Reklama

Reklama

V jámě

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Vítězný snímek mezinárodní soutěže dokumentárních filmů na letošním festivalu v Sundance je poutavou kronikou dnů, jež strávil režisér v bezprostřední blízkosti několika dělníků při stavbě největšího mostu v Mexico City, součásti dálničního okruhu. Spolu s Rulfem jsme svědky tvrdé práce v často velmi riskantních situacích, ale i žertování, nadávek a filozofování Prcka (Shorty), Obra (El Grande) a dalších hrdinů všedního dne. Fenomén všudypřítomné a zároveň neviditelné, neustále se proměňující dálnice skýtá pod režisérovým úhlem pohledu mimořádně působivou látku k psychologickému přiblížení jedince „svíraného“ prostředím. V Rulfově filmu se s odzbrojující samozřejmostí prolínají civilní prvky s okamžiky mystiky, to vše podbarvené kompozicí zvuků ulice v industriálním rytmu. Snímek V jámě, další z příkladů pozoruhodné mexické dokumentární školy posledních let, dokazuje, že brilantní sociální sonda může být natočena s mimořádnou tvůrčí invencí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Scytale 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o unikátním stavebním díle v Mexiko City skvěle zachycuje atmosféru obřího staveniště a hlavně dělníků, kteří na stavbě mostu nejen pracují, ale mnohdy i žijí. Závěr korunuje triumfální jízda po dokončeném okruhu. ()

Reklama

Slapi15 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka, dobře zachycená atmosféra, výborná hudba, zajímavé záběry - ten finálový jsem si snad během filmu vysnil. ()

Reklama

Reklama