Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherry Swansonová, která byla závislá na drogách a spáchala loupež, se vrací z vězení. Přímočará mladá žena se snaží zařadit do běžného života. Naváže kontakt s bratrem Bobbym, který vychovává její dceru Alexis. S holčičkou, na níž jí velmi záleží, se pokouší obnovit normální vztahy. Nějakou dobu se zdá, že prolomí nedůvěru okolí a dodrží své předsevzetí fungovat jako zodpovědná matka. Úspěšně abstinuje a získá místo vychovatelky malých dětí... Zmatená Alexis však vyrůstá pod vlivem bratrovy manželky Lynn, která na Sherry žárlí. Odcizení dívenky s její skutečnou matkou se prohlubuje. Sherry, jež se mezitím spřátelí s drsným sympaťákem, propadne beznaději a znovu sáhne po drogách... Příběh byl podle autorčiných slov inspirován reálným osudem její kamarádky z dětství. Snímek Sherrybaby, natočený v lokalitách New Jersey, se opírá o přesvědčivý výkon Maggie Gyllenhaalové v titulní roli a prozrazuje autorčinu dokumentaristickou zkušenost. Ilustruje mechanismy návratu delikventů do standardní společnosti a je rovněž obecnější úvahou o mladých lidech, kteří v životě selhali a snaží se o nápravu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

eleska

eleska (hodnocení, recenze)

nechápu to nízké hodnocení?? včera jsem se na to koukala ve filmovém klubu a i přes silnou únavu mě to vtáhlo a za Maggie Gyllenhaalovou bych i dýchala. v tomhle byla úžasná. pokud slzy z emocionálního pohnutí mohou být měřítkem kvality, tak z mé strany rozhodně 8/10 ***spoiler alert*** ani jsem nedoufala, že se z výletu s dcerkou vrátí - possible happyend.. vrátila se - bitter, but sort of sweet ending..

KuZd

KuZd (hodnocení, recenze)

Prekvapilo me nizke hodnoceni - je pravda, ze originalnosti tento kousek zrovna necpi, ale i presto dokaze zaujmout vice nez an 58%. Skvela Maggie Gyllenhaal dokazuje, ze dokaze zahrat perfektne snad kazdou roli - od submisivni sekretarky po ztroskotanou kriminalnici :)

cobretty

cobretty (hodnocení, recenze)

Tak tenhle snímek jsem viděl na letošním mff Karlovy Vary a už jen přijetí filmu při premiéře bylo více než výmluvné: bouřlivý potlesk dokonce ve dvou vlnách...o tom si tam mohla spousta nadělnějších záležitostí nechat jenom zdát. Další opravdu výmluvná věc je dvojí ocenění na mff, a to za nejlepší ženský herecký výkon a také za nejlepší film ve své rubrice tzn. křišťálový glóbus. Ale teď už k tomu proč i já hodnotím tento film tak kladně. Je pravdou, že se dílo týká ožahavého a nespočetněkrát zfilmovaného tématu, ale zde z toho je opravdu cítit jakási autentičnost příběhu, daná opravdu kvalitními a přesvědčivými hereckými výkony, díky nímž vám mrazí v zádech jak při sarkasticky vtipných scénách vyplývajících z charakteru ústřední postavy, tak i při syrově zachycených momentech z prostředí rádoby tolerantní a milující rodiny hlavní hrdinky. Dále bych rád zmínil pár slov k postavě, kterou zde stvárnil Danny Trejo. Její charakter je řekl bych velmi příbuzný skutečnému Dannymu Trejovi, a proto bych řekl, že mu role opravdu padla jak ulitá. A to že ho známe z akčních filmů jako vrhače nožů, či jako nenapravitelného kriminálníka, ještě neznamená, že se neumí zhostit právě takovéto kladné role a lehce to zavání předsudky. Ale to je samozřejmě věc názoru. Takže shrnu-li to: scénář - 1 + kamera - 1 + herci - 1 = *****

Reklama

Reklama