Reklama

Reklama

Hříšná krev

  • Německá říše Aufruhr des Blutes
všechny plakáty
Německá říše / Československo, 1929, 79 min (Alternativní 97 min)

Obsahy(1)

Tři kamarádi, Oskar, Jiří a Fred, opouštějí velkoměsto a odjíždějí do přírody. Utáboří se u jezera uprostřed lesů a luk. Setkají se s dívkou Věrou, která utekla z komediantského vozu. Všichni tři po Věře zatouží, jí se zalíbí statný Oskar. Ostatní dva kamarádi musí vyklidit stan. Když docházejí zásoby, odjede Oskar do města a o Věřinu přízeň soupeří Jiří s Fredem. Věra na Oskara rychle zapomene a zamiluje se do Jiřího. Oskar se po návratu cítí kamarády podveden a mezi ním a Jiřím se strhne rvačka na život a na smrt. Když se vyčerpaní vrátí do stanu, najdou ho prázdný... Věřin odchod kamarády opět usmíří. (Podle dobového tisku.) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

Ony 

všechny recenze uživatele

Bundesarchivní klenot natočený v mém rodném kraji. A krásně, vrcholně víchovsky. Byl to pro mě nejromantičtější zážitek za posledních x let. Ústřední mužská trojice mi tedy zas tak moc neříkala, jisté sympatie budil jen odstrčený Fred (kterého rozhodně nehraje Fjodor Šaljapin st., jak se tvrdí na imdb, nýbrž jeho kučeravý syn), ale celkový dojem je fakt mimořádný. ()

Zajímavosti (3)

  • Bundesarchiv - Filmarchiv, Berlín archivuje unikátní kopii K-N 2022,0 m. Zdroj: Český hraný film 1898-1930, NFA 1995. (ČSFD)
  • Točilo se v Senohrabech, v Praze a okolí a v Berlíně. [Zdroj: www.nfa.cz] (hippyman)
  • V některých pramenech je uváděn název Bujná krev, vyskytující se v dobové cenzurní listině. Pod tímto názvem se ale pravděpodobně nikde nehrál, jak dokládají dochované recenze v českém tisku. [Zdroj: www.nfa.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama