Reklama

Reklama

Právo slabšího

(festivalový název)
  • Belgie La Raison du plus faible (více)

Obsahy(1)

Protagonisty tohoto sociálního dramatu s prvky thrilleru jsou čtyři muži, jež spojuje frustrace pramenící z nemožnosti uplatnit se adekvátně ve společnosti. Přestože má Patrick vysokoškolské vzdělání, nemůže získat zaměstnání, kterým by zajistil svou mladou rodinu. Jeho žena Carole dojíždí každé ráno do práce na starém mopedu. Když ale moped definitivně vypoví službu, je Carole nucena cestovat autobusem a přichází tak denně o cennou hodinu spánku. Tato skutečnost je pro Patricka a jeho přátele poslední kapkou, jíž přeteče pohár jejich trpělivosti snášet společenská příkoří. Marc, kterého vzpoura proti nedůstojnému životu přivedla před časem do vězení, Robert, jehož prodej místní ocelárny připravil o celoživotní zaměstnání, a Jean-Pierre, který po úrazu ve stejné ocelárně ochrnul na obě nohy, zosnují plán zoufalého činu: chystají se přepadnout sejf ocelárny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

bassator 

všechny recenze uživatele

41st KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2006 - HORIZONS - Horizonty (La Raison du plus faible / THE RIGHT OF THE WEAKEST / Právo slabšího) - 5. 7. 2006 - kino Městské divadlo - Karlovy Vary - 55% ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Škoda málo propracované, či dokonce až směšné motivace hrdinů, která do celkového pojetí jinak formálně velmi dobrého filmu vůbec nezapadá. ()

Reklama

Galerie (22)

Reklama

Reklama