiny velmi trapné. Ale co je pro Karin opravdu nejtrapnější, je to, že v případě nenalezení vhodné oběti, začne přebytečná krev stříkat z jejího nosu a pokropí všechno okolo. A do toho se zamotá nový spolužák Kenta Usui, který zjistí toto nemilé tajemství. (Zíza)

(více)

Recenze (15)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V podobě Karin k nám přichází další ztřeštěné rabukome s netradiční hlavní hrdinkou. Tentokrát je to upírka, která krev nesaje, ale produkuje. Jelikož nemá velkou chuť skrze své špičáky vypouštět přebytečnou krev do lidských nebožáků, vymalovává purpurem své okolí. Tolik nosebleedů jste ještě neviděli. Situace je nyní horší, neboť do školy nově nastoupil Usui Kenta, který dokáže z neznámého důvodu Karinin krevní oběh neobvykle nabudit. Karin to nemá lehké ani doma, neboť upír, co nesaje krev, není žádný pořádný upír. A tak je neustále bita svou panovačnou matkou, otec se cítí povinen jí ochraňovat jako malou holčičku a její sukničkářský bratr jí pohrdá. Snad jen její temně a nešťastně působící sestra Anju k ní má vcelku normální vztah. A když přijede lovec upírů Winner a do Karin se bláznivě zamiluje, stává se poklidný život naprosto nemožným. Ovšem Vampire Hunter Winner není žádný Vampire Hunter D a i když se jmenuje Winner, kolikrát působí jako pořádný looser. Jak se to všechno vyvrbí, to se už podívejte sami. Karin mě o svých kvalitách začala sice přesvědčovat až ve třetím díle, ale nakonec přesvědčila. Slabé ****. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Karin sa nesie v duchu strelených romantických anime á la Rumiko Takahashi. Hlavná hrdinka je prostredný potomok rodinky upírov klanu Maaka (pojapončené „Marker“), pekne si nažívajúcich a užívajúcich niekde v Japonsku. Karin má však jeden obrovský problém, pretože nie je blood drinker ale blood maker. Nuž pri stretnutí s jej obľúbenou krvnou skupinou, ktorou je nešťastie má dve možnosti : buď pustí gejzír krvi z nosa alebo sa zahryzne do obete a poskytne jej poriadnu infúziu čo zabezpečí hyperaktivitu dotyčného neboráka na pekných pár dní. Za túto vadu je považovaná za čiernu ovcu rodiny, čo jej maminka zvykne pripomínať údermi papučou po hlave a starostlivý ocko zas doliezaním za svojou adolescentnou dcérou. Starší brat (mimochodom tu je betónová inšpirácia knihami Anne Rice) ňou opovrhuje a jedinou členkou rodiny ochotnou vždy pomôcť je flegmaticko cynická mladšia sestra Anjou (môj absolútny favorit z celého seriálu) a jej schizofrenická bábika BGE. Problémy Karin sa prehĺbia v okamihu, keď sa do jej triedy dostane Kenta Usui. Kenta spolu s jeho maminkou Fumio sú totiž továrne na depresiu a tak školské steny razom dostávajú červenú farbu. Nuž a keď ste prsatá sexi upírka, musíte byť pripravení na všetko. Napríklad, že z Európy dorazí zapálený kjúketsuki hantá (vampire hunter) Winner Sinclair (taký mix Tatewaki Kuna z Ranmu 1/2 a Amélie zo Slayers s absolútne bohovým prízvukom), ktorý sa na potvoru zahľadí práve do vás. Alebo že sa zobudí vaša 200 rokov odpočívajúca babička, ktorá zo všetkého najviac žiarli na vaše štvorky, keďže je plochá ako doska a ktorá vám chce zlikvidovať frajera. Na rozdiel od podobne koncipovaných diel ako Ranma, či Urusei Yatsura však Karin chýba tá neskutočná absurdita point jednotlivých dielov spomenutých anime. Je to však veľmi príjemná, milá, romantická a najmä vtipná zábava. 9/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

První polovina mi tak trochu splývala, tak pořád se dělo dokola to samé v trochu jiném kabátě, ale to vůbec nevadí, protože to příjemně a rychle uteklo a otevřelo prostor napínavější a dynamičtější druhé polovině. Bylo fajn usmívat se nad Karin; vážně takovýho sympatickýho upírka abys pohledal :-) A co teprve její rodinka..! Na relax je to výborná volba. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Karin aneb být upírem je tak trapné! Upřímně, nemám moc rád filmy o upírech, protože z nich na mě padá většinou takový stísňující dojem. Je to také téma neveselé a plné klišé. Japonci však dokázali, že to jde i jinak. Po hráběti Káčulovi ;) mám tak možnost vidět další komediální animovaný seriál. Karin je upírka v pubertě a má jeden problém. Je totiž takový upír naruby. Nemá ráda tmu a nevadí jí světlo, takže může chodit normálně do školy. Co je však horší, nejenže krev nesaje, ale produkuje, což se projevuje většinou v tu nejméně vhodnou chvíli, obzvláště poté co přišel do třídy nový spolužák Usui, na něhož Karin reaguje hotovými „krvetrysky“ z nosu. Její rodina má tak o ni starost a často vysílají Anju, mladší sestru Karin, aby dala po ní do pořádku paseku… Jako celek je seriál vcelku vyvážený a po celou dobu se nenudíte, za což mohou nové postavy, jež se v průběhu objevují seriálu objevují. Zmíním se pouze o lovci upírů Winnerovi, a to v záporném smyslu, poněvadž je to otravný trouba, jehož postava neprojde, stejně jako většina postav, žádným vývojem. Výše zmíněné krvetrysky po nějaké době však dost vadí a samotná závěr je dosti o ničem. Celou dobu čekáte na grandiózní finále, a to, co se stane na konci působí jako studená sprcha. Hudba je dobrá, aby ne, když je jím tvůrcem Masara Nishida. Animace je vcelku nezajímavá. 60 % ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

V té záplavě upírských seriálů a knížek je tohle opravdu příjemná změna. Konečně je tu něco veselého a pozitivního, co člověka příjemně nabudí v porovnání s další produkcí. Vlastně mám radši tenhle typ komediálních seriálů, protože se mi na rozdíl od sitcomů nálada neztratí s koncem dílu. Není to sice nic světaborného, ale za shlédnutí to stojí. Pokud někoho odrazuje ultra ecchi opening, můžete to klidně ignorovat. Uvnitř anime toho naštěstí moc není. Zato je tu fantastická rodina upírů, která nemá konkurenci. Jen je škoda, že to nebylo víc o nich a že neosekali vztah hlavní hrdinky. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

S Karin se člověk nenudí, žádná z postav není průměrná a nesplývá z davem. Karinina rodinka jsou nejen úpíři, ale taky pořádně blázviné postavičky - zvláště matka a její papuče (ehm obuv, ne manžel, i když ...). Nejdříve řeší Karin problémy spojené se svým podivným upírstvím, pak s Usuiem, poté se na scéně objeví Winer a z rakve vstává babička...Ubohá Karin, všechno je to tak ponižující. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

ÁÁ, dobrá blbůstka! :D V hlavní roli rozpačitý emocuc, v jehož blízkosti lidé získávají dojem, že přemýšlet je zbytečné ( a možná dokonce ponižující ; ) ). Ale ať byl celý seriál jakýkoliv, konec mě naprosto rozsekal... ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že Karin je celá složená z úplně typických rabukome prvků a ničím nevyniká, ale dohromady ten seriál tak dobře šlape a baví, že se až divím proč, když téměř neobsahuje nic, co bych neviděla jinde. Zkrátka, celou dobu mi ani jedna postava nepřišla nudná nebo hloupá, konec graduje jako blázen, no prostě fakt milá série. ()

Tichošlápek 

všechny recenze uživatele

Skvělé, upíří, romantické a vtipné anime, které stojí za shlédnutí. :-) Tohle bylo jedno z prvních anime seriálů, které jsem viděl a jsem za to rád. Možná díky tomuhle jsem se stal Otaku :-). Postavy jsou mi sympatické (Lovec je nejvtipnější :D), obsahuje dobré pointy a ke konci je to dokonce i akční. :-) Také to ukazuje různé problémy jako třeba nezaměstnanost či obtěžování. Jen škoda, že neudělali další sérii. Opravdu škoda! ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

No budem stručný. Karin je vydarené pohodové anime z romantickou témou, veľa humorom, ktorý však vylúdi úsmev ale do kolien vás nezloží. Po príbehovej stránke tiež toho veľa nenavymýšľa a v podstate sa drží osnovy šónenu. V podobnom duchu sa nesie kresba aj hudba. No 8 bodov. ()

Amadeo 

všechny recenze uživatele

Je ťažké byť upírom, keď nie ste upír ako sa patrí a sluší a ešte aj puberta s vami mácha. A je to ešte horšie, ak namiesto sania krvi , krv tvoríte. Karin nenápadná školáčka z usporiadanej viacdetnej rodiny upírov , si užíva svoj spokojný daywalkerský život , kým ho nenaruší príchod nového spolužiaka Kenta a volanie krvi. Všetko sa ešte skomplikuje , keď na scéne objaví poctivý lovec upírov Winner , ktorý sa just jak na potvoru musí zamilovať rovno do Karin. Z nenápadného názvu Karin sa vyklubala hitovka posledného bratislavského animeconu (aspoň pre mňa). Sympatická animácia, dobrý dej, krásne hlášky a nádherná rodiná atmosféra ( tajomná Anjou, charizmatický bráška ala Lestat od Anči Ryžovej, nezabudnuteľná babička či vždy dobre vyvchovávajúca mamá....), čo viac upír ako ja môže chcieť. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

No čekal jsem od tohoto anime víc. Musím uznat, že upírské téma je tu netradičně zpracováno, ale vše je naprosto nedotažené do konce. Jediný co tu je nejvíce zajímavé je komediální stránka. Naprosto žádné napětí, kdy kolikrát by se dalo pořádně vystupňovat, ale hnedka v zárodku je zabito. Nejnapínavější je snad ten poslední díl u toho jezera. A to je stejnak pořád slabota. Myšlenka upírů a lovců je opravdu nedotažena - lovci jsou spíše k smíchu a lidi zachraňující upíři od negativních vlivů jsou největší absurdností. Ani tý romantice nedali pořádně prostor jí nějak lépe dokončit. Animace je mírně podprůměrná (kdy snad nejlepší jsou postavy Karin, Anju a jejich babča). Hudební stránka je naprosto k ničemu. ()

bittersweet 

všechny recenze uživatele

Hned po prvním díle si mě toto anime získalo, takže jsem všech 24 dílů shlédla během jediného dne. Nápad stvořit „upíra naruby“ je skvělý a zatím jsem se s něčím takovým nesetkala. Určitě doporučuji, poněvadž zažene nudu a je stále na co se dívat, příběh se posouvá. Mé nejoblíbenější postavy jsou Anju a Elda. Mangu si můžete přečíst v angličtině zde: http://www.onemanga.com/Karin/ ;) ()

maneki_neko 

všechny recenze uživatele

Neskutečně rozkošné anime o každodenních slastech a strastech rodiny upírů žijících v odlehlém domě v menším japonském městečku. Tahle vskutku netradiční rodinka žije svým poklidným životem, což v jejich případě znamená pobývat v domě, nevycházet ven za denního světla a popíjet čerstvou lidskou krev. Jedinou výjimkou je prostřední z dětí, Karin, která je jako jediná imunní vůči dennímu světlu a dokáže se velmi dobře adaptovat mezi smrtelníky. Pak je tu její mladší sestra Anju neprojevující téměř žádnou mimiku na obličeji. Nejstarší syn Ren zneužívá svých nadpřirozených schopností k okouzlení spanilých dam bez sebeúcty, které zatáhne do místního hotelu, vysaje jim krev a ty masochistky si to ještě užívají. Démoničtí rodiče těchto povedených děcek také velice pohladí na duši. Tatínek Henry se jakožto správná hlava rodiny nechává svou ženou a maminkou svých dětí Carrerou opakovaně boxovat pantoflí do obličeje. Velmi humorným prvkem seriálu je také Karinin nosebleed, který dostává pokaždé, když vycítí svou lidskou oběť odpovídající preferencím typu krve, jež vysává. Ale pak se Karin stane něco, co nečekala. Potká vcelku průměrného kluka Kentu Usuiho, který jí (nejen) kvůli své krvi přitahuje. Jak můžeme zjistit, je zde mnoho skrytých metafor, které jsou vlastně triviální leč velmi sofistikovaně vysvětlené. Velmi pěkná animace, chytlavý opening a zajímavý příběh, který se dost slušně vyvíjí. ()

Reklama

Reklama