Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitel Eric Stoltz viděl v mládí svou dívku líbat se s jiným a od té doby nedokáže důvěřovat ženám. Jeho takřka paranoidní žárlivost mu ničí všechny vztahy. Když ale potká půvabnou Annabellu Sciorru, slíbí sám sobě, že to tentokrát musí být jinak... (oficiální text distributora)

Recenze (10)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na ranní pobavení je Pan Žárlivý perfektní. Nenáročný příběh, v kterém se aspoň občas uvidí každý a současně nenudí žádnými zbytečnými klišé. Především některé hlášky jsou opravdu vtipné a jiné správně zcestné (Co kdybych ...). Zajímavé je rozhodně i to, že film sám se snaží působit jako "zvrácená zamilovaná mysl", tzn. když jste zamilovaní, děláte věci, co vám v tu chvíli dávají smysl, ale zpětně je nechápete:). ()

roorybacky 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení je vskutku zarážející. Na základě komentářů předpokládám, že většina hodnotících film viděla s dabingem, který veškerou sílu filmu, jak už to tak bývá, spolehlivě pohřbil. Uvedený žánr romantické komedie je poměrně zavádějící - tak jako tomu je ostatně u většiny Baumbachových a Solondzových (jehož poetika má s tou Baumbachovou mnohé společného) filmů. V prvním plánu se jedná o studii lidských vztahů narušovaných rozličnými psychickými odchylkami jejich účastníků, kde jsou komediální prvky zcela druhotné. Fanouškům Baumbacha se tento film líbit bude a nikdo jiný se na něj stejně nikdy nepodivá, takže je vlastně vše v pořádku. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Na novácké dopoledne překvapivě inteligentní a dobře obsazená romantická komedie s lehce dramatickým nádechem... A mladí E. a A. byli - co si budem namlouvat - opravdu nadžánrově krásní... ;-) - - - - - (Poprvé viděno /ku škodě filmu želbohu dabovaně/ 8.9.2011 na >novoranní< tv, hodnocení 64., komentář zde jako sedmý - 8.9.2011) ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Začínající režisér a scénárista Noah Baumbach je jistě nadějnou tvůrčí postavou pracující na jiném než hollywoodském smetišti. V Brooklynu se odehrávající milostný příběh suplujícího učitele na střední škole Lestera (pokouší se psát) a jeho nové přítelkyně Ramony (průvodkyně v muzeu a studující doktorát umění). Lester je však žárlivý a velmi rád studuje Ramoniny bývalé partnery. V tomto případě v New Yorku úspěšného spisovatele Dashiella. Dashiell navštěvuje terapeutickou skupinu a proto Lester neváhá do této terapeutické skupiny také vstoupit a podvodně se vydávat za svého přítele Vince, čímž se vše začíná komplikovat, jakmile pravé příčiny chování všech zúčastněných vyplouvají na povrch. Allenovsky laděné neurotické (ne však patologické) Lesterovo jednání připomíná myšlenky každého muže, který jednou zapřemýšlí o kvalitě bývalých vztahů své současné milenky. Bohužel se film snaží odpovídat na všechny Lesterovy otázky, což je na škodu. Poučení: žena a muž vnímají vztah rozdílně a to jak jsme se chovali ve vztazích v minulosti ovlivňuje naši budoucnost, přičemž poučení z chyb není nikdy zajištěno. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama