Reklama

Reklama

Vzácné zboží 2

(festivalový název)
  • Finsko Rare Exports: The Official Safety Instructions

Obsahy(1)

Těsně předtím, než napadne první sníh, se profesionální lovci vydají do divočiny vzdáleného Laponska. Stopování, lov a proměna tajemného krále lesů ve vzácné zboží je dlouhý proces, který se však vyplácí… (MFF Karlovy Vary)

Recenze (21)

Matty 

všechny recenze uživatele

Pokračování Rare Exports se nese ve stejném duchu jako první díl a vlastně na něj plynule navazuje. Chycenou oběť je nutno přepravit na "místo použití", jenže se - zcela výjimečně - něco pokazí a parta neohrožených námořníků musí svést nelítostný boj s jedním z nejnebezpečnějších stvoření pod sluncem. Celý film udivuje naprosto profesionálním zpracováním. Mnohé scény mají nepředstavitelně mrazivou atmosféru, ale když si uvědomíte, o čem to celé vlastně je, jen těžko budete potlačovat smích. K nejroztomilejším patří série instruktážních šotů radících nám, jak k onomu stvoření přistupovat (úmyslně píšu "onomu stvoření", protože vás nechci připravit o velice důležitý moment překvapení). Tvůrci tohoto i předchozího kraťasu musí Vánoce buď milovat nebo bytostně nesnášet, každopádně mají smysl pro humor, který mi rozhodně není cizí. :-) ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Finové jsou Japonci západu! Tímto snímkem to potvrdili. Ideální podívaná na vánoční večer místo obligátní Popelky a Mrazíka. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Originální pokračování Rare exports Inc. :) Je dobré dodržovat bezpečnostní pokyny, protože dosti pochybuju, že člověk u sebe běžně má zázvorový perníček. :D ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

No čekal jsem od toho daleko víc, jak od prvního, tak i od druhého dílu, všichni vychvalují jak je to úchylně zábavné a bůh ví co všechno, mno nevim.Prostě parta lovců chytá po světě Santy a zatímco v jedničce nám vypravěč ukázal jejich odchyt a výuku, tak ve dvojce zase trest za "nevhodné" chování.Jako typický druhý díl je to delší, krvavější a nudnější.Docela se divim úspěchu těhle dvou krátkometrážních snímků, mimo nápad na nich není vůbec nic zajímavého a vše je čistý průměr, od zpracování až po herecké výkony.V celovečerním filmu se Helander vysral na zajetý koncept, zapojil do toho národní folklór, ponechal nádech hororu a místo komedie zapojil fantasy, no na celovečerák se těšim mnohem víc. 55%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Druhý předchůdce celovečerního filmu se mi zdá býti nejlepším z celé série Rare Exports. Především díky svému krvavějšímu pojetí a hlavně větší porci černého humoru. Finové mě opravdu mile překvapili. Vždy jsem je považoval za nejslabší článek severských filmů, ale touto sérií si u mě výrazně vylepšili reputaci. Tvůrcům se zde v těch několika málo minutách podařilo vytvořit pochmurnou atmosféru, kterou navíc ozdobili i trochou toho napětí a nádherných detailních záběrů. Hodně se mi líbil záběr na rozžhavenou nábojnici padající do sněhu. K tomu ta podmanivá hudba. No prostě luxus. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Brutálnejšie pokračovanie geniálneho videa Rare Exports Inc. sa tvári ešte serióznejšie a dramatickejšie než prvá časť. To ho robí menej vtipným a nápaditým, hoci má o štipku viac emócii a celkovo vyznieva akosi melancholickejšie. Teším sa na celovečerné spracovanie. (7/10) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* První díl je o lovu vzácného exempláře divokého muže a druhý o jeho převýchově. Oba navazující kraťasy od finských autorů mě dostali hlavně perfektně vytvořenou atmosférou, tou správnou dávkou ironie a profesionálním provedením. Mystifikace je dokonalá, takže nezbývá než doporučit. Tento kousek si můžete prohlédnout v angličtině tady, případně s titulky lze najít i na Ulozto.cz. Zkušenosti z těchto krátkých filmů využili pak ve filmu z roku 2010 se stejným názvem Rare Exports. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který má narozdíl od prvního dílu všech pět en - je nudný, nelogický, nechutný, nevtipný a celkově na houby. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Pokračování povedeného kraťasu Rare Exports se drží v naprosto stejném duchu. Opět zajímavá a velice kvalitně zpracovaná podívaná. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Ešte lepšie ako jeho predchodca. Explicitnejšie a vzhľadom na tému veľmi netradičné spracovanie, skvele zostrihané a záver je priam božský. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Stále originální, s podmanivou atmosférou i skvělým vypravěčem, ale o něco slabší než jednička. Na ní se mi hodně líbila ta přímočarost procesu a vypointování, což druhý díl postrádá. Moc nepobírám přítomnost žánru akční. Každopádně mě tyto dva kraťasy úspěšně nalákaly na celovečerák. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Ještě smutnější pohled na Santu Klause! Tentokrát ho sejmou :-) toto pokračování je na stejné úrovni jako jednička s tím rozdílem,že vizuálně je mnohem krásnější! 45% ()

Reklama

Reklama