Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Působivé rodinné drama o vztahu tří sester a jejich matky, jež se vzájemně odcizily v důsledku tragické události z dětství, se odehrává v Paříži 80.let. Ženy se znovu setkávají, rozhodnuty vypořádat se společně s minulostí a oním hrozivým tajemstvím, jež s sebou po celý život nesou... (oficiální text distributora)

Recenze (24)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Neumím napsat nic duchaplnějšího než - Překrásný film. Měl tolik vrstev a odnoží a já se po jeho skončení bála, že když si ho hned nedám znovu, tak tu jemnou pavučinku obrázků, myšlenek a emocí poztrácím. To ale není ke škodě filmu, je to naopak jeho přednost - být na něj znovu zvědav a opět v něm objevovat. A pak se podívám, kdo že to má kromě jisté režisérské ruky a neskutečně podmanivých ženských výkonů na svědomí?... scénář: Krzysztov Kieslowski. Proč se tomu nedivím?! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Někdy stačí jeden jediný okamžik, jedna jediná událost a život se začne navždy ubírat směrem, kterým se původně nikdy neměl ubírat. Příběh, obrazové vyjádření pocitů, hudba a naprosto jedinečné herecké výkony znamenaly pro moje emoce skutečně hodně silnou viagru. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

… „Dávám přednost osudu jako vysvětlení nevysvětlitelného. Vidím v tom něco vyššího. Osud v sobě nese jakýsi smysl, ve srovnání se shodou okolností, která je pouze něčím mechanickým. Mohl bych přijmout smrt, pokud by byla součástí vyššího celku, který má nějaký smysl, pokud by byl součástí velké knihy života. To by byla smrt, kterou přinesl osud“. Tři sestry, kterým osud nebo náhoda zpřetrhaly vzájemné vazby a změnily život na peklo …. Danis Tanovič sice není ani Tykwer, kterému (podle mě) scénář „Heaven“, z trilogie : Nebe; Očistec; Peklo, sednul téměř dokonale a samozřejmě ani Kieslowski, kterému smrt zabránila tenhle projekt uskutečnit. Přesto jsem moc ráda, že film vzniknul. Emmanuelle Béart se dozajista jednou stane legendou a zřejmě nejen francouzského filmu a já jsem konečně zhlédla film, který jsem prachsprostě záviděla každému, kdo ho už viděl. :- ). Tak teď už jen doufám, že se dočkám i Očistce ( tedy toho filmového). A ta závěrečná větička napsaná na papírku …. ta opravdu zamrazí i v pekle…... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Silný scenár Krzysztofa Kieślowskeho a Krzysztofa Piesiewicza. Plný podobenstiev a odkazov k viere, antickej tragédii a obrazových symbolov. Realizoval ho Danis Tanović, ako časť pôvodne Kieślowskym zamýšľanej filmovej trilógie Nebo, Peklo, Očistec. Jej uskutočnenie oddialila smrť poľského režiséra, velikána filmu a predstaviteľa kina morálneho nepokoja. Posledné filmy veľkého poľského režiséra však v sebe niesli všeľudské až patetické morálne posolstvá, deklarovanú vážnosť prednášaných postojov a zároveň príklon k hóch umeníčku. Nositeľmi mravných poryvov duše boli intelektuáli - skladatelia filmovej hudby, sudcovia alebo skvele zabezpečené umelkyne - modelky, baletky, . Čosi z toho sa odráža aj v Pekle, kde vládne akademická atmosféra vysokej školy, dobre zabezpečeného a architektonicky výnimočného domova dôchodcov či kníhkupectva so vzácnymi rukopismi. Táto akademickosť prístupu vadila pri dvoch z troch častí trilógie Biela, Modrá a Červená a prekáža i pri Pekle. Preto len 65%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nesmírně hlubinný film o nevyzpytatelnosti příčin a následků v lidském životě. Vynalézavě vedené a do jednoho výsledného copu nakonec spletené příběhy tří sester, jejichž osudy vyvěrají z jednoho společného tragického kadlubu, ale dále se ubírají zcela nepodobnými cestami, z nichž každá vede úplně jinou, ponurou, do hloubky promyšlenou krajinou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké výkony a celkom hutná dráma, ktorá pred svojou polovicou naberá na obrátkach, no nedostáva sa do príliš rýchleho tempa. Všetko sprevádza vynikajúca hudba. Netreba čakať žiadny thriller, je to o vzťahoch silne poznačených minulosťou i prítomnosťou, ktoré prinesú svoje prekvapenia. Popis k filmu od distribútora nehovorí o filme vôbec nič a nie je lákavý. Film samotný zapôsobí nakoniec celkom opačne. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

U sledovani tohoto filmu jsem mel opravdu pocit, ze sleduji Kieslowskeho film. RUkopis Pieszewiczova scenare se nezapre a Tanovic to rezijne pojal tak, ze se rozdily mezi nim Kieslowskim temer setrely. Avsak emocne me ten film nelizl tak moc, jak by asi mel. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Taký jesenný film. Plný silných emócií a predsa tichý, plynúci pomaly a majestátne ako rieka sfarbená krvavým slnkom a opadaným listím. Tú metaforu som nepoužil náhodou, s estetickými symbolmi sa tu pracuje dosť husto: a keby bol príbeh o čosi originálnejší, filmoví fajnšmekri by mali isto sviatok. Hm, sviatok je to vlastne tak či tak, vzhľadom k "debilizácii" súčasnej kinematografie. P. S. Za "oficiálny text distribútora" na žaketke by sa mal dotyčný distribútor nieže hanbiť, ale rovno škvariť. A keďže sa už film volá Peklo, tak teda v Pekle. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se linou životy tří sester, které se spolu moc nesetkávají. O matku, která je v domově seniorů, pečuje jen jedna z nich. Všechny tři ve filmu postupně přijdou o své partnery. Nakonec se po letech setkají všechny tři se svou matkou, aby konečně vyřešily dávné trauma. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si koupila na základě zdejších obdivných komentářů, které vzbudily můj zájem. Není to sice moje krevní skupina, ale nelituji. Ten film mě uchvátil i když jsem měla na začátku problém se zorientovat v ději, protože něco takového se ve filmovém světě vidí málokdy. Příběh se z jednotlivých střípků zvolna skládal v mozaiku a stále více mne vtahoval do děje. Zvláštní neobvyklá forma vyprávění, excelentní herecké výkony a působivá hudba vytvářejí neopakovatelnou atmosféru tomuto ponurému dramatu. Ještě dlouhou dobu po skončení filmu jsem ho nemohla dostat z hlavy. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Nechápala jsem, proč jsou ty tři ženy ve vztahu k mužům tak bezradné a zoufale zranitelné. Proč se chovají tak hloupě. Neznala jsem jejich matku a nevěděla, jak moc je poznamenala svou nenávistí. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Tenhle druh filmů miluji, výborně napsaný, přemýšlivý, neambiciózní, tiše emotivní, komunikující s divákem. Krzysztof Kieslowski svoji plánovanou trilogii (Nebe, Peklo, Ráj) již nestihl, přesto jeho nezaměnitelný rukopis je tím největším kladem. Drama tří sester, které prožívají svá vlastní milostná trápení, má společné téma - trýznivé soužití s mužským "elementem". Herecké výkony bezchybné, režie taktéž. Nádhera, plný počet. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

matka nakonec napsala :"Ničeho nelituji "Ale kdyby se nechovala jako trotl a zbrzdila,svého muže vyslechla, nebylo by tolik zničených životů.,Jo ,jo život je sviňa. ()

Sagara 

všechny recenze uživatele

Výborný film, ktorý ma síce nestrhol až tak veľmi ako Nebo, a zo začiatku som sa v ňom trochu strácal, ale herečky (aj herci) boli skvelé, postavy takmer tragické a záver mrazivý a prekvapivý. ()

neneka 

všechny recenze uživatele

Nejen Krzysztof Kieslowski byl pro mě zárukou kvality a tušeně netušeného... mám ráda ty pomalu se vlekoucí příběhy, ve kterých střípky se skládají nekompromisně do obrazce, ze kterého místy až mrazí... ty jasně dané nahodilosti, ze kterých se člověk nevyvlíkne, i kdyby nakrásně chtěl... obrazec plný myšlenek a emocí, které jdou do hloubky tak, až se chvílemi nedá nadechnout... a musím se přidat k Faye - z té poslední věty napsané na lístku jde až mráz.. jenom ticho, pohledy do sebe samých a nemotornou rukou napsaný vzkaz... Herecké výkony všech ženských protagonistek jedinečné. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Průměrné drama s lehce nadprůměrným scénářem a dobře tlumenými hereckými výkony. Přes určitou uzavřenost celého příběh jsem přecijenom čekal zajímavější rozuzlení. Přesto tento film stojí zato. ()

Foo 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděla jen verzi s anglickými titulky a DVD né a né přijít. Ale i přesto, že jsem v angličtině mírně pokročilý začátečník, udělalo to na mě obrovský dojem. Film je dobře poskládaný, že vydržíte koukat od začátku do konce. Řešené problémy, traumata, či starosti se mohou objevit v životě každé z nás, žen. Bylo to dechberoucí, ohromující. Myslím, že komentáře předemnou to všechno dokonale vystihují. ()

sanikope 

všechny recenze uživatele

V momente ako tá stará pani išla s tou flašou do kontajnera som si povedal že to pôsobi úplne ako KIeslowski a hop v záverečnych titulkách sa dozvedám že je pod tým podpísaný... paráda... bol som na rozmedzi medzi 4 a 5 hviezdami ale za tú nádhernú zapletku a celkovú atmosféru keď som si ani neželal aby film skončil sa prikláňam k 5.... úplne si viem toto Peklo predstaviť ako 10 hodinový serial... ešte raz paráda ... musím si doplniť Danisa Tanoviča doteraz som ho poznal iba ako No Man's Land, to ma až tak nedostalo a tak som zvedavý na jeho ostatné kúsky ... ()

Reklama

Reklama