Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou temného příběhu z dnešního Berlína je patnáctiletý Michael Polischka. Když se s jeho půvabnou, leč nevyrovnanou matkou Miriam rozejde bohatý milenec a vyhodí je oba na ulici, uváznou v mizerném bytě na bezútěšném předměstí Neukölln. A ve světě násilí, drog, pouličních gangů, mladistvých zlodějíčků a rváčů je tak snadné dostat se na šikmou plochu. Chlapec s upřímnou tváří, jehož tvrdě šikanují starší spolužáci, sice získá pár nových kamarádů, ale stává se až příliš snadnou kořistí místního podsvětí. Setkání s bossem Hamalem a jeho nohsledem Barutem změní Michaelův život a vystaví ho kruté životní zkoušce. Film vyniká autentickou atmosférou a otevřeným pohledem na sociální problémy těch, kteří propadli společenským sítem a zoufale bojují o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Jo šlo to. Mělo to takovou dost správně vybalancovanou atmosféru - ne moc temný ale zároveň nic veselýho, sedělo mi to. Jen mi přišlo, že ten kluk je vlastně taková figurka, co v tom filmu dělá všechny věci, který od něj osud očekává... přišel mi moc odevzdanej. Rozhodně zajímavé vidět arabskou mafii v německu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Psychologicko-kriminální drama se zřetelně evropským vizuálem, které se snaží s ohledem na syrovou autenticitu zachytit život v horších čtvrtích velkoměstské periferie se spoustou přistěhovalců a sociálně slabších rodin. Hlavní hrdina jednak pochází z neúplné rodiny a jeho matka má velmi svérázně konzumní přístup k mužům, jednak se snaží v nepřátelském prostředí nejen přežít, ale i vyniknout a zvolí ošidnou cestu spolupráce s drogovým gangem. Snímek může některé diváky zklamat tím, jak nenaplňuje tradiční žánrová schémata a je vlastně docela nenápadný. Celkový dojem: 70 %. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film na mne zapůsobil dost chladně. Velkým plusem je kamera a hudba. Ale nedokázala jsem se do něj ponořit nebo se vcítit do jednotlivých postav. Chyběly mi větší rozbory charakterů postav a jejich psychologie. Jsou spíše nevýrazné. Celý příběh a chování postav je jakoby chladné a odtažité, bez emocí. Na tento film jsem se pouze dívala, ale nedokázala jsem se do něj dostat. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

60 % - Ve všech směrech průměrné krimidrama, které sice má "své chvíle", ale celkově nedokáže strhnout. Za hlavní příčinu toho považuju málo propracované, jednorozměrné postavy, scénář s několika nerealistickými zlomy (a nedotaženým koncem), kde často zahapruje i logika. Mladý David Kross jako Michael Polischka byl ale v pohodě a překvapil mě. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Čím vyššie lietaš, tím nižšie dopadneš. A gravitácia vie byť v takýchto prípadoch naozaj zákerným nepriateľom. Na podobnú cestu štverajúc sa postupne na vrch hory, ktorú mladý hrdina berie ako hľadaný únik z bezútešnej situácie, do ktorej sa dostáva po príchode do drsného prostredia Berlínskych "králikární", no postupne zisťuje, že toto putovanie je dlhé a ukrýva veľmi veľa nebezpečí, ktoré v sekundách rozhodujú o strmom páde. Naozaj vynikajúci, aktuálnymi problémami dospievajúcej mládeže(a nielen nimi) sa zaoberajúci(aj keď by sa dalo namietať, že to tu bolo naozaj prehnané, ale myslím si, že len v extréme sa dá poodhaliť rúška problému pre široké divácke spektrum) nemecký film, ktorý už u mňa dokázal úplne rozbiť klišé o nemeckej filmovej produkcii(záplava romantických komédií made in Germany, ktoré možno v húfoch nájsť v programoch nemeckých televízií). Ešte nesmiem zabudnúť spomenúť mrazivú hudbu, síce nie dokonalého filmu, ale v procese odtabuizovania tejto témy o to hodnotnejšieho snímku. 4,5* ()

Galerie (18)

Související novinky

Kate zaskakuje za Nicole

Kate zaskakuje za Nicole

15.01.2008

Jakmile Nicole Kidman dotočila válečný velkofilm Baze Luhrmanna Australia, s nadšením se vrhla na další projekt, nazvaný mateřství. S manželem Keithem Urbanem očekávají potomstvo, což je určitě… (více)

Reklama

Reklama