Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ovdovělá matka posílá svého syna Grześe, čerstvého maturanta, do Varšavy, aby si tam našel výnosné zaměstnání a zaopatřil rodinu. Štěstí se mu však vyhýbá stejně jako jeho sousedům ze zchátralého činžáku, kde k němu přilne třináctiletá prostitutka Dusia. Grześ, který se navíc stará o retardovaného bratra, trpí, že nemůže zavadit o slušnou práci. Jeho sestra vyřešila tíživou situaci soužitím se starým, cynickým senátorem a nadšená matka se k ní přistěhuje. Pro Grześe má jen výčitky a obviňuje ho z egoismu a neschopnosti. Soucitné, podobně nezakotvené lidi mladík potkává v laciné kavárně, kde často vysedává i bankovní hlídač Gerard. Zdá se, že bezútěšnost života je k neunesení. Gerard promýšlí plán přepadení banky, aniž tuší, jak snadno se jeho záměr může proměnit v tragédii. Děj člení songy Kazika Staszewského o lidech na rozcestí, kteří hledají východisko z proradné, ideály postrádající reality. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Aktuální pohled na polskou sociální problematiku. Snímek nepřináší nějaký nový nezaujatý pohled na danou tématiku, některé postavy jsou vyloženě ploché a hudební čísla do podobného typu filmů vůbec nepatří. Ovšem 3* si film zaslouží za snahu upozornit na sociální rozdíly vedoucí ke kriminalitě, slušný herecký výkon Roberta Olecha v hlavní roli a zajímavou kameru navozující pocit beznaděje. Čistý průměr. ()

bassator

všechny recenze uživatele

41st KVIFF 2006 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - Soutěžní sekce (Rozdroze Cafe / CROSSROADS CAFE / Kavárna na rozcestí) ()

Reklama

Galerie (33)

Reklama

Reklama