Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh filmu se odehrává ve Francii padesátých let. Devítiletý Pippo vyrůstal ve městě, v nefungující rodině, kde otec byl trvale připoután na lůžko a matka, která bez jakýchkoliv skrupulí neustále vysedávala ve vedlejší místnosti se svým milencem, neprojevovala o Pippa nejmenší zájem. Po násilném konfliktu v rodině je chlapec na čas umístěn do sirotčince, odkud si ho brzy odvážejí tiší, bezdětní manželé na svoji venkovskou farmu. Film je citlivým zobrazením obtížného období, během něhož se Pippo pomalu sžívá s cizím prostředím a svou adoptivní rodinou. Sbližuje se i s ostatními obyvateli svého nového světa a nastupuje dlouhou cestu k dospělosti. Pro režiséra, který na realizaci tohoto autorského snímku pomýšlel více než dvacet let, má příběh výjimečný význam, neboť se do značné míry zakládá na jeho vlastních prožitcích z dětství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

rivah 

všechny recenze uživatele

Citlivý obraz chlapcova odcizeného dětství a pomalého sžívání s novou vesnickou rodinou. Film odráží ruralistickou tradici francouzského filmu a má kořeny v režisérově dětství. Na konci filmu je věnování jeho adoptivním rodičům. Film dává klid a mír mysli....(70%) ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Před promítáním jsem se neprozřetelně podíval na Duvalův portrét, je to přece součást jeho autobiografie, a ten se i pořád měnil v Pippa a naopak. První rok ve škole (doba násadek) - asi lepší než název filmu opsaný z angličtiny ("porte-plume" se používal ve škole ještě i za mě) - si režisér zrekonstruoval i se svým levitačním snem. Dílem jako bych to znal sám: je to doba, kdy se dobré úmysly snadno mění ve špatné činy, které není lehké rozeznat. Zvláště když rodiné zázemí v těch nejněžnějších letech (ne)funguje asociálně jako v Pippově případě. Film věnuje režisér svým adoptivním rodičům, Gustavovi a Cecílii; znamená to, že tuto dobu přestál. Ve filmu s překotným začátkem a delší venkovskou pasáží, se mi líbili především ženské postavy, nejvíc asi právě ona nedůvěřivá Cecílie. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama