Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matthew Broderick a Danny DeVito září v rolích sousedů, kteří mezi sebou soupeří o nejhezčí vánoční výzdobu! Buddy Hall (DeVito) je pevně rozhodnut, že tenhle rok přebere Stevu Finchovi (Broderick) místo vánočního krále. Svůj dům chce ozdobit tolika žárovkami, že budou vidět až z vesmíru! Nikdo nedokáže odhadnout, jaký budou mít tyhle prázdniny konec. Vy si však tuhle divokou a sněhovou slavnost smíchu jistě užijete a zamilujete si ji společně s celou rodinou! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Miloško 

všechny recenze uživatele

Ajajaj...Toto je až príliš americké. Točí sa to o tom ako nový sused v kludnej štvrti neustále kupuje rozne žiarovky,aby dokázal svoj rozsvietiť tak,aby bol vidno z vesmíru na PC. Hm, ok..je to len komédia. Ale všetko v nej je tak trápne. Takéto problémy američanov by som chcel mať. A ďalšie veci,ako napr. viditeľne umelý sneh, neustále trikové miniatúry takisto bijú do očí... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vánoční komedie. Už samo toto slovní spojení může cynickým divákům znít rovnou jako výstraha. Některé vánoční komedie se občas povedou. Žel, tato k nim nepatří, i když zde hrají Matthew Broderick a Danny DeVito. Ani tito dva slavní herci nemohou zachránit trapnost díla, jehož nápad by vystačil možná na jeden díl sitcomu, třeba Kroku za krokem. Posuďte sami - dva sousedi každé Vánoce soupeří, kdo bude mít lepší osvětlení na domu. Danny si usmyslí, že jeho osvětlení bude vidět až z vesmíru! Jenže oba sousedi ve snaze se trumfnout zapomenou mít ohled na své okolí, a tak nakonec zůstávají sami. Avšak - jak víme, jsou Vánoce, chlapi se napraví, a i když na chvíli vypadne proud, i to hlavní se stane skutkem. Všichni se radují, máchají svíčkami, všichni se mají rádi, znějí vánoční písně americké provenience a happy end nutí vytáhnout kapesníčky. Inu, ještě že jsou Vánoce jen jednou za rok. Začátek disku nás "překvapí" protipirátským trailerem, jako bonus se nabízejí komentář režiséra a DeVita (bez titulků), rozhovory Dylana Blue s herci (3:47), tři vystřižené scény (5:12) a celkem 41 (!) nepovedebých scén (8:08) - vše s českými titulky. A abychom nezapomněli, ještě je tu link na Foxe. Publikováno: 01.03.2008 ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Téma sousedských sporů skloubené s tématem vánočním. Vznikla z toho zajímavá slátanina; obsazení mě vůbec nenadchlo, možná až na Kristin Davis, která sekundovala Broderickovi a DeVitovi docela dobře. Žeby z toho člověk umíral smíchy se bohužel říct nedá, některé scény byly dost vyhrocené a trapné .Ale zazněly tam pěkné koledy a docela příjemně vánočně to ke konci naladí..Takže s odřenýma ušima 3*. ()

krab007 

všechny recenze uživatele

Trochu to připomíná vánoční Griswoldy. Vánoční atmoška slušná, sem tam i nějaký vtípek. Asi by to dalo na 3* nebýt toho šílenýho konce. Rozkmotřené rodiny se stmelí, sousedi-nepřátelé se stanou nejlepšími přáteli, celé město je přijde podpořit, přinesou něco toho cukroví, žárovičky, všichni společné ozdobí dům, zapějí koledy,... ještě jsem čekal, že vyvěsí americkou vlajku a zazní hymna. Z toho mi bylo fakt na blití. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Koľko podobných filmov o dvoch nevraživých susedoch, snažiacich sa prešťať jeden druhého, tu už vlastne bolo? Nespočetne. Väčšina pofidérnej kvality a ani tento kus nie je výnimkou. Danny DeVito je roztomilý, naopak Matthew Broderick je neznesiteľný (poväčšinou sa tvári ako debil a vôbec mu to nežerem :). S ubiehajúcou stopážou film značne pritvrdzuje a človek len neveriaco krúti hlavou, čo za "brutalita" bude nasledovať. Záverečná zhruba 15-minútovka je len pre otrlých a slabšie povahy by to vôbec nemuseli rozdýchať. O.K. je to vianočný a rodinný film, ale to ešte neznamená, že musí byť aj nechutne patetický a balancujúci na hranici dobrého vkusu (čo si budeme nahovárať, on vôbec nebalancuje, ale veselo si hovie za touto hranicou :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Kvôli scéne, v ktorej Steve (Matthew Broderick) a Buddy (Danny DeVito) majú rýchlokorčuliarsky závod, musel Broderick trénovať s profesionálnym rýchlokorčuliarom už niekoľko mesiacov vopred. (misterz)
  • Pôvodný názov filmu bol All Lit Up. (misterz)

Reklama

Reklama