Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (657)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Hloupost! Žádný děj, humor už vůbec ne, z každé věty čouhala trapnost i ta grafika mě po chvíli omrzela, ačkoliv cesta k dovytvoření tohohle snímku je působivá, přišlo mi to všechno zoufalé a ošklivé. Akorát mistr Hanuš se mi moc líbil... to jsem se i rozesmutnila když byl mrtev. A ta koza byla otravná, že jsem se i tak trochu zaradovala, že je po ní. A ona pak zase oživla:-/ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pražský příběh o koze není taková prohra, jak by se mohlo zdát. Kvalitní Lábusův dabing dává celé story nádech ironie, což je fajn. Nepovažovala bych za nutné se obávat vlivu Kozího příběhu, že by se mohl stát pro příště normativním pro další české animáky - což se taky nestalo. Takže to chce jako vždycky zklidnit hormon a těšit se na dvojku. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

První veřejné promítání definitivně dokončeného filmu. Kozí příběh bych shrnul tak, že jsem se skutečně dost nudil a nebavil. Nejproblematičtější je scénář, který považuji u filmů za obvykle nejpodstatnější část. A právě scénář všem snahám o povedený film podráží nohy. Animace, která je pochopitelně u animovaného filmu středem zájmu většiny diváků. Nesrovnával bych jí s ničím z americké produkce, na to je příliš jiná. ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Ono by to i mohlo jít - animace stavějící se opravdové staré Prahy nejsou k zahození. Jenže ten děj neděj! Kozy jako vzy u poloviny ženských postaviček nevadí - jen nechápu proč to je vydáváno za dětský film?! Vadí omílání legendy o Mistru Hanušovi a chabé podzápletky. Z toho se dalo vytřískat mnohem víc. 10% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tady ale vážně nechápu, co lidem na Kozím příběhu vadí. Snad jedině žánrově mohl být vyhraněnější - takhle si říkáte: Je to pro děti? Nebo pro dospělé? Ale jinak se mi nic moc nepříčilo... Graficky je podle mě zvládnutý velice dobře, má příjemnou hudbu, trefný dabing a pěkně navržené "loutky" (nejvíce mě mrzelo, že Heřmánkův Lucifer dostal tak málo prostoru). Pravda, příběh není žádná velkolepost, ale zasmějete se při něm a nenudí... A o to jde hlavně, ne? ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Celkové diskové nároky filmu byly 9 TB, tedy 2000 plných DVD. (blitzer)
  • Film měl původně sestávat z jednotlivých povídek, ale režisér si to nakonec rozmyslel, protože než by se lidi stihli s postavami sžít, už by byl konec. (HappySmile)
  • Tento první český animovaný celovečerní 3D film byl vytvořen pomocí 3D počítačové animace, která byla použita u filmu Toy Story - Příběh hraček z roku 1995. (Roby)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama