Reklama

Reklama

Epizody(14)

Obsahy(1)

První den prvního ročníku střední školy. Noví spolužáci se před třídou představují, vládne uvolněná atmosféra, až se slova chopí hnědovlasá sličná slečna: "Haruhi Suzumiya z Východní základní školy. Obyčejní lidé mě nezajímají. Pokud je zde nějaký mimozemšťan, cestovatel časem nebo jasnovidec, ať se ozve. To je všechno!" Smrtelně vážná tvář nenapovídá, že by žertovala, a dny následující jí dají za pravdu. Po mimozemšťanech, cestovatelích časem či jasnovidcích však ani vidu, ani slechu, přičemž ve školních klubech rádobyzaměřených na "paranormální jevy" nelze pořídit lépe. A neexistuje-li oddíl, jenž by vás naplňoval, co můžete udělat? To uvidíte v seriálu, který je adaptací prvního z osmi románů o této energické slečně. (yenn)

(více)

Recenze (56)

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé po všech stránkách. Znamenitá kominace snad všech žánrů, na které si vzpomenete, podpořená chytlavou hudbou, vynikající animací a výbornými postavami. Ztřeštěná Haruhi, glosující Kjon, zamlklá knihomolka Juki (nenechte se tím zmást), super roztomilá Mikuru, "tajemný student" Icuki, každý si určitě najde svého oblíbence. Nechronologické řazení epizod překvapivě dobře funguje, a navíc dává člověku o důvod víc, proč vidět seriál více než jednou, spoustu narážek napoprvé prostě nejde bez znalosti dalšího (tedy předchozího) děje pochopit. Taneční číslo v závěrečných titulcích je zcela bezkonkurenční. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

To byla jízda. Bláznivě zamíchané díly se k hyperaktivní Haruhi výborně hodí. Každá z pětice hlavních postav je tak dobrá, že si jen ztěží vyberete oblíbence. K dokonalosti chybí jen kousek. Občas jsou Kjonovi komentáře jen rádoby vtipně cynické, jindy se Koizumi až moc usmívá nebo Mikuri moc často brečí. Ale to jsou jen drobné vady na kráse. Škoda, že Haruhi po prvním resp. druhém dílu přestala střídat účesy a barevné stuhy do vlasů. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Snad nejpřeceňovanější anime vůbec, které skomírá nejen na ději, ale hlavně a především na postavách. Respektive jediné dvě použitelné, rozumné a sympatické postavy jsou Kyon a Yuki. Samotná otravná Haruhi je na zabití, vyvinutá Mikuru je pouhý fanservice a nevýrazný Itsuki je do počtu, aby nikdo nemohl říct, že je to harémovka. Jinak je to taková průměrná školní komedie, která neurazí, ale ani nezanechá hlubší dojem. 4,5/10 ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Když jsem si pouštěl tohle šílené anime, vůbec jsem nevěděl do čeho jdu. Navíc jsem kvůli podivné chronologii po prvních dvou dílech absolutně neměl páru, o co tam sakra jde. Po pár dalších ale příběh začal zapadat, a já jsem si tuto podívanou dokonale užil. Takovou kombinaci žánrů, která ještě dává dohromady skvělý příběh, asi nikde jinde nenajdete, proto doporučuji určitě shlédnout. Pro mě jedno z nejlepších anime, nejen díky roztomile otravné hlavní postavě. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Haruhi Suzumiya není zdaleka normální studentkou. Na první pohled působí dojmem šílené holky, která se za svoji potrhlost vůbec nestydí a veřejně prohlašuje, že ji obyčejní lidé nezajímají. Touží se setkat s někým nadpřirozeným, s mimozemšťanem nebo někým z budoucnosti. Nemá v úmyslu ztrácet čas s normálními lidmi - ti ji jen nudí svou obyčejností a proto s okolím nevychází kdovíjak dobře. Hlavní postavou je vlastně ale Kyon. Pro změnu úplně normální student, přesně jeden z těch, kteří Haruhi vůbec nezajímají. Jenže Kyon jako jeden z mála začne konverzaci s potrhle samotářskou Haruhi a nevědomky jí vnukne nápad na založení vlastního klubu. Jaký klub? Kéž by to slo takhle jednodušše popsat - radši se podívejte sami. Prozradím jen, že k Haruhi a Kyonovi se přidají další členové, kteří... nejsou tak obyčejní jak by se mohlo zdát a brzy Kyonovi naznačí, že Haruhi není jen šílená fanatička a oni nejsou členy klubu bezdůvodně... *********** Zní to zmateně, že? Ale nenechte se odradit. Jde o báječný mix komedie, psychologie a... něčeho nadpřirozeného... Příběh je lehce ujetý, ale je podán příjemnou formou vyprávění Kyona, jehož komentáře prostě nemají chybu a zaručeně si ho oblíbíte. Háček je v tom, že autoři... si pohráli s časovou rovinou příběhu a opravdu ji těžce promíchali. Než si zvyknete na skákání v dějové linii, tak budete často jen tupě zírat s výrazem *wtf?!* protože některé "skutečnosti" jsou díky zamotané časové linii na diváka vrženy bez varování a jsou vysvětleny až dříve, tedy... už později... ehm... prostě... Báječné anime se zajímavým příběhem podaným neotřelou "lehce" matoucí formou! ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Šílený, originální, zábavný a přitom neskonale ztřeštěný anime seriál. Hudba i animace jsou na té nejlepší možné úrovni. Pokud se nenecháte odradit prvním dílem, tak se určitě budete bavit. Jen nechápu proč se autoři rozhodli přeházet pořadí všech epizod. Trochu to pak budí dojem jakého si zmatku. Nicméně je to rozhodně odvážný krok, který nemusel dopadnout zrovna nejlépe. Ale vyšlo to! 9/10 ()

Triny 

všechny recenze uživatele

Ač jsem si někdy říkala "No to snad nemyslí vážně??" - což bylo směřováno vůči nějakému chování Haruhi, a často jsem přemýšlela nad tím proč si to všecko Mikuru nechá líbit, ještě že tam byl Kjon.. Každopádně musím uznat, že mě ten seriálek dostal. Málem jsem ho, ale ani neměla tu čest dokoukat a to všecko způsobil první díl, u kterého jsem se sice pobavila, ale při představě, že by takhle měl vypadat celý seriál, jsem se trochu vyděsila.. Docela odvážný nápad tvůrců - dát tenhle díl hned jako první.. Tím se vlastně dostávám k celkové mozaikovité kompozici. Ač mi to nikdy nedělalo problém, asi jsem sledováním "normálně řazeným" seriálků vyšla ze cviku, takže mě to trochu mátlo. No ale aspoň mám důvod se na to kouknout znovu;) Tak nashledanou někde v paralelním prostoru SOS brigádo....;) ()

skretik 

všechny recenze uživatele

4+... Dobre som sa bavila, postavy sa mi páčili... Tá hlavná myšlienka, to mi pripomína Sofiin svet (či už knihu, alebo film), ale je to taká zmodernizovaná verzia :). Ešte reakcia na Idaha... Copy? Takže najkrajšia bola v piatok s tými 4 copmi na hlave? :D ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Pokud si chcete ukázat na anime, které díky svému kultovnímu statutu a oblíbenosti u Otaku, dokázalo ochromit tvůrčí diverzitu branže, tak je to právě Haruhi. Ecchi/moe komedie říznuté sci-fi prvky teď (rok 2009) frčí. Ale je to všechno tak odporně šedé a generické. Napodobovaná Melancholická modla chtěla být jiná. Nechronologický děj a ujetý humor však nejsou zárukou kvality. Tady to prostě IMHO nefungovalo... (ta jedna hvězda je za skutečně výbornou animaci) ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Po prvnim dile sem mel pocit ze se asi nekdo zblaznil - dost mozna ja, nebo mi nekdo podsrtcil do piti LSD. Kdyz sem se na ten samy dil podival znovu zpetne - pote co sem shledl celou radu - doslo mi jak je genialni. Vyborny serial plny nadsazky, vtipu a totalni anarchie. Svezi vitr a alternativa k vetsinou velmi vazne se beroucim anime. Najde se par slabsich dilu, ale i tak sem za tenhle serial opravdu vdecnej - naposled me takhle nadchla Utena. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Už dávno som nevidel taký skvelý nápaditý seriál! A aj inteligentný. Áno inteligentný... Všetky tie paranormálne javy, meta humor, časové paradoxy a nechronologické radenie dielov vás prinútia uvažovať, čo môže viesť ku kope rôznych interpretácii deja a postavenia Haruhi vo vesmíre ako takej. Je takmer nemožné sa pri dobrodružstvách Haruhi a jej SOS Brigade čo i len trochu nudiť. Možno vás to všetko aj vylieči z melanchólie teda ak nejakú máte ;) Iste si aj vy nájdete obľúbeného člena pre ktorého sa budete radi vracať. Audio a výtvarné spracovanie sú skvelé takže nie je dôvod prečo nedať tomuto seriálu šancu. Teda aspoň prvej sérii, ale k tomu niekedy trochu neskôr. A ešte na záver sa vyjadrím k spôsobe sledovania. Odporúčam rozhodne pôvodné nechronologické radenie, ktoré ešte pridáva na šarme. Pri druhom zhliadnutí si to už ale pozrite pekne poporiadku ako by to malo za sebou nasledovať. Čo by som dodal na záver? Niečo čo ešte tu nebolo povedané... Všimol si niekto odkaz na Ace Attorney ? Nikto? OK... ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Jedno z vůbec nejlepších anime! Lepší snad než Naruto i Bleach! Nemusí sednout každému, ale mě dostalo tak, že jsem jen seděl a kochal se. Podání příběhu je velmi originální a postavy neokoukané a vtipné. Doporučuju všem anime a/nebo sci-fi / psycho / comedy fanouškům. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Když jí miluješ, není co řešit... Haruhi je netradiční, vtipný mix parodie na několik žánrů a klišé (Detektivka, Horror, Akční, Space Opera, Sportovní, Hudební, Psychologický, Mysteriozní, Ecchi). Úžasná jízda od začátku do konce s vtipnými dialogy, krásnou kresbou a originálními postavami v čele se samotnou "božskou" Haruhi (Aya Hirano). Soundtrack je jeden z nejlepších, které jsem slyšel (doporučuji shlédnout i samostatný koncert s orchestrem). Důležité na poprvé sledovat v nechronologickém pořadí, díky kterému se divák cítí více zmatený a je více vtažený do dění. 88% (V mé topce) ()

Mantis 

všechny recenze uživatele

Z počátku nuda, ke konci jsem již otupěl docela (naštěstí to má jen 14 dílů). Opět jedno z dobře hodnocených anïme, které mi dost nesedlo. Cukr, žádná káva, Limonáda (té spousty) , čaj (ten by se tam našel) ale žádný rum, na tož bum. Ach jo. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Přišlo mi, že anime bylo místy trošičku nudné. Nechronologické řazení seriálu ale podle mě pomohlo, stejně jako sympatické postavy v čele s Kyonem- ty jeho hlášky neměly chybu a jako jediný prvek držely seriál jakž takž v žánru komedie. Dávám 8/10. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Je to často dosť otravné, čo sa týka charakterových stereotypov. Haruhi večne uvrieskaná a aktívna, Kyon znudený a uhundraný, Mikuru upišťaná a sprostá, Itsuki lezúci svojim úškrnom na nervy. Jediná normálna asi je večne v kúte sediaca Yuki. Napriek tomu ale seriál zaujal, je veľmi dobre premyslený a dbá na detaily, vďaka čomu som sa pri ňom rozhodne nenudil. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

To už bude pár let, co mi jedna osoba neustále mlátí o hlavu, že se mám podívat na Haruhi Suzumiyu, že prý o hodně přicházím. Ale najednou, když máte možnost, tak si uvědomíte, že a) nechcete se dívat na anime, do kterého vás všichni nutí a za 2) když předtím zjistíte, že Suzumiya z roku 2009 je tomuto dílku dost podobná, nechce se vám do toho o moc více, protože jste sběratelská duše, co by ráda viděla všechno k danému anime... Takže vám nezbývá nic jiného, než Suzumiyu a její partu neustále odkládat a odkládat, až si najednou řeknete: Hele, co když jednoho dne přestaneš sledovat anime úplně, protože zešílíš a vrátíš se do reality? A řeknete si, že Suzumiya by byla vaším nikdy nesplněným "úkolem/snem/animem" v té hromadě jiných zajímavých anime. Tak si ji pustíte. Baví vás, to ano, ale zároveň si říkáte "wtf?" při některých chvílích, kdy se bohužel potvrzuje, že ono "seskupení" dílů a "chronologické" seskupení dílů má nejspíš i nějaký ten hlubší smysl. Ale vám je to jedno, protože jste příliš líní si onen seznam zase vyhledat. Tak to shlédnete. A poslední díl vás zanechá tak zmatené, jako celé tohle dílko. Lze jen těžko hodnotit Suzumiyu. Bavila jsem se, to ano, ale zároveň jsem byla zmatená. Pomohlo by mi sledovat anime dle "správného" pořadí? Kdo ví, možná ano, možná ne. V tomto dílku najdete typické anime archetypy. Mikuru byla nejotravnější z nich. Za mě dojem okolo 8/10 s tím, že mi snad nebude trvat zase cca 10 let, než se kouknu na dílo z roku 2009. ()

Reklama

Reklama