Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent WC 40 Dick Steele se musí vrátit po 15 letech do aktivní služby, protože svět ohrožuje jeden z jeho dávných protivníků, šílený a mocichtivý generál Rancor. Zloduch, o němž si Steele myslel, že ho před patnácti lety zlikvidoval, má dva cíle, chce ho zabít, protože ho připravil o horní končetiny, a pak zničit zemi s pomocí ukradeného čipu do rakety. Zneužije k tomu Barbaru, dceru Steeleovy jediné životní lásky. Proti generálovi však stojí silný protihráč - agent WC 40, který zvládne každou zapeklitou situaci, zlikviduje svého nepřítele a zachrání tím svět. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Když se podívám, jakým filmům jsem dala 3 hvězdičky, tak musím zde hodnotit tak jak vidíte, ale to neznamená, že film je hodně špatný. Má pár hodně povedených momentů, pár dobrých a pár velmi průměrných. Pokud ale máte rádi Nielsena a bláznivé komedie, klidně si zase 1-2 hvězdičky navíc připočtěte. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Když to srovnáte s Nielsenovými posledními filmy anebo "rádoby" parodiemi dnešních dní (Scary Movie), vyjde vám z toho tenhle snímek skorem jako geniální umělecké dílo. Ovšem geniální se mi jeví obsazení Andyho Griffithe alias Matlocka do role hlavního záporáka. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen po natočení Bláznivých střel trochu ztratil šmrnc a nechával se "naverbovat" skoro do každé parodie, která v té době vznikala, bez ohledu na její kvalitu. Agent WC 40 patří (kromě zmíněné trilogie) ještě k tomu lepšímu, co v tomto žánru za 90.léta vzniklo, byť i zde se tvůrci nevyvarovali opakování starých a otřepaných fórků nebo rádobyvtipných situací. Místy je humor skoro "násilný" a "polopatický", ale celkově se člověk i u této parodie ještě poměrně může pobavit (na rozdíl od Drákulovin, Pana Magora apod.). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Agenta WC 40. Tenkrát ho u nás dávali skoro pořád jako pomalu každý film s Leslie Nielsenem. Co k tomu dodat? Je to jedna z těch parodií, která má pár naprosto geniálních scén, u kterých se směju pokaždé kdy se podívám, ale i scény, které příjdou vniveč a přechází až hráz trapnosti. Ale i tak tohohle Agenta miluju a ač jen na tři hvězdy, rád se na něj znova a znova podívám. Už jenom kvůli některým scénám za to shlédnutí rozhodně stojí. --- Mít v 60ti dítě je nehoda, ale aby na někoho spadlo piáno, to je potom smůla. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen a jeho další parodie, tentokrát především na vše, v čem se objevil nějaký tajný agent nebo sličná děva (řídící autobus:). Kadence vtipů tu je stále na vysoké úrovni, jejich kvalita je snad trochu nižší. Pár okamžiků tu je vtipných, ale stále tu je hodně těch zbytečných. Tvůrci to měli velmi obtížné, přestože Bláznivé střely jsou skvělé, tak přiblížit se jejich kvalitě je prakticky nemožné. Všechny muže však potěší minimálně krásná Nicolette Sheridan, kterou mnozí dneska spíše znají jako Edie ze Zoufalých manželek (kde se obléká podobně, ale ty její minisukničky z Agenta WC 40 už nezopakovala...). ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento žánr, ale tady jsem se zasmál jen zřídka. Spíše než o snahu pobavit šlo tvůrcům o poznávací test. Filmů jsem sice poznal dost, ale to nestačí. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Mimořádně nevtipný film. Navíc si čeští páni překladatelé drze vymysleli paralelu s agentem W4C (mým olíbeným), který má ovšem s WC40 společný jen žánr. Pokud to ovšem neznamená, že se můžete během filmu 40krát...po-eee...odebrat na WC. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekedy stretnete ženu a viete, že ju musíte mať.“ Čím viac divák vidí paródií, tým je viac schopný rozpoznať, čo je výborné (AUSTIN POWERS 2), čo slabšie (UTOPENEC NA ÚTEKU) a čo mimo (BLÁZNIVÝ PRÍBEH ROBINA HOODA). AGENT WC-40 sa zmieta medzi dvoma poslednými kategóriami. Škoda, že scenáristi nie sú príliš pôvodní (skvelé fóry typu "extrémne nervózny cestujúci v lietadle", "taxikár ktorého porekadlám nikto nerozumie" alebo "masové odpočúvanie"). Oveľa radšej siahajú po jednej nudnej paródii za druhou. Zrazu si uprostred toho otrasne nízkorozpočtového (trápne počítačové efekty - vyvalené oči, natiahnuté prsty) chaosu uvedomíte, že počítate, koľko paródií ste už odhalili (SPEED, SESTRA V AKCII, SÁM DOMA, BUTCH CASSIDY A SUNDANCE KID, bondovky...) namiesto toho, aby ste sa zabávali. A to je zle. Ďalším mínusom je trápny titulný zlosyn (Matlock!), nepochopiteľne nechutná rolička hrdinovho šéfa a ak si k tomu prirátame neoslnivú réžiu (Friedberg odvtedy ani dovtedy nič zaujímavé nenakrútil), o podpriemer máme postarané. Poznávacím znamením zlej paródie je dialógová variácia na stokrát počuté („Cestujete do Las Vegas.“ – „Ako to viete?“ – „Máte to napísané na letenke.“). A prítomnosť Hulka Hogana. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tohle bych ještě tak černě neviděl. Je to docela zábavná záležitost s řadou výborných gagů. Bohužel taky s řadou špatných, ale když uvážíte, že pak přišel Pan Magor a později 2001: Vesmírná prda, uznejte, že tohle ještě celkem jde. 60 % ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie, jedna z posledních dobrých parodií, které zatím byly natočeny. Spousta věcí je sice okoukaná odjinud (tím myslím i vtipné a parodizující scény), ale nijak to neubírá nakoukatelnosti. Prostě příjemný film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Rancor chce zničit svět, ale naštěstí chce předtím zabít tebe." Tak to je skvělá zpráva, protože Dick Steel má skvěle vybavenou agentskou sadu, záda mu kryje svůdná agentka 3,14, autobusem ho vozí Ray Charles, umí nasadit do bitky Hulka Hogana a zpívá mu k tomu jedinečný Weird Al Yankovic. To se snad ani nedá prohrát. Nikdo totiž nedokáže tak jako Dick Steel ochránit svobodnou zemi, kde může každý házet granáty na dětském hřišti. Já vím, že to není nejpovedenější parodie, ale přesto mě dokáže spolehlivě rozesmát a když si vzpomenu na skvělé maskování šéfa Tajné služby, tak bych hned skočil do postele s agentkou Dahlovou. To sem sice nepatří, ale tu čtvrtou hvězdu to snad alespoň částečně vysvětluje. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

S komediemi, kde figuruje Leslie Nielsen coby hlavní bavič, mívám obecně problémy a hodnotím je o poznání střízlivěji, než " hlavní proud ". Je to tím, že dávám přednost jemnějšímu, kultivovanějšímu humoru, jaký u nás razil například Horníček. Ono s legrací je vůbec problém. Vyvolat dojetí nebo vybudit adrenalin lze u různých lidí nebo kultur stejnými postupy, ale u smíchu to takhle nefunguje ...U téhle záležitosti jsem vydržel asi 40 minut, opravdu jsem se snažil, jenže nic, co by mi přišlo vtipné, jsem nenalezl. Zato s každou minutou rostl nad tou záplavou nepovedených gagů takový pocit studu za tvůrce, který může prožívat dejme tomu muž, který po patnácté za sebou zklame ženu v posteli...Celkový dojem 10 %. Český název se snaží vyvolat asociaci s Vorlíčkovým agentem W4C, jenže ten ční nad touhle slátaninou jako Sněžka nad psí hromádkou... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Parodie je odjakživa bruslení na tenkém ledě, kdy aktéři jsou v neustálém nebezpečí, že se prolomí vstříc hlubinám trapnosti. Ovšem Leslie Nielsen, ten se vždycky uměl vznášet jako motýl.. Bez jeho přítomnosti by Spy Hard ještě kleslo o stupeň níž a je veliká škoda, že už odešel cukat koutky publika tam nahoru. Jen si představte, jak by nahradil D.Craiga a ve dvojici s Rogerem Moorem natočil novou Bondovku. Název už mám - Povolení senilnět.. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tak příběh celkem o ničem. Některý vtipy se sice povedly, ale moc jin nebylo a zbytek trapárna. Ale zas se tomu musí nechat, že to paroduje snad všechny slavnější filmy - od bondovek, přes Pulp Fiction až po Sám doma. A nevím, jestli Steelovo jméno nemělo být i parodií na Brosnanova Remingtona Steela... ()

Reklama

Reklama