Reklama

Reklama

Zkrocení zlé ženy

(TV film)
  • Velká Británie The Taming of the Shrew

Obsahy(1)

Osmatřicetiletá Katherine Minolová je talentovaná, ale haštěřivá politička, které by sňatek mohl zvýšit politickou popularitu. Když na scénu vpadne urozený výstřední Petruchio a téměř okamžitě ji požádá o ruku, Kate se rozhodne do manželství skočit rovnýma nohama. To, co následuje, je vzrušující zápas dvou silných osobností, dvou prudkých povah, jejichž citový a milostný vztah se zrodí právě z tohoto divokého souboje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Už jsem to viděl asi 5x a pokaždý v tom objevím něco novýho. Zejména to je špičkový herectví od obou hlavních postav, to se opravdu jen tak nevidí. Tolik detailů mimiky, hlasu, gest, pro dokonalé vykreslení postav, a hlavně pro vypointování vtipu :D Opravdu masterpiece, doufám, že za to dostali nějakou cenu. U těch explozí hněvu se směju pořád, jako když jsem to viděl poprvý. No a nakonec je to i nečekaně sladký a romantický. A v kontrastu s tou zlobou je to ještě sladčí.. Awww. Nechápu proč tohle nevezme česká televize a nedá do českýho znění. Na kanál ČT2 --- Co jinýho ????!!!!! Film je ke shlédnutí pouze na youtube https://youtu.be/qdwlP6V3Rdo ()

elle 

všechny recenze uživatele

Tato modernizovaná Shakespeorova komedie má své docela milé momenty. V některých styčných bodech se objevily zajímavé nápady - ženich a-la dáma (a přitom to není samoúčelné), zabavení mobilu apod., kdy to příjemně ekokuje míru rozrušení, které Petruchio způsobil v renesanční Itálii svým vymóděných vzhledem u otáře či tyranizování o líbánkách. V jisté fázi příběh ztrácí dech a závěrečné vyústění, které je sporné v klasických inscenacích zde působí ještě křečovitěji a z nutnosti. Není to vůbec nezapomutelné, ale je to příjemná komedie o tom, že každý z nás má někde svůj protějšek a jak je příjemné akceptovat toho druhého se vším všudy, prostě takového jaký uvnitř je. ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Moderná verzia Shakespearovej hry, ktorá by v realite isto neobstála - ktorá adeptka na predsedkynu vlády by už vymenila kariéru za pošahaného chlapa? Napriek tomu je to svižné a zábavné a reálne - nezabila ho len preto, že bola drobná. Záver troška zbabrala prílišná starosvetskosť v podobe úplnej podriadenosti, ale buď již. Za tri. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dokonalý Rufus Sewell, a svým způsobem taky dokonalá, ale neskutečně otravná Shirley Henderson. Zasazení do současnosti mi tolik nevadí, ale přece jenom to poněkud ztrácí kouzlo kostýmní Itálie, navíc jsou zde odklony od Shakespearovy hry, jež mne nijak nepotěšily, ale pokud bych odhlédl od předlohy, nadprůměrné mimózní romantické drama, říznuté komickými prvky. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že je bard poplatný době a tudíž prolezlý sexismem, neměla bych být tolik překvapená. Jenže přeci jen, od zmodernizované adaptace jsem čekala víc než to, že ho vyšroubuje do absurdní roviny. Kate je zaškatulkovaná jako stará panna s přehnanými záchvaty vzteku a Petruchio je loser, u kterého samozřejmě musíte kopat hodně hluboko než najdete ono citlivé jádro. Jejich střety jsou čistě na sexuálním základě. Dominance se tu získává tresty (ponížením) a odměnou (sexem/navrácení věcí). Pokud si jejich vztah vyložím takhle (D/s), dává alespoň jakžtakž smysl a nedělá se mi pak z něho špatně. Pokud jde o ten závěr, který je divný snad v jakékoli adaptaci, tady si tvůrci mohli dovolit ho trochu přizpůsobit 21. století, aby nepůsobil tak absurdně. Na další díly BBC modernizací přestávám být zvědavá. Nicméně pokud chcete Zkrocení zlé ženy v moderním prostředí, 10 důvodů, proč tě nenávidím zůstává nepřekonané. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama