Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent WC 40 Dick Steele se musí vrátit po 15 letech do aktivní služby, protože svět ohrožuje jeden z jeho dávných protivníků, šílený a mocichtivý generál Rancor. Zloduch, o němž si Steele myslel, že ho před patnácti lety zlikvidoval, má dva cíle, chce ho zabít, protože ho připravil o horní končetiny, a pak zničit zemi s pomocí ukradeného čipu do rakety. Zneužije k tomu Barbaru, dceru Steeleovy jediné životní lásky. Proti generálovi však stojí silný protihráč - agent WC 40, který zvládne každou zapeklitou situaci, zlikviduje svého nepřítele a zachrání tím svět. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

GordonCZ 

všechny recenze uživatele

Dick Steele je sice drsňák, ale na Franka Drebina nemá ani náhodou. S postupem děje totiž film ztrácí jistou počáteční osobitost a zabředá čím dál více jen do stylu rychlého střídání jednotlivých skoro až nesouvisejících scén parodujících co se dá, jen aby se natáhla stopáž. Ke konci tak neodbytně začíná připomínat jiný nepodařený kousek Leslieho Nielsena, a to film 2001: Vesmírná prda. Bohužel. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Casino Royale a Kingsman se můžou jít zahrabat, nejlepší agentská parodie je bezpochyby Spy Hard. První zkušenost s Lesliem mě donutila se podívat na Bláznivé střely, což jsou filmy ještě lepší. V tomto filmu kromě Leslieho září ještě Andy Griffith a potěší i Hulk Hogan, Ray Charles a Weird Al Yankovic. Napodruhé už to ale asi nebude ono. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Pouze několik povedených fórků mezi hromadou přestřelených, nefunkčních až trapných. To je problém parodií, ve kterých balancujete na rozostřené hraně mezi vtipností a trapností. Leslie Nielsen, na sklonku své kariéry uvězněný v nepřekonatelné škatulce, už ze sebe dávno vydal veškerý parodický potenciál a nastupuje nudná vyčpělost. Přesto tato parodie na Bonda (s tradičním popichováním mnoha dalších filmových hitů) ještě patří k tomu lepšímu z horšího - ty největší parodické katastrofy teprve vzniknou! P.S.: Ve Falconu si museli něco šlehnout, takový distribuční název, parazitující na známém českém filmu, nemohli s čistou myslí vypustit do světa! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Rancor chce zničit svět, ale naštěstí chce předtím zabít tebe." Tak to je skvělá zpráva, protože Dick Steel má skvěle vybavenou agentskou sadu, záda mu kryje svůdná agentka 3,14, autobusem ho vozí Ray Charles, umí nasadit do bitky Hulka Hogana a zpívá mu k tomu jedinečný Weird Al Yankovic. To se snad ani nedá prohrát. Nikdo totiž nedokáže tak jako Dick Steel ochránit svobodnou zemi, kde může každý házet granáty na dětském hřišti. Já vím, že to není nejpovedenější parodie, ale přesto mě dokáže spolehlivě rozesmát a když si vzpomenu na skvělé maskování šéfa Tajné služby, tak bych hned skočil do postele s agentkou Dahlovou. To sem sice nepatří, ale tu čtvrtou hvězdu to snad alespoň částečně vysvětluje. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Řekněme, že mé ruce a věci se často vyskytnou na témže místě.“ Tahle komedie s Lesliem ještě ujde. Vtípků je poměrně dost, ale tak polovina z nich je dobrých, ten zbytek je už trochu trapný. Ale celkově vzato se pořád jedná o dobrou parodii, a když to srovnám se současnými americkými parodiemi, tak je Agent WC 40 dokonce nadprůměrný. Leslie je totiž pořád drsňák, možná ještě větší než v Bláznivých střelách a zvládá svou roli s přehledem. Potěšil mě také soundtrack složený z chytlavých písniček. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Cameo si vo filme zahrali viaceré známe tváre, napr. Hulk Hogan (člen Dickovho tímu), Fabio (hral sám seba), Ray Charles (šofér autobusu), Mr. T (pilot vrtuľníka) a Pat Morita (čašník v reštaurácii). (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se od 6. září do 30. listopadu 1995 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama