Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalé spolužáky z gymnázia zavál život každého jinam. Jirka je majitelem galerie a jeho žena Vanda vede cukrárnu. Ivan je ambasador v Itálii a je ženatý s nenápadnou Johankou. Roman je gynekolog a manžel zdánlivě ušlápnuté Anny, která ráda peče dorty s medvídkem. Postupně se ukazuje, že každý před ostatními něco tají. Například Vandina plachá sestra Ema by chtěla dítě, ale bojí se navázat vztah, a tak přemlouvá nejprve Jirku a poté Romana. Slovenka Jutka udržuje několik let milenecký poměr s Romanem a má s ním dceru Natálku. Situace se vyhrotí, když navštíví Annu a vyjde najevo, že jim oběma Roman osm let lhal. Obě ženy ho vyhodí a totéž vzápětí potká i Jirku. Zdá se, že jen Ivan je v pohodě, i když zjistí, že jeho děti nejsou jeho, ale řidiče limuzíny Dina. Mrzí ho však, že mu to nikdo z přátel neřekl. Když partnerské krize vyvrcholí, ukáže se, že silnější a odolnější jsou v krizových situacích ženy. (TV Nova)

(více)

Recenze (611)

sud odpad!

všechny recenze uživatele

Vzorová ukázka úpadku nejen kinematografie, ale především Jana Hřebejka. Z nesmělých, ale v celku podařených "Šakalích let" se vyšplhal ke kultovním "Pelíškům", vynikajícímu "Musíme si pomáhat", hodně dobrému "Horem pádem", podprůměrné "Krásce v nesnázích" až tragickému "Medvídkovi". Scénáře se opisujou jeden od druhého, herci jsou furt stejní a výdělky se sypou. Bohužel. Doufám, že toto je poslední film svého druhu. Pokud ne (jako že určitě), tvůrci doufám prodělají i prdel. 0%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Medvídek je pre mňa filmom, vyzdvihujúcim na príkladoch zopár súčasných vzťahov ženskú silu, presne v duchu úvodného citátu gurua new ageovej filozofie: Osha. Mdlá forma, vedomé potlačenie koloritu prostredia, obrazových ozvláštnení a kvalitatívne nevyrovnaná úroveň epizód posunuli túto sympatickú snahu do pásma čistého priemeru (podobne ako Cival som dho rozhodoval medzi ** a ***). Akoby sa autori rozhodli pracovať nielen s Oshovou myšlienkou, ale aj spôsobmi t. j. pritiahnuť k všeobecne známej pravde, zjavenej ako čosi úchvatné, všetkých tak, aby sa nik necítil príliš urazený - a ako dokazuje hodnotenie tohto filmu tu na čsfd, aj jeho návštevnosť, podarilo sa. Všetci chlapi vyznievajú len ako smiešne, submisívne a pitvoriace sa figúrky, tancujúci šašovia (čo v jednej scénke aj naozaj robia), prištipcovaní na šnúrke vôľovo silnejších, rozhodnejších, akčnejších a cieľavedomejších polovičiek. Oni posúvajú riešenia vzťahov dopredu: iniciujú rozvody, stretnutia, vyhadzujú chlapov z bytu, hľadajú otcovské alternatívy. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Od Hřebejka som cakal trosku viac, ale najviac som sa pobavil pri rozhovore o nevere medzi Menzelom a Křesadlovou, inac vsetko ostatne mi pripadalo strasne trpke, akoze zo zivota, len som si v tomto filme prial viac humoru, ktory nie a nie prist. To uz taka KRASKA V NEZNAZICH (2006) sa mi od Hřebejka pacila o trosku viac, ale este mam co dohanat, kedze som nevidel ani PUPENDO (2003), ani HOREM PADEM (2004)... 11.11.2009 ______ Jiří Macháček - (Jirka - soukromý galerista) +++ Tatiana Vilhelmová - (Vanda - Jirkova žena) +++ Ivan Trojan - (Ivan - diplomat) +++ Nataša Burger - (Johanka - Ivanova žena) +++ Roman Luknár - (Roman - gynekolog) +++ Anna Geislerová - (Anna - Romanova žena) +++ Jiří Menzel - (Romanuv otec) +++ Věra Křesadlová - (Romanova matka) +++ Zuzana Fialová - (Jutka) +++ Klára Issová - (Ema - Jirkova švagrová) +++ Hudba: Petr Iljič Čajkovskij, Erik Satie +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První hodina je slušná. Zbývajících 40 minut mi ale bylo úplně výfuk, jak kdo dopadne. Od takového hereckého ansámblu (Trojan, Vilhelmová, Geislerová, Issová, Menzel) jsem přece jen čekal něco mnohem lepšího. Třetí hvězdu dávám právě za Trojana a Issovou. A jestli tohle fakt Hřebejk přirovnal k Americké kráse, tak zcela ztratil soudnost! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Osvědčené autorské duo, luxusní herecká sestava, rozpad několika vztahů i přátelství, přesto to tak úplně neladí. Jak se zadrhlo několik manželství, zadrhlo se i lehké Jarchovského psaní i Hřebejkův laskavý (a zároveň hořký) směr vyprávění. Až moc se snažíme, aby to bylo „ze života“, jenže občasnou vyprázděnost děje a plochost postav přehlédnout nelze. Intimní přemítání o ženách a mužích středního věku totiž občas neví, kam chce směřovat. Ivan Trojan a jeho broučínek a džemíček jsou výborné. Jen samotný Ivan je nevyužitý, jen odvykládává, co dostal na papíře a není to ono. Stejně jsem to cítil u Aničky Geislerové, která je nevýrazná, vychází z toho ovšem lépe, než otravná Vilhelmová. Jakoby je Hřebejk nikterak nevedl. Ztotožnění je tak obtížné. Ve výsledku divák tak nějak zdvořile řekne, že to bylo fajn (je to přeci Hřebejk), ale v ústech máme pachuť, že to nikterak nepobavilo, nepohladilo, ani nějakým nečekaným zvratem nepřekvapilo. To způsobí, že za několik dní si z filmu téměř nic nevybavíte, mnohým situacím chybí pointa, žádná replika ve vás neutkví tak silně, jak by si tvůrci přáli. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

I keď je to príjemný film, jeho podstatu vystihol Cival veľmi inteligentne aj brutálne zároveň a i keď nevidím tak hlboko, v pocitoch z filmu s ním súhlasím. Pár dní som nemala prístup k internetu a dnes hodnotila viacero filmov, čo som zatiaľ videla - a na Medvídka som si vôbec nemohla spomenúť... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak s Hřebejkem to jde s čím dál strmějšího kopce. Ona už ani Kráska v nesnázích nebyla žádný zázrak, ale dala se. U tohodle jsem ale vážně neskutečně trpěl a přirovnávat tohle k Americký kráse je vážně sprostota. Aspoň že ten Trojan si udržel svou standartní hereckou formu, protože jinak už by vážně nebylo na co koukat. Tohle byla totiž neskutečně blbá nuda k pos... no k házení dortů na Macháčka. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Největší komedie na tom je to, že to vůbec někdo nazval komedií. Protože na tom vážně nic vtipného není. Z tohodle filmu jsem si nevzal absolutně nic, spíš naopak mi film vzal sto minut času, zmetek jeden... ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Sice nepatřím ke skalním příznivcům dua Hřebejk-Jarchovský, ale z jejich novinky jsem byl poměrně nadšen. Snímek si na nic nehraje a líčí události, tak jak se v životě dějí. A i když ani zdaleka ještě nejsem ve věku hlavních hrdinů, jejich jednání a situace v nichž se ocitají mi mnohdy přišly až nepříjemně povědomé. Taky se mi líbilo, že jsem většinu herců viděl v trochu jiných úlohách, než jak je známe. K srdci mi nejvíce přirostla postava Anny Geislerové a manželský pár Menzel-Křesadlová, kteří i na malém prostoru zvládli předvést velký výkon. Pravda, ke konci je už těch rozchodů, dětí, hádek a lží trochu moc a ten otevřený konec si tvůrci taky mohli odpustit. Medvídek ve výsledku není tolik líbivý jako Pupendo nebo Pelíšky ani tak luxusní jako Horem Pádem, je prostě jen upřímný. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mistr Hřebejk by měl asi uvážlivě vybírat do čeho strčí tlapku. Nerozumím tomu co Hřebejka vedlo k podobné ztrátě kvality a vydal se s Medvídkem do srmdutých vod průměru až podprůměru českého filmu. Vydat se cestou kvantity na úkor kvality nevěstí nikdy nic dobrého. Medvídek dobrý film opravdu není ani náhodou. Sice se Jarchovského pero občas vytasí s hodně kvalitním dialogem či monologem, ale sledovat tohle tragikomické plácání postaviček, kdy se rochní ve vlastní typické české průměrnosti (Macháček, Luknár, Vilhelmová a Geislerová), nebo naopak ve výjímečnosti (Trojan) je hlavně v první třetině nudné. Z postav jsem si nejvíce oblíbil Menzela s Křesadlovou, kteří dávají zbytku dosti výrazně na zadek. Nepochopil jsem nutnost postavy Kláry Issové. Nechopím diváka, kterému musí být popiskem oznámeno, že se teď nacházíme v Římě a teď zase pro změnu v Praze. Po Medvídkovi přišel ještě horší Nestyda. Od té doby Hřebejk potřebuje na jeden kvalitní snímek, 3-4 špatné. 50% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dost zmateně napsaný scénář. Film o přátelství, ale špatně zpracovaný, nečekal jsem takovou blb.st od pana Hřebejka. :-( ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Bohužel i Viewegha českého filmu, hitmakera Hřebejka postihla nemoc nemohoucnosti a jeho nový počin je ještě zbytečnější, než minulá Kráska. Chabé výkony herců, kteří nemají co, proč a o co hrát, jen podtrhují prázdno ve scénáři a nulovou invenci režie. Není to špatný film, ale od Hřebejka jsem čekal víc. 2 lebowski: tak to teda fakt ne:-)) A jsem rád, že můj život ženatýho čtyřicátníka je docela někde jinde:-)) ()

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by Medvídek byl nějak špatně zpracovaný. Ano, občas umělý a kýčovitý, ale pokud se člověk ztotožní s hlavními postavami a pochopí je, zjistí, že příběh není nijak zlý. Tvůrci se zaměřovali spíše na mužskou část populace a ukázali tak, že ženy nejsou vůbec takoví andílci, jak by se mohlo zdát. Představila se nám trojice přátel a nastínění jejich městských životů. Lidé znudění penězi, prací, světem,… Zabředávající do jakési krize středního věku, musí řešit problémy s jejich partnerkami. O tom, jak jdou lidé k srabu, nedokážou si udržet vztah, což v dnešní uspěchané době není vůbec jednoduché. Neumí si vážit toho, co mají a hledají něco jiného, aby náhodou o něco nepřišli. Vyplývá tak vnitřní nenaplněnost a věčné materialistické uspokojování. Příběh o tom, jak spolu lidé neumí komunikovat, jak si navzájem lžou, nejsou upřímní ani sami k sobě, natož k někomu dalšímu. Pohár tolerance je u dna, sobectví přetéká. Mohla bych tu udělat další výčet, ale asi by to bylo zbytečné. Zřejmě je tento film nepochopen, ale to nevadí… JÁ :-) si z toho odnesla dobrý pocit, načerpání energie a zjištění, že vždycky je na tom někdo hůř. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Hřebejk s Jarchovským už několik let směřují jinam, než kde začínali. Vyvíjejí se. Těžko říct jestli k lepšímu, každopádně k něčemu jinému. Těžko by jste hádali, že Medvídka a Pelíšky natočil stejný tvůrčí tým. Od hřejivých komediálních sond jako Šakalí léta a Pelíšky nastává postupný přerod a každý nový film tohodle dua obsahuje menší množství humorných situací, naopak přidává na syrovosti. A já doufám, že tento trend bude pokračovat, protože zhruba za tři, čtyři filmy bychom se mohli dočkat skutečného otevřeně syrového a brutálno dramatu stylu Kdysi byli bojovníky reflektujícího situaci v ČR! Potenciál tu je! Medvídek zůstáva ještě na půli cesty! Chybí mu kompaktnost a především katarze! Nijak nevrcholí, prostě skončí, což je věc nepříjemná, nejen u filmu, že? Herecky je, hmmm, jak to říct…skoro až nepříjemný…stejný jako většina současných českých filmů. Trojan, Vilhelmová, Geislerová a Macháček jsou jak čokoláda! Je výborná, ale nemůžete jí mít k jídlu pořád! Nakonec je vám z ní blbě! Ale objektivně – není jim co vytnout, jsou skvělí! Až na Issovou, která mi přijde nepatříčná (v tomhle filmu – jak prošlá čokoláda na vaření). Komedie o dětech. Komedie? Ani v krizi! O dětech? Ani náhodou! Regulérní drama o vztazích a rodině! Docela ostré – na miloučké české poměry. Hnusné, špinavé, postižené, sexuálně otevřené! Jen tak dál! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Jirka hraje Jirku, Roman hraje Romana a světe div se: Ivan hraje Ivana. Aspoň si herci nepletli jména. Ději sice rozumím, tuto část knihy života jsem již četl, ale na obrazovce to bylo docela utrpení a očekávaná lehkost zpracování zmizela v nenávratnu. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Další z českých filmů, které ničím nepřekvapí, ale ani neurazí. Herci dobří (především pak Macháček, Vilhelmová, Trojan a Issová + nemiluji Annu Geislerovou, ale tady působí neuvěřitelně mile). Ale jedna věc mi pořád není jasná... Věděl to ten Trojan nebo ne?!?:-D ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Velmi nezáživná konverzačka, která by sama o sobě byla dost průměrnou divadelní hrou. Jako film nefunguje už vůbec. Ovšem jak už je u dua Hřebejk/Jarchovský zvykem, pár scén je prostě skvělých - například závěrečná zpověď Trojanova. Být tak dobrý celý film... ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Film se mi tak nějak líbil, ale vlastně jen díky mně sympatické herecké skvadře, která činí celkem uvěřitelné postavy jaksi zajímavějšími, než opravdu jsou. Závěr je o ničem a pokud jde o celek, musím dát za pravdu Civalovi. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Jan Hrebejk zkusil trosku jinou filmovou naladu a prijeme me tim prekvapil. Nekolik opravdu skvelich momentu ktere jakoby sperkuji pozvolne tempo. Civilni filmarina nic vic nic min. Dobry komentar od lebowskiho. ()

Reklama

Reklama