Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalé spolužáky z gymnázia zavál život každého jinam. Jirka je majitelem galerie a jeho žena Vanda vede cukrárnu. Ivan je ambasador v Itálii a je ženatý s nenápadnou Johankou. Roman je gynekolog a manžel zdánlivě ušlápnuté Anny, která ráda peče dorty s medvídkem. Postupně se ukazuje, že každý před ostatními něco tají. Například Vandina plachá sestra Ema by chtěla dítě, ale bojí se navázat vztah, a tak přemlouvá nejprve Jirku a poté Romana. Slovenka Jutka udržuje několik let milenecký poměr s Romanem a má s ním dceru Natálku. Situace se vyhrotí, když navštíví Annu a vyjde najevo, že jim oběma Roman osm let lhal. Obě ženy ho vyhodí a totéž vzápětí potká i Jirku. Zdá se, že jen Ivan je v pohodě, i když zjistí, že jeho děti nejsou jeho, ale řidiče limuzíny Dina. Mrzí ho však, že mu to nikdo z přátel neřekl. Když partnerské krize vyvrcholí, ukáže se, že silnější a odolnější jsou v krizových situacích ženy. (TV Nova)

(více)

Recenze (611)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si možná ani nezaslouží tak nízké hodnocení, jaké tady má, protože v rámci žánru "novodobý český film", tzn. mozaikovité lidské příběhy ze současnosti, není v žádném případě tím nejhorším, co může diváka potkat - strhující herectví, dialogy, které - světe div se - nešustí papírem (že by si už i u nás, inspirováni americkými filmy, uvědomili, jak propastný je rozdíl mezi tradiční českou filmovou a normální lidskou mluvou?), fajn hudba. Jenže pokud mé pocity z porevoluční české kinematografie sdílí většina českých filmových fandů, pak se těm 57 procentům ani nedivím. Prostě čeho je moc, toho je příliš. Copak čeští filmaři zapomněli točit žánrovky? Kde je česká detektivka, drama s napínavým příběhem, bláznivá komedie (Kameňák opravdu ne; kde jsou Čtyři vraždy, Agent W4C apod.?), víc historie (Musíme si pomáhat, Sekal, Pelíšky, Tmavomodrý svět, fajn, ale za 20 let mi to přijde zoufale málo), dokonce i dobré sci-fi se dá udělat bez stamilionových rozpočtů, když je dobrý nápad (jak mnohokrát dokázali Lipský, Vorlíček nebo nověji třeba Svěrák s Akumulátorem). Prostě nezbývá mi, než špičkovým českým filmařům, mezi které Jan Hřebejk rozhodně patří, vzkázat: vyserte se konečně na vztahovky a natočte alespoň sem tam něco, co má nějakou šťávu. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Režisér Hřebejk to u mě má jako na houpačce. Třeba Pelíšky a Musíme si pomáhat se mi líbily moc, Pupendo a Horem pádem mě naopak dost zklamaly. No a Krásku jsem neviděla. Medvídek ale opět zvedá laťku a potvrzuje, že Hřebejk rozhodně talent má. Plejáda dobrých českých herců, vražedná kombinace Macháčka a Trojana, to se moc povedlo. Příběh syrový, smutný a dojemný, ale prostě takový, jak to chodí. Nic načančaného, ale drsná realita. A chlapi vykresleni jako ve skutečnosti. Zkrátka a dobře, to je život, který se v tomto filmu podařilo vylíčit velice dobře a film je fajn. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Medvídek, i přes své dosti rozporuplné hodnocení zůstává jedním z mých nejoblíbenějších českých filmů. Znám ho asi od stejné doby, co Pelíšky a prostě mě to jednou chytlo až už nepustilo. Hřebejk zde ještě pořád drží určité režijní kvality a i Jarchovského scénář stojí za to. Poetický název bohužel přebývá tragikomický obsah, a forma, ale rozhodně zaujme. Jiří Macháček film herecky táhne a je perfektní. Celkově se hercům nedá nic vytknout. Vilhelmová s Geislerovou jedou na jedné koleji, stejně jako Macháček s Luknárem. Kdo je, ale pořád trochu jinde je Trojan s Burgerovou a hlavně Klára Issová. Plus dvojice Menzel/Křesadlová, to se Hřebejk opravdu trefil. Příběh je to dost originální, a nevadí mu ani linie vyprávění, kdy dojde ke zvratům v každé části linie. Naopak vyprávění je skvělé, ale když se pak ke konci začne vše opakovat znovu a znovu, už se divák začíná ztrácet a neví co si o postavě výjimečného Trojana moc myslet. Je to příběh o tajemstvích, vztazích a manželství. A taky o pár dortech s medvídkem, který v tom všem hraje krásnou vedlejší přídavnou kolej. U mě 70% a krásné čtyři hvězdičky. Rozhodně to lepší z Hřebejkovy současné tvorby. Nejlepší scéna je pro mě asi hádka Menzela s Křesadlovou, a pak pár úvodních scének s Trojanem a Macháčkem. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Perfektní "uchošťourové" dialogy Macháčka s Vilhelmovou, zajímavě vykreslené vztahy všech zúčastněných. Tahle Hřebejkova poloha mi vlastně vyhovuje nejvíc. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Hřebejk je jako mašina na filmy, hodíš minci, vypadne film....ale kvalita nám jaksi klesá. Pelíšky patří mezi mé nejoblíbenější filmy a i po nich se mu celkem dařilo, ale nakonec přišel syndrom uznávanosti a v té chvíli Hřebejk hodil veškerou soudnost za hlavu a od té doby se to veze. Horem Pádem mi vysloveně hnulo žlučí, Kráska v nesnázích mě taky příliš nepotěšila a Medvídek je na tom dost podobně, narozdíl od Krásky jsou tu alespoň propracovanější a uvěřitelnější postavy, ale příběh je zkrátka mizernej. Asi jsem méně chápavá, ale pořád tak nějak netuším, co tím vlastně básník chtěl sdělit (a netuším to u všech tří filmů). Z kina jsem odcházela trochu zmateně (zakopávala o ostatní a dezorientovaně hledala východ:o), protože mě úplně vyvedlo z rovnováhy, že už je konec a se mnou to ani nehnulo. Jen bych nakonec ráda podotkla, že i nejlepší automaty se při častém používání nakonec porouchají, aby to tu nedopadlo podobně... ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Tento film je svým způsobem nadčasový a bude pochopen nejspíš až za několik let. Hřebejk s Jarchovským se vydali na velmi tenký let třináctých komnat velké části celé dospělé populace. A mnohým mohou zadrnkat na velmi citlivou strunu. Někdo filmu vyčítá, že má špatně napsaný děj či velmi zdlouhavý spád. Dle mého názoru je stavba celého příběhu a opatrné odkrývání osudů jednotlivých postav zcela v pořádku. Takto citlivé téma musí být divákovi servírováno po velmi malých douškách. Tvůrci naštěstí dávají v závěru samotného filmu divákovi rozhřešení, jak z takové morálně patové situace ven. Záleží pak na každém jednotlivci, co si z filmu dokáže pro sebe odnést. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Někdy to nemusíme pochopit, stačí to přijmout! Když se sejdem s kámošema a něco STRAŠNĚ DŮLEŽITÝHO ŘEŠÍME tak se ty dialogy hodně podobají Medvídkovi. Proč asi? Medvídek je ze života a o životě. A život není vždycky úplně pekelná prdel se silným dramatickým tahem. On si parchant jen tak někdy nudně pluje. Je odvaha o tom natočit film. Je umění o tom natočit skvělý film. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Klesajici tendence urovne filmu dua Jarchovsky Hrebejk, se se snimkem Medvidek jenom naplnuje. A nepomuzou tomu ani vynikajici herci. Proste nechapu proc tocit veci, ktere nas v zivote obklopuji a jsou soucasti kazdodenniho zivota. Do kina si jdu oddychnout, bat se, poplakat si z nejakeho sladaku, ci prozivat to co proziva nejaky nadprirozeny hrdina nebo se zasmat ! ! ! Ale u tohoto filmu, si jen reknu, hm tak mam zase tu depku, kterou prozivam denne, protoze vidim neco, co zazivam kazdy den. Ani jednou jsem se nezasmal, ani jsem nemel tendenci si poplakat, nebal jsem se, bylo to proste, bojim se rict to slovo, ale byla to nuda. Prosim opustte uz tato temata Medvidku, Stesti, Krasek v nesnazich, Dusi jako kaviar a podobne deprimujicich filmu. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak ostatním, ale mně se Medvídek líbil. Životnímu spletenci různých osudů party kamarádů a známých, kde to táhne každý s každým jsem uvěřil. I když musím přiznat, že Jirka Macháček mi tam neseděl. Mám ho zafixovaného jako totálního magora, který rozesmívá svou naivitou a hloupostí. Tady to je něco jiného a pro mě to není ono. Jiní zase mile překvapili. Zejména pan Menzel jako moralizující tatínek a posléze usvědčený nevěrník byl bezkonkurenční. Zkrátka a dobře: Já se bavil a vy ostatní jste mi ukradení:-D ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Jako komedie naprostej odpad. Do konce jsem už nevydržel. Velmi nezáživný nudný film. Ještěže na český filmy už nechodím do kina, ani na Nově se na to nedá dívat. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Další hrůza která mě přesvědčuje že česká kinematgorafie ( snad vyjma Pelíšků ) za posledních dvacet let za nic nestojí. Zoufale neoriginální, svým způsobem i trapný námět, nemožný sénář a hlavně žadný humor dělá z tohoto filmu suchopárnou nanicovatou podívanou ( ať mě Hřebej klidně zpráská roubeným bičem za to že sem se scéně kdy Vilhelmová hodí Macháčkovi do ksichtu dort nezmasmál )....jedna hvězdička za výkon Trojana ale to je asi tak všechno.... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že se budu více bavit. Nakonec jsem dostal porci psychologie vztahů. Nějak jsem si k tomuto filmu zatím nenašel cestu, tak snad až budu starší a pochopím, budu i lépe hodnotit. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Najvacsia slava rezisera Hrebejka uz asi fakt zacina pomaly ale isto blednut a kedysi kvalitne meno straca na lesku a znamke kvality. Patlanina najhrubsieho zrna, ktora nema ani poriadny dej. Trapna konverzacka na riesenie medziludskych vztahov ma totalne prestala zaujimat. 20 % ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Určite som čakal niečo lepšie, no v podstate ako vždy od dvojice Hřebejk & Jarchovský, ale trošku som sklamaný. Ten námet bol výborný, v podstate aj príbeh, ale miestami mi to prišlo dosť strnulé a tak trochu to spadalo do sfér fádnosti. Ale napriek tomu, najmä v závere, to bola klasická Hřebejkovská tragikomédia o tom čo všetko môžu spôsobiť nahromadené tajomstvá a lži. Najprv zničia manželstvá a napokon aj priateľstvá. Jiří Macháček opäť úplne žiaril, ale ani ostatné herecké obsadenie nezaostávalo. Ale aj tak, dúfal som, že príbeh sa rozvinie o čosi inších vetiev. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší než předešlý film Hřebejka a Jarchovského (tj. Kráska v nesnázích). Stále nadprůměrný český film. Hodně vtipných scén (žádná ale nezlidoví). Snaha o kopírování Woddy Allena je cítit z každého záběru. Stále stejní okoukaní herci. Stejné hřebejkovské. Takových filmů se točí tisíce, ale jen z několika se stane klasika (tady bohužel ne). ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že je to povedené dílo. Humor je docela hodně slabý, ale kde se objevil Macháček tak to docela stálo za vidění. Škoda, že Hřebejk nevyužil potenciálu takového hereckého týmu jaký se mu naskytl. Rozhodně jeho dřívější počin Kráska v nesnázích, který je taky tak trochu ze života a o pojednává o vážnějších věcech je lepší volbou na proseděný večer u televize. Zklamání ve všech směrech, hlavně na straně režie a scénáře. Herci byli dobří. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, ze cim je Hrebejk starsi, tym je lepsi. Ale tentoraz sa nechal zatiahnut do vztahovej dramy v ktorej sa na vztah reziser ku kvalite filmu nejak vazne nemyslelo. ()

Reklama

Reklama