Reklama

Reklama

Epizody(14)

Obsahy(1)

První den prvního ročníku střední školy. Noví spolužáci se před třídou představují, vládne uvolněná atmosféra, až se slova chopí hnědovlasá sličná slečna: "Haruhi Suzumiya z Východní základní školy. Obyčejní lidé mě nezajímají. Pokud je zde nějaký mimozemšťan, cestovatel časem nebo jasnovidec, ať se ozve. To je všechno!" Smrtelně vážná tvář nenapovídá, že by žertovala, a dny následující jí dají za pravdu. Po mimozemšťanech, cestovatelích časem či jasnovidcích však ani vidu, ani slechu, přičemž ve školních klubech rádobyzaměřených na "paranormální jevy" nelze pořídit lépe. A neexistuje-li oddíl, jenž by vás naplňoval, co můžete udělat? To uvidíte v seriálu, který je adaptací prvního z osmi románů o této energické slečně. (yenn)

(více)

Recenze (56)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Už mnoho let odkládám komentář k Haruhi, protože cítím, že nedovedu slovy vyjádřit, co pro mě tento seriál znamená a jak je dokonalý. Nyní jsem se k tomu odhodlal a rovnou to vzdávám. Stále bez šance. Nejde popsat pocity, které mám, jen na něj vzpomenu. Pnutí v hrudi, lehké záchvěvy smíchu, roztáhlý úsměv se vzpomínkou na Nagato, lehký pocit zvlhčení očí vpomínaje na naprosto dokonalý film... Vytvořenou zálibu na baseball právě díky tomuto anime... Ach Haruhi :-) 98% ()

togaf 

všechny recenze uživatele

To byla jízda. Bláznivě zamíchané díly se k hyperaktivní Haruhi výborně hodí. Každá z pětice hlavních postav je tak dobrá, že si jen ztěží vyberete oblíbence. K dokonalosti chybí jen kousek. Občas jsou Kjonovi komentáře jen rádoby vtipně cynické, jindy se Koizumi až moc usmívá nebo Mikuri moc často brečí. Ale to jsou jen drobné vady na kráse. Škoda, že Haruhi po prvním resp. druhém dílu přestala střídat účesy a barevné stuhy do vlasů. ()

Reklama

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Haruhi je základ všeho dobrého a zlého co se dá u otaku najít. Vlastně jen toho dobrého. Kdo neviděl, ten má smůlu, protože přichází o skvělou podívanou. Celá parta S.O.S týmu je velmi povedená, bodeďby ne, je v ní člověk, mimozemšťan, cestovatel časem a jasnovidec, a vší té estrádě velí polobůh Haruhi. Je hezké vidět, že zrovna takové anime má takový úspěch. Kyon je super! Jeho styl alá ''kašlu na všechno a hlavně na tebe, Haruhi'' je velmi zajímavý, zvlášť když lže sám sobě. Celé anime má šťávu a rychle to ubíhá, což je najednu stranu dobře a nadruhou špatně, protože jak rychle to uteče tak rychle přiteče druhá série, při které jsem si nejednou řekl jedno velké WTF - tedy, ano, mluvím o dílech ležaté WTF osmičky. WTF, WTF, WTF - co to má být? Ani nevím kolikrát, ale prostě mockrát se opakuje jedno a to samé. Toto je test pro zkušené otaku - vydržíte se dívat 10x na to samé? Já ano, a tedy, po 3tím stejném díle jsem začínal být poněkud paranoidní, a po 10té ležaté osmičce jsem vypadal jako mrtvola. Ale přežil jsem to, scénáristi očividně chtěli vyzkoušet co lidé vydrží, a myslím že se jim to povedlo. Proto, zprůměrované hodnocení obou dvou Haruhi -. 95% :) ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Člověk si tak pustí první díl a je vhozen do víru dění, kde ze začátku jen těžko něco pobere...to se ovšem postupem času ukáže jako velmi funkční a originální způsob, jak divákovi reprodukovat jeden velmi neobvyklý a multižánrový příběh. Mi teda ono "nechronologické" řazení epizod nijak zvlášť nevadilo, naopak... ty neustále narážky na jednu "událost", která se odehraje až v posledním díle mě držely neustále v napjetí a díly, které sloužily k pobavení mne zase velmi bavily. Co se animace a kresby týče, tak tady musí každý zaručeně vykřiknout "WOWOWIWA", jelikož se jedná snad o jeden z nejlépe rozpohybovaných seriálů. Ten hype, který okolo toho panoval (ať už formou avatarů nebo cosplayů na loňském Animefestu) byl v tomto případě asi dost oprávněný...jen tak dál! ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Asi to bude tím, že jsem holka, ale "žrala" jsem Kyonův ležérní styl, Haruhi mě zase tak moc neokouzlila. Anebo to bude tím, že je mi dost podobný, chvílemi jako bych se viděla ;-) Svým nechronologickým řazením mě seriál na chvíli zmátl, ale strávila jsem to, a krásně si všechno pospojovala, člověk hold musí dávat pozor při sledování. Všichni účastníci z SOS Brigády byli super a vůbec by mi nevadilo se s nimi opět setkat. Ano, bylo to super, přesto jsem se občas nudila, proto nemůžu dát plné hodnocení. Škoda, co? P.S.: Děsně se mi líbil ten pocit, když jsem pochopila narážky Mikuru a Yuki :-) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Epizody nejsou vysílány ve chronologickém pořadí. Vždy po skončení epizody říká v ukázce dalšího dílu Haruhi správné číslo, ale Kyon jí opravuje řečením čísla podle pořadí, v jakém proběhlo vysílání. (Agita)
  • Vzorem pro střední školu, ve které se většina děje odehrávala, byla škola Hyogo Kenritsu Nishinomiya Kita, kde studoval Nagaru Tanigawa, původní tvůrce novel, seriálu i filmu. Tato škola měla problémy s fanoušky, kteří bez povolení vnikali na její pozemek. Na svých stránkách proto institut umístil varování, podle kterého budou všichni, kdo vstoupí na pozemek bez povolení, nahlášeni policii. (Agita)
  • Gitara, na ktorú hrá Haruhi v 12. epizóde, je rovnaký model ako gitara, na ktorej hrá Kei (Yuu Kashii) vo filme Rinda Rinda Rinda! (2005) - Italia Mondial Classic. (Palisander)

Reklama

Reklama