Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři moskevské prostitutky – Nina, Aňa a Kira – se nabízejí na špinavém plácku u Rudé brány. Kšefty jim prostředkuje „firma“, na jejímž sexuálním byznysu se cynicky přiživuje i místní milice. Schází se tu nejroztodivnější klientela. Od snílků po devianty a zbohatlíky všeho ražení, kteří vyžadují ty nejvýstřednější služby. Dívky od provozování jejich řemesla neodrazují ani nejotřesnější zážitky. Každá má svůj příběh a pádný důvod, proč opustila rodinu a dala přednost chodníku. Každá se naučila zažitým hrůzám nadřazovat pomyslnou nezávislost, spočívající ve skromném finančním zajištění. Kdykoli a kdekoli jim hrozí oloupení, uplácejí si i jistotu střechy nad hlavou v bizarním slumu u železniční trati. O životě plném násilí, bezohlednosti, ponižování a zla si iluze nedělají. Vypudily city ze svých týraných těl, vyzbrojily se otrlostí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když se občas zcela společensky unavený toulám noční Prahou a vidím ty štětky, napadne mě jedno, proboha kdo s nima může chtít něco mít. To už bych si to rozdal radši s lachtenem, ten je alespoň čistotnej . Ostatně ona tomu odpovídá i cena a styl nabídky. Opravdu na tohle musí slyšet jen totální uchýlaci. Tenhle film to vlastně jen potrzuje. Nepochybuji o tom, že ty holky maj fakt drsnej život, ale nemyslím si, že nějaká touží bejt lacinou šťětkou na Vaclávaku, jenže osud se nikoho neptá a únik z kruhu nemá mnoho cest . Film je sice tvrdá realita, ale Ameriku neobjevil. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Ruský naturalistický film volně vyprávěný o úpadku a zoufalství prostitutek v drsném prostředí bídy, zvrhlosti, alkoholu a duševní prázdnoty, se může odehrávat všude tam, kde je láska podmíněná placeným sexem. Představuje obraz bezútěšného života a smutný osud prostitutek, kterým je mnohdy upírán návrat do normálního života. Závěrem bych rád dodal, že v žádném případě neodsuzuji tyto ženy. Pozitivní na tomto příběhu je, že ukázal nitro duše lehké holky, že má srdce otevřené…. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Už dávno tvrdím, že keby v tejto "brandži" nebol dopyt, logicky by nebola ani ponuka, a (nielen) dievčence by mali po problémoch. Ovšem pár tisícročí sa už situácia nemení, kšeft ide stále dobre, tak si aspoň dovolím trošku odľahčiť tému veršíkom od kapely Horkýže Slíže: Ľahké ženy dozaista celkom ujdú, Majú v sebe, vyžarujú zvláštne fluidum, Majú v sebe stokrát za deň rôznych pánov, Ukoja vás všetkých podľa vašich plánov. ()

bassator

všechny recenze uživatele

41st KVIFF 2006 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - Soutěžní sekce (Tochka / THE SPOT / Děvky) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Tento film by som povinne premietal všetkým dievčatám, ktoré uvažujú o "kariére" štetky. Mne osobne bolo na zvracanie ešte veľmi dlho po zhliadnutí. (12.7.2007) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ak by niekedy vaša dcéra, kamarátka alebo nejaká blízka osoba vymýšľala bláznovstvá a chcela sa dať na prostitúciu, tak jej pusťte toto, nech vidí ako si to schytávajú také osoby, nielen od pasákov, ale najmä zákazníkov, bohatých, či úchylných, no predpokladám, že väčšina ľudí takto blázniť nebude. Celý film je vlastne o tom, o poníženiach a neschopnosti uniknúť, čo nakoniec nekončí veľmi dobre. Takto jednoducho postavený film, kde to mohli rozviť na rôzne spôsoby, no jediným, čím sa to stupňovalo bola len brutalita a špina, je pre mňa skôr strata času. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

...aneb těžkej život ruskejch čubek. Dočkáte se divnýho, úchylnýho i toho nejhoršího chování k lehkejm děvám a takovejch topornjch hlášek jako "Nedostanete Ninku jakože mrtvej nedostane menstruaci!" Nevim, komu je tenhle film určenej. Možná to má být odstrašující film s ponaučením pro budoucí kurvy, který by se tímhle jednou chtěli živit. Ale nenapadá mě důvod, proč by kurva chodila na film o kurvách. Možná to má působit na potenciální klienty, aby viděli, do jakejch špinavejch šepletí chtěj strkat (i když za to ani nějak moc nemůžou, páč to z nich udělali chlapi hovada a tenhle podělanej svět). Slintalové si užijou trochu nahoty. Podle mě je to dost sračka, která by teoreticky neměla nikoho bavit. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Z průřezů životů hlavních hrdinek je jasně vidět, že žádná si prostituci ani zdaleka neplánovala. Ale stejně jak se mluví ve filmu, paralely se jednou mohou protnout, stejně jako se jejich vzdálené životní cesty protly v žumpě prostituce, která pro ně velmi brzy značí "circulus vitiosus". Navíc bych řekl, že není kruh jako kruh, ten moskevský bude velmi poctivý. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nina, Kira, Anya, tři moskevské prostitutky, si sice v posledních dnech nežijí úplně nejhůř, ale každá z nich má za sebou nehezké zkušenosti, které je svedly dohromady. A to jediné, přátelství, jim zbývá... Rozhodně oceňuji záměr tohoto filmu a celkovou originalitu, rozhodně filmů, které nahlíží pod pokličku nejstaršího řemesla není tolik. Ale jelikož podobným kratochvílím neholduji, a navíc východní nářečí a vzhled těchto dívek, by mne od podobných choutek odradil stoprocentně. A ani film mne nikterak nezaujal - koukal jsem koukal, a při závěrečných titulcích si říkal - proč asi tento film vznikl? Aby těm holkám pomohl? To asi těžko. Aby šokoval? Na to byl až málo kontroverzní. Škoda, nápad i potenciál tu byl... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

To,že se v Rusku žije na velké hnědé,to víme všichni.To,že prostitutky se tam mají na velké hnědé tuplem,tak to si nejspíš každý také domyslí a nemusí nám to někdo předkládat ještě navíc takhle nudným a těžkopádným způsobem.Celé je to naprosto průhledné.Film nemá prakticky žádný děj a atmosféru,postavy a jejich trýznivé osudy se zde střídají jak na běžícím pasu,ale prakticky nikoho nemusí zajímat,protože stejně málokdo se dozví,kdo je vlastně kdo,proč dělá to,či ono,o jejich jednání ani nemluvě.Únik z kruhu mi skutečně nepřinesl vůbec nic,jen pár fádních příběhů vodporných šlápot,které se spojí v jeden zbytečný kopanec.Spousta primitivních keců,špína,bída a co?Pro mě zbytečnost,ikdyž chápu,co autoři chtěli zřejmně Únikem z kruhu říct,ale buď to měli udělat drsnějc a naturalističtějc,anebo se víc věnovat jedné linii a neudělat jeden velký nesmyslný guláš. ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Partička kurviček, reálná atmosféra. Mírně roztříštěný děj, nahrazuje dobré herecké obsazení. Tohle by se mělo promítat na středních školách všem těm "barbínám", co se rozhodují nad brigádou v Kauflandu, nebo lépe placenou na nádraží. ()

seba 

všechny recenze uživatele

Začnu pár přídavnými jmény - syrové, surové, kruté a reálné (v Rusku jsem nikdy nebyl, ale působilo to tak na mě). Forma se pohybuje někde mezi filmem a hraným dokumentem a výkony hereček a i vyznění celého filmu je velice působivé. Každodenní přežívání i vetšinou brutální flashbacky do minulosti pouze doplňovaly bezútěšnost existence tří hlavních hrdinek (i když se tam se objeví i jiskřička humoru a něčeho dobrého). Musím říct, že film tísnivě zapůsobil nejen na mě, ale i na celebrity okolo (seděl jsem vedle Vaška Postráneckého, a kousek od Petra Zelenky, Radka Johna, Zlaty Adamovské). Každopádně nejlepší kulturní zážitek letošního (2006) karlovarského festivalu. ()

Reklama

Reklama